Stop met klagen en neem verantwoordelijkheid!

Stop met klagen en neem verantwoordelijkheid voor je leven! Is dit iets wat vaak tegen je gezegd word? 

Ben jij van nature nogal een klager? Iemand die dingen snel somber inziet en het glas vaak halfleeg in plaats van halfvol heeft? 

Dan is het goed om dit artikel even te bekijken, in dit artikel reken ik namelijk af met klagers! Stop met klagen en waardeer in welke prachtige wereld je leeft..

More...

Waarom klagen mensen? 

Waarom klagen mensen eigenlijk? Wat is de reden van deze negatieve emotie? Klagers zijn vermoeiende mensen die alle energie uit je kunnen zuigen.

Slecht weer, de belastingdienst die teveel opstrijkt, een voetbalcoach die allang ontslagen had moeten worden, een leidinggevende die niet deugt en nog veel meer..

Mensen kunnen werkelijk overal over klagen en het kan erg vervelend zijn als je er één in je buurt hebt. 

Mensen klagen meestal omdat iets anders gaat dan ze gehoopt hadden, een simpel voorbeeld is de weersverwachting..

Als het slecht weer is hoor je daar vaak mensen over klagen. Maar wat heb je er aan? Je kunt er toch niets aan veranderen? Je hebt alleen jezelf ermee.

Je geeft aandacht aan het negatieve gevoel, en alles wat je aandacht geeft groeit. Enorm zonde natuurlijk want je bent jezelf letterlijk aan het slopen.

Klagen en succes 

Dat klagen 'killing' kan zijn voor je geestelijke gesteldheid had ik je net al verteld maar wat dacht je wat het aan kan richten als je succesvol wilt worden? 

Als je succesvol wilt worden zul je tegenslagen krijgen, dit is immers de enige manier om te groeien, maar wat als je bij iedere tegenslag gaat klagen? 

Dan maak je deze tegenslag onnodig groot voor jezelf, je maakt van een mug een olifant. 

Succesvol worden en klagen is als een marathon lopen met een betonblok aan je benen, je kunt de finish halen maar je moet er wel 100x zo hard voor werken terwijl dat niet nodig is. 

klagende mensen en succes

Stop met klagen

Stop dus met klagen en neem verantwoordelijkheid voor de dingen die je kunt veranderen. 

Wil je een andere situatie? Doe er dan iets aan en ga niet klagen! Klagen brengt je namelijk alleen maar verder van je doelen. 

We leven in het westen van Europa een meer dan prima leven, we hebben in feite helemaal niets te klagen. 

We hebben schoon drinkwater, meer dan genoeg te eten, we kunnen leuke dingen doen en zijn niet in oorlog. Voor een groot gedeelte van de wereld geldt dit niet. 

Maar hoe zit dat dan met de dingen waar we niets aan kunnen veranderen? Zoals het weer en de politiek? 

Daar moeten we dus helemaal niet over gaan klagen, we kunnen er namelijk zelf niets aan veranderen en brengen onszelf alleen maar in een negatieve stemming.

Klagers zijn zooo vermoeiend 

Mensen hebben een hekel aan klagers, het zijn energie zuigende schepsels waar ze het liefst met een grote boog omheen lopen. 

Ben je dus een klager? Realiseer je dan dat eigenlijk niemand op je zit te wachten, tenminste, als je gaat lopen klagen. 

Je straalt negatieve energie uit en andere mensen weten dat ze meegezogen kunnen worden in jouw negativiteit. 

klagende mensen

Affiliate marketing en klagen

Affiliate marketing en klagen klinkt misschien een beetje raar maar toch is dat waar ik heen wil. 

Zelf heb ik in het begin nog wel eens last gehad van klagen, nou ja, klagen.. Het was meer dat ik het erg moeilijk vond om te zien dat het soms allemaal tegenviel. 

Vooral in het begin ging mijn avontuur niet echt van het leien dakje, ik maakte klassieke beginnersfouten en daardoor duurde het allemaal erg lang naar mijn idee. 

Ik kreeg dan vaak last van negatieve emoties, ik baalde als een stekker dat het tegenviel en ging me vergelijken met anderen.. En raad eens, ik deed het altijd slechter. 

Op een gegeven moment maakte ik mezelf helemaal gek en dit zou me bijna de kop kosten. Gelukkig realiseerde ik me net op tijd dat het roer volledig om moest. 

Ik besloot te stoppen met het vergelijken van mezelf, ik stopte met het klagen (ik deed het trouwens vaak in mijn hoofd) focuste me 100% op mezelf, keek alleen nog maar naar anderen om ervan te leren en bleef gemotiveerd doorgaan.

Was dat makkelijk en ging het meteen allemaal goed? Nee, het was een langzame transformatie waarbij ik soms nog weleens terug viel. 

Gelukkig was mijn wil om te winnen altijd groter dan dat negatieve stemmetje wat soms de kop op stak, maar makkelijk was het altijd niet. 

Met deze blog wil ik je duidelijk maken dat je leven er absoluut niet beter van word als je vaak klaagt. 

Sterker nog, je stort jezelf in negatieve emoties en gaat alles steeds somberder inzien. En voor wat betreft succesvol worden? 

Zorg dat je het klagende stemmetje uit je leven verbant want anders kon het nog weleens een hele zware dobber worden. 

Heb je nog tips of aanvullingen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel! 


Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: