Ups en downs Affiliate marketing? Niet opgeven is de sleutel!

ups en downs affiliate marketingUps en downs en Affiliate marketing? Het gaat hand in hand en daar weet jij waarschijnlijk alles van. De ene week gaat het super en de andere week lijkt alles als een kaartenhuis ineen te zijn gevallen.

Affiliate marketing is een hele mooie manier van online geld verdienen maar kan soms ook erg frustrerend zijn. Vooral de periodes met downs kunnen je soms ontmoedigen.

Hoe ga je hier mee om en hoe zorg je dat je niet uit het veld word geslagen tijdens periodes dat het even wat minder gaat. In dit artikel leg ik je precies uit hoe je hier mee om moet gaan en wat van essentieel belang is.

Affiliate marketing en de lange adem

Voordat je aan je Affiliate avontuur begon heb je het vast wel eens gehoord “Affiliate marketing is een erg gave manier van geld verdienen maar is alleen geschikt voor mensen met een lange adem”

Natuurlijk ligt het er wel aan op welke manier jij Affiliate marketing toepast maar ervan uitgaande dat je organisch wil groeien via Google is een lange adem een absolute pré.

Goed ranken op de populaire zoektermen uit jouw niche is een manier om 24/7 bezoekers op je website te krijgen zonder daarvoor geld te betalen.

Maar dat is nou juist waar de lange adem om de hoek komt kijken. Om goed te scoren in Google is tijd nodig. Maar dat niet alleen, ook zul je goed zoekwoorden onderzoek moeten doen om de pareltjes uit jouw niche te vinden.

Het begin kan erg frustrerend zijn

Vooral in het begin kan het allemaal erg frustrerend zijn. Je bent nog niet erg bedreven in het doen van zoekwoorden onderzoek en je schrijft je een slag in de rondte zonder dat het noemenswaardige resultaten oplevert.

Dit is precies het punt waar de meeste mensen de handdoek in de ring gooien. Doe dit absoluut niet! Denk aan de reden waarom jij zo graag geld wilt verdienen via het internet, geef dat niet op, houdt je doel voor ogen en ga gemotiveerd door.

De meeste mensen zijn niet in staat om succesvol te worden omdat zij:

 • De prijs niet willen betalen om succesvol te zijn (bijv. veel tegenslagen krijgen of lange dagen maken)
 • Niet uit hun comfortzone durven te stappen
 • Te snel de moed opgeven
 • Zich niet realiseren dat als een ander het kan, zij het ook moeten kunnen
 • Dingen veel complexer maken dan ze zijn
 • Naar de verkeerde mensen luisteren

Wilde jij meer financiële vrijheid? Meer vrije tijd voor je gezin? De regie over je eigen leven bepalen? Er is een reden geweest dat jij bent begonnen met Affiliate marketing. Kop op dan!

extra inkomen naast baan

Wat te doen tijdens een ‘down periode’

Als het goed gaat voel je, je super blij. Je kunt wel een gat in de lucht springen als de volgende succesvolle promotie in je inbox komt. Maar wat doe je tijden een periode dat het minder gaat?

Zelf heb ik erg veel last gehad van de mindere periodes, ik voelde me dan vaak down en vroeg me af wat ik verkeerd deed. Ik bleef telkens in een negatieve spiraal hangen.

Hoe kon het nou toch dat een ander het wel zo goed leek te doen en waarom bleef het bij mij zo hangen!? Ik focuste me op anderen en vergeleek mezelf, je raad het al.. Ik kwam altijd als verliezer uit de strijd.

Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik mezelf steeds verder naar de afgrond aan het duwen was en dat ik op deze manier volkomen kansloos was. Zo zou ik nooit iets bereiken.

Waar ik voorheen veel op een Affiliate forum rondhing besloot ik dat minder te gaan doen. Niet dat het forum niet waardevol was, in tegendeel, maar voor mij was het op dat moment beter om daar even minder te komen, ik focuste me teveel op de glansrijke succesverhalen van anderen.

Wat ik deed in periodes dat het minder ging was:

 • Telkens PayPro statistieken checken
 • Telkens Google Analytics checken
 • Eindeloos blijven nadenken zonder actie te ondernemen

Ik bracht mezelf onnodig in gestresste situaties en voor mijn gezin had ik weinig tijd. Op verschillende vlakken was ik dus absoluut niet goed bezig maar door de tunnelvisie zag ik het niet.

Gelukkig kwam ik op tijd tot inkeer en zal me dit nooit meer overkomen, hoe ik het nu doe? Dat ontdek je hieronder..

Wat er ook gebeurt? Altijd blijven lachen!

Een welbekende uitspraak van clown Bassie. Ik ben enorm veranderd en zal nooit meer in dergelijke situaties terecht komen. Ik weet dat de volgende successen zullen komen als je plezier blijft houden in wat je doet.

Voor mij voelde het voorheen, tijdens periodes dat het minder ging, echt als een verplichting om content te maken. Ik zat uren achter een toetsenbord maar wat eruit kwam was van matige kwaliteit.

Echt geloof me, het is zo enorm belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet. Plezier hebben in wat je doet geeft je een super gevoel, met tegenzin aan de slag zorgt voor stress.

Heb je ook weleens niet heel veel inspiratie of weinig zin? Ga dan niet peinzend achter je laptop zitten maar ga even wat anders doen om jezelf weer op te laden.

Om jezelf te voorzien van een nieuwe dosis inspiratie kun je:

 • Door het bos gaan wandelen (mijn persoonlijke favoriet!)
 • Gaan hardlopen
 • Een boek lezen
 • Motiverende video’s kijken (bijv. Gary Vaynerchuck)

Sneller succes boeken?

Natuurlijk is het enorm frustrerend als je maanden bezig bent zonder enige vorm van resultaat. Je hebt simpelweg progressie nodig om de flow erin te houden.

Ben jij van start gegaan met Affiliate marketing maar lijkt het voor jou niet te gaan werken? Heb je te maken met tegenslagen en denk je bij jezelf “Is het dit wel waard?”

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen “Ja het is het waard!” Ik heb zelf ook enorme tegenslagen gehad en heb het, zoals je hierboven kunt lezen, mezelf erg moeilijk gemaakt.

Toch ben ik nooit gestopt en ging ik steeds meer geld verdienen. Dankzij de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard heb ik een enorme voorsprong gehad.

Wil jij ook niet onnodig in vervelende valkuilen stappen? Wil jij geen tijd verliezen en 100% efficient aan de slag? Check dan mijn Affiliate Marketing Revolutie review en ontdek hoe deze training mij een vliegende start gaf.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: