Verkoopaccount aanmaken Bol.com? Zo doe je het!

verkoopaccount aanmaken bol.comEen verkoopaccount aanmaken op Bol.com is helemaal niet moeilijk, wel zijn er een aantal zaken van belang en moet je met een aantal dingen rekening houden.

Op deze pagina leg ik je stap voor stap uit hoe je een zakelijk verkoopaccount aanmaakt binnen Bol.com

Houd je bedrijfsgegevens vast bij de hand want die ga je zometeen nodig hebben. Maak je niet druk, het openen van een verkoopaccount is een fluitje van een cent en kost je niet meer dan 10 minuten.

Koopaccount aanmaken bol.com

Voordat je aan de slag kunt gaan met het openen van een verkoopaccount dien je te beschikken over een particulier of zakelijk koopaccount. Mocht je die niet hebben leg ik je hieronder uit hoe je die eenvoudig opent.

  1. Ga naar Bol.com en klik rechtsboven op ‘inloggen’
  2. Vul je emailadres aan en klik op ‘Maak een account aan’
  3. Vul je persoonlijke gegevens in en klik op ‘verzenden’ (Laat het vinkje voor reviews ‘aan’ staan hiermee kun je andere winkeliers beoordelen. Beoordelingen zijn erg belangrijk voor winkeliers op Bol.com)
  4. Klaar is kees!

Nu je een koopaccount hebt geopend is het tijd op om verder te gaan naar het echte werk; het openen van een verkoopaccount op Bol.com

Verkoopaccount aanmaken bol.com

Nadat je een koopaccount hebt aangemaakt is het tijd voor het echte werk, het aanmaken van een verkoopaccount op Bol.com. Verkopen op Bol.com kan behoorlijk lucratief zijn omdat de meeste mensen al vaste klant zijn van de grootste webwinkel van Nederland en België. In het artikel ‘Waarom verkopen op Bol.com‘ lag ik exact uit wat de kansen zijn van deze marktplaats.

Houd je bedrijfsgegevens bij de hand want die ga je nodig hebben bij het openen van een verkoopaccount.

Stap 1:

Als eerste ga je naar de homepage van Bol.com en klik je op de tekst ‘Verkopen’ (rechts onder de zoekbalk van Bol). Je komt nu op de pagina ‘Verkopen op op Bol.com’ Op deze pagina kun je kiezen uit verschillende opties:

Uiteraard klik je op ‘Zakelijk verkopen via Bol.com’

wat is goede handel op dit moment

Stap 2:

Nu je op ‘Zakelijk verkopen via Bol.com’ hebt geklikt kom je op een pagina waar je op de blauwe knop ‘Start met verkopen’ moet klikken.

Nu kom je op het inlogscherm van Zakelijk verkopen, vul hier je gegevens van je koopaccount in en klik op ‘Start met verkopen’ Op de volgende pagina moet je, je bedrijfsgegevens invullen. Heb je geen webshop? Laat dit veld dan open.

Ook lees je hier dat je binnen 2 werkdagen een brief krijgt op het vestigingsadres van je bedrijf. Deze brief bevat de activatiecode van je verkoopaccount.

Verder vul je op deze pagina de gegevens van de contactpersoon in en de gegevens voor correspondentie tussen jou en de klant of Bol.com, dit kan jijzelf of één van je medewerkers zijn.

Alles correct ingevuld? Goed! Dan gaan we verder naar de volgende stap.

Stap 3:

Als het goed is zie je bovenaan de pagina in je verkoopaccount ook ‘stap 3’ staan. Op deze pagina gaan we de winkelgegevens van jouw winkel binnen Bol.com invullen.

Als eerste kun je kiezen of jij je bedrijfsnaam zichtbaar wilt hebben op Bol.com of liever kiest voor een andere naam. Dit word straks getoond in de resultaten binnen Bol.com zoals het voorbeeld hieronder(Noa Brandz):

verkoper bol.com

Verkoopbereik en retouren

Het volgende kopje op de pagina is het ‘Verkoopbereik’. Wil jij alleen in Nederland verkopen of in België? Vul het land waar jij wilt verkopen in. Wil je in beide landen verkopen? Helaas kun je dit nog niet aanvinken maar zul je een mailtje moeten sturen naar verkooprechten@bol.com

Na het kopje ‘Verkoopbereik’ gaan we naar het kopje ‘Retourneren’ hier moet je alvast wat gegevens invullen voor als klanten straks gaan retourneren.

Binnen Bol.com hebben klanten het recht om binnen 30 dagen kosteloos te retourneren, hou hier dus rekening mee. Vervolgens kun je kiezen of je gebruik wilt maken van de retourservice van Bol.com of kiest voor je eigen retourservice.

Kies je voor je eigen retourservice en heb je grotere artikelen die opgehaald moeten worden bij de klant thuis? Vul dan in wie de kosten voor deze ophaalafspraak betaald. Uiteraard kun je deze instellingen achteraf nog wijzigen in je verkoopaccount.

Aanvullende retourvoorwaarden en retouradres

Heb je zelf aanvullende retourvoorwaarden waar een klant aan moet voldoen? Vul je aanvullende retourvoorwaarden dan in het veld in.

Als laatste moet je aangeven waar de geretourneerde artikelen naar toe kunnen worden gestuurd. Meestal is dit het bedrijfsadres, vandaar ook dat Bol.com dit al standaard heeft ingevuld.

Stap 4:

De vierde stap in het proces om een verkoopaccount aan te maken gaat over ‘Financiën’. Ook niet onbelangrijk natuurlijk. Vul op deze pagina je zakelijke bankrekeningnummer in. Op dit rekeningnummer krijg je eens per maand uitbetaald.

makkelijk en snel geld verdienen

Stap 5:

De 5de stap is het controleren van je ingevulde gegevens. Daarnaast lees je onderaan dat je moet voldoen aan de prestatienormen van Bol.com

Dit betekent eigenlijk niets meer dan dat je, je afspraken nakomt. Kies jij er bijvoorbeeld voor om zelf te gaan verzenden en je geeft aan vandaag voor 16:00 besteld morgen in huis dan moet dit ook echt zo zijn.

Als je, je meerdere keren niet aan deze afspraken houd zal Bol.com je verkoopaccount sluiten. Het sluiten van je verkoopaccount gebeurt overigens niet zomaar, je krijgt eerst een waarschuwing.

Vink aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en voilà je verkoopaccount is bijna aangemaakt. Op de volgende pagina zie je een overzicht van de genomen stappen en je ziet dat je nog een bevestigingsmail krijgt waar je nog even op de bevestigingslink moet klikken.

Het enige wat je nu moet doen is 2 werkdagen wachten totdat je de activatiecode hebt ontvangen van Bol.com. Heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: