Waarom is discipline belangrijk? De feiten op een rij!

waarom is discipline belangrijkWaarom is discipline belangrijk? Het lijkt in eerste instantie een simpele vraag, toch zijn er enorm veel mensen die zich wel realiseren hoe belangrijk discipline is maar er verder weinig mee doen.

En het is juist die discipline wat ervoor zorgt dat je verder komt in het leven. Gedisciplineerde mensen bereiken hun doelen veel sneller en lijken in alles een stapje voor te hebben op de rest.

Maar hoe kun je ervoor zorgen dat ook jij gedisciplineerd word? Hoe zorg je dat je veel sneller in staat bent je doelen te bereiken door het inzetten van discipline?

Discipline hebben? Waarom jij wel en ik niet?

Maar hoe zit dat dan met discipline? Hebben we dat al mee gekregen vanuit onze jeugd of is dat pas later aangeleerd? Het kan beide, sommige hebben het al meegekregen van hun ouders terwijl anderen het later pas hebben ontwikkelt.

Vaak zien we dat ouders voor een groot gedeelte aan de basis staan van het hebben van wel of geen discipline, hoe cliché het ook klinkt, zijn je ouders gedisciplineerd? Dan kan het maar zo, zo zijn dat jij dat ook word.

Sommige mensen leren op latere leeftijd gedisciplineerd te worden door bijvoorbeeld hun werk. Sommige beroepen zouden nou eenmaal niet uit te voeren zijn zonder discipline, denk aan beroepen binnen de politie of krijgsmacht.

Wat verstaan we onder discipline?

Naast de vraag “Waarom is discipline belangrijk” kunnen we ons ook afvragen wat we precies verstaan onder discipline. Volgens ons woordenboek betekent discipline “het strikt navolgen van strenge gedragsregels”

Dat klinkt behoorlijk serieus en het lijkt wel alsof de spreuk afkomstig is uit het leger. Toch slaat deze spreuk de spijker precies op zijn kop.

We denken bij het lezen van deze spreuk meteen aan het strikt navolgen van gedragsregels omdat andere mensen ons deze opleggen. Dat is echter lang niet altijd het geval.

Als anderen ons deze regel op zouden leggen dan voelt dat nogal wat beklemmend. Hoe anders is dat als je zelf de regels verzint? Want dat is in feit wat je doet als je gedisciplineerd wilt leven.

Dit zijn voorbeelden van disciplines die mensen toepassen om doelen te bereiken:

  • Elke dag om 05:00 opstaan om het maximale uit je dag te halen.
  • Elke dag een wandeling van 5 km omdat je gezonder wilt leven.
  • Gezond eten omdat je 10 kilo wilt afvallen.

Als je deze dingen wilt volhouden dan snap je misschien ook meteen waarom discipline “Het strikt navolgen van strenge gedragsregels” betekent.

Volg je de regels van het vroeg opstaan, het elke dag wandelen of het gezonder eten niet strikt? Dan is de kans heel erg groot dat je het niet gaat volhouden.

Waarom is discipline belangrijk?

Discipline is ontzettend belangrijk om doelen te halen. Zoals ik hierboven al zeg, wil je 10 kilo afvallen? Dan zul je iets moeten veranderen en om deze verandering door te zetten is discipline nodig.

Als je gedisciplineerd bent zal je merken dat dit veel voordelen met zich meebrengt. Kijk maar eens naar mensen om je heen die iets willen veranderen in hun leven zonder dat ze over de juiste hoeveelheid discipline beschikken, hoe snel geven ze op?

Wist je trouwens dat de meeste succesvolle mensen over een enorme hoeveelheid discipline beschikken? Ze leven een strak en geordend leven, staan vaak vroeg op, sporten elke dag en werken aan hun bedrijf.

Discipline geeft ook enorm veel rust, je weet dat je, je zaakjes goed op orde hebt en je hoeft je niet druk te maken over allerlei randzaken.

Mensen die geen discipline hebben maken er vaak een groot zooitje van en krijgen veel vaker last van stress, ze hebben hun zaakjes niet goed voor elkaar en vallen van het ene probleem in het andere.

discipline

Discipline en succes?

Ik weet als geen ander hoe belangrijk discipline is. Zonder discipline had ik namelijk niet elke dag blijven werken aan mijn websites, ik had waarschijnlijk al na 2 maanden gestopt en gedacht ‘dit werkt toch niet’

Of ik het aangeleerd hebt uit mijn jeugd? Nee dat denk ik niet. Het is mijn tijd als militair geweest wat ervoor gezorgd heeft dat ik over discipline beschik.

Als je succesvol wilt worden hebben je een lange adem nodig, bij Affiliate marketing is dat niet anders. Wat mij betreft is discipline een absolute vereiste om iets te veranderen in je leven. Wil je succesvol worden? Dan is discipline nodig. Wil je afvallen? Dan is discipline nodig.

Discipline ontwikkelen? Hoe doe je dat?

Discipline ontwikkelen is niet heel moeilijk, je moet het gewoon doen zodat het langzaam eigen word. Wil je afvallen en moet je daarvoor gezonder eten? Eet gezonder.

Wil je succesvol worden en moet je daarom eerder uit bed? Ga eerder uit bed. En is de weg naar je succes niet makkelijk en zit het vaak tegen? Blijf gemotiveerd doorgaan en stop niet voordat je, je doel hebt bereikt.

Discipline is echt niets meer dan gewoon doen. Hoe vaker je gedisciplineerd te werk gaat, hoe sneller het tot je karaktereigenschappen behoort.

Wat ook een goede tips is, is door mensen die successen hebben behaalt op welk vlak dan ook te bestuderen, hoe hebben ze bereikt wat ze wilden bereiken en hoe pasten ze daar discipline op toe?

Bestudeer enorm gedisciplineerde mensen en neem hun gedrag over, het opbouwen van discipline is een kwestie van oefenen en doen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: