Wat is goede handel op dit moment? Deze handel is ‘toekomstproof’

wat is goede handel op dit momentWat is goede handel op dit moment? En ook niet onbelangrijk wat voor handel kun je relatief goedkoop inkopen en voor een mooie winst verkopen?

Met de komst van platforms als Ebay en Marktplaats is het verhandelen van goederen via internet een stuk makkelijker geworden. Maar ook onduidelijker.

Iedereen kan alles online gooien en daarvoor in principe vragen wat ze willen. Dus hoe weet je dan nog wat voor producten je goedkoop inkoopt en hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet uit de markt prijst als je het te koop zet?

Wat is goede handel op dit moment? Kies iets dat je kent

En dan hebben we het over zowel het product dat je verkoopt als de kanalen die je gebruikt om het te verkopen. Je kunt softwarepakketten gaan verkopen omdat je dan niets fysieks in handen hebt en dus geen transport- of opslagkosten hoeft te betalen, maar als je hier geen kaas van hebt gegeten weet je dus ook niet of je een goed product verkoopt voor de prijs die je vraagt.

En als je goederen verkoopt via een platform dat je niet kent is het onduidelijk hoeveel van je geld aan de strijkstok blijft hangen. Begin dus met iets dat je kent en dat je vertrouwt.

Hoe ik het internet voor me laat werken 🙂

Weet je nog niet wat je wilt gaan verkopen om extra geld te verdienen? Zelf verdien ik mijn geld onder andere dankzij Affiliate marketing. Affiliate marketing is nagenoeg zonder risico.

Bij Affiliate marketing promoot je producten of diensten van andere bedrijven in ruil voor commissie. Het enige wat je dus doet is verkeer doorsturen van jouw platform zoals een website, Facebook pagina of Youtube naar de website van de productverkoper. Als iemand dan besluit het product aan te schaffen ontvang jij commissie.

Misschien denk je bij jezelf ‘Affiliate wat?!’ Is dat wel betrouwbaar? Oh jazeker! Wist je dat grote bedrijven zoals onder andere Bol.com en KPN grootschalig Affiliate marketing inzetten?

Dankzij Deze Stap voor Stap Training Verdien Ik Nu Elke Maand Enkele Honderden Euro’s (Leuk Zakcentje;) 

Kies producten met een flinke marge

Waar je wel naar kunt kijken is de marge op bepaalde producten. Zo doen op Marktplaats producten als antiek, textiel, huishoudelijke apparatuur en elektronica het goed.

Ook zijn er verschillende platforms waar mensen zelfgemaakte spullen op verkopen. Als jij creatief bent en je gelooft in het product dat je maakt kun je deze via dergelijke websites met een flinke marge verkopen.

Een andere manier om goedkoop aan producten te komen is door rommelmarkten te bezoeken. Vooral bij antiek haal je veel nieuwe stukken van rommelmarkten. En wie weet zit hier een pronkstuk tussen dat flink geld oplevert. Zorg wel dat je je antiek kent, want de kans is groot dat je anders een kat in de zak koopt.

Presentatie is belangrijk

‘You never get a second chance to make a first impression’ is een welbekende uitspraak die vaak gebruikt wordt om aan te geven hoe belangrijk presentatie is wanneer je iets van een ander wilt.

In dit geval wil jij iets verkopen aan een ander. De producten die je aanbiedt moeten dus duidelijk en aantrekkelijk gepresenteerd worden.

Hoe doe je dat wanneer je klanten het product niet fysiek kunnen komen bekijken? Er zijn vier manieren waarop jij jouw producten positief bij potentiele kopers onder de aandacht brengt:

  • Foto’s. Er worden nog wel eens foto’s online gezet die het product er eerder minder aantrekkelijk uit laten zien. Een foto die te donker of juist overbelicht is doet afbreuk aan je presentatie omdat mensen het niet visueel kunnen inspecteren. Kies ook een neutrale achtergrond. Dat staat veel professioneler en je bent hier immers om geld te verdienen.
  • Titels. Wees duidelijk in de titels die je bij een advertentie zet. Weest kort en krachtig en vertel wat je verkoopt. Een korte call to action kan ook, zoals ‘bestel vandaag’ of ‘op=op’. Pas wel op dat je titel niet te schreeuwerig wordt.
  • Tekst. Maak een complete beschrijving en wees eerlijk. Je hoeft niet de nadruk te leggen op eventuele beschadigingen, maar zet het er wel bij.
  • Veilige betaalmethode. Er zijn veel verschillende betaalmethoden voor online betalingen, maar die zijn niet allemaal even veilig. Bovendien kun je met sommige betaalmethoden, zoals Western Union de betaling op een later moment annuleren. En dan zit je zonder geld.

Wat je verkoopt is niet zo moeilijk. Ga op zoek naar producten die je voor weinig geld kunt inkopen en werk je zelf vanuit daar op naar een meer lucratieve business. Hoe je verkoopt, dat is ontzettend belangrijk.

Wat is je goede reputatie waard bij populaire handel op dit moment?

Er zijn mensen die bij goede handel op dit moment niet zo bezig zijn met hun reputatie en dat is een grove fout want wat je reputatie is, is je visitekaartje.

Veel mensen zijn nog steeds een beetje voorzichtig met bestellen via internet, zeker wanneer het om tweedehands spullen gaat. Het winnen van het vertrouwen van mensen is dan juist cruciaal om klanten terug te laten komen en een constante geldstroom te genereren.

Je presentatie helpt daar ontzettend bij en ook een veilig betaalsysteem is onmisbaar. Probeer altijd vanuit je doelgroep te denken. Zou jij iets kopen van een verkoper die onduidelijke foto’s plaats, geen beveiligd betaalsysteem heeft en waarbij je niet zeker bent dat je krijgt waar je voor betaalt? Precies.

Goedkoop inkopen vanuit Azië

Met de komst van verkoopwebsites als AliExpress koop je een heel scala aan producten voor een zeer lage prijs in. De productiekosten in Azië liggen een heel stuk lager dan in Europa of Amerika en het is de manier om zo goedkoop mogelijk producten in te kopen.

Pas hierbij wel op want het distributiesysteem van AliExpress is nog niet altijd op en top geregeld. Producten moeten een lange weg afleggen en je krijgt te maken met de overslag van importeurs van buiten Europa naar tussenhandelaren en transportbedrijven binnen de EU.

Dat betekent dat je soms wekenlang moet wachten op je producten en het blijft een beetje een vraagteken of je spullen überhaupt geleverd krijgt.

Daar staat wel tegenover dat je veel makkelijker in bulk inkoopt en omdat de prijzen zo laag zijn blijven de financiële risico’s beperkt. Zeker de moeite om uit te proberen, maar houd er rekening mee dat er hier en daar een kink in de kabel kan ontstaan.

Kies het juiste verkoopplatform

We hebben marktplaats en Ebay al genoemd. Dit zijn redelijk algemene verkoopwebsites waar vrijwel alles op aan wordt geboden.

Prima voor huishoudelijke apparatuur, bouwmaterialen of kleding, maar bijvoorbeeld meer ingewikkelde elektronica en games worden veel minder op waarde geschat.

Daarvoor zijn websites als Tweakers beter geschikt. Hier zie je namelijk meteen wat de gangbare prijzen zijn voor bepaalde merken en typen laptops, telefoons en televisies. De kans op een beter bod voor je producten wordt dan ook hoger.

Heb je een product dat zich specifiek op jongeren richt? Probeer dan ook de Facebook Marketplace eens. Hier zijn relatief veel jongeren actief en het is een goede plek om gadgets te verkopen.

(twijfel je om een webwinkel te beginnen? Bekijk hier waarin geld te verdienen valt.)

Extra omzet met affiliate marketing

Met name op Marktplaats kun je je omzet een extra boost geven met Affiliate marketing. Marktplaats staat vol met advertenties waar je geld mee kunt verdienen. Dat werkt als volgt.

Middels advertenties stuur je mensen door naar een website die je zelf in beheer hebt en waar je producten van andere aanbieders op aanprijst.

Voor deze actie wordt je gecompenseerd met een geldbedrag. Hoeveel dit is valt moeilijk te zeggen en heeft onder andere te maken met de bezoekersaantallen op je website.

internet succes gids

Zelf behaalde ik super goede resultaten met Affiliate marketing, dat heb ik allemaal geleerd van Jacko Meijaard van de Internet Succes Gids.

Dankzij zijn training de ‘Affiliate Marketing Revolutie‘ wist ik binnen afzienbare tijd €500,- per maand te genereren.

Wat is goede handel op dit moment? In principe alles dat gewild is, een hoge marge heeft, een hoge omloopsnelheid heeft en weinig opslagruimte nodig heeft. Houd zakelijke fora goed in de gaten want hier ga je nieuwe ontwikkelingen ontdekken. En wie er vroeg bij is verdient het meest.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: