Snel succes met Affiliate marketing? Of toch niet?

snel succes met affiliate marketing

Snel succes met Affiliate marketing? Op deze pagina ga ik je precies vertellen hoe mijn weg naar succes met Affiliate marketing is verlopen en hoe snel je in staat bent om succes te boeken.

Online vind je vaak informatie wat er op duidt dat je binnen no-time succes kunt boeken met dit verdienmodel. Ik weet zelf inmiddels wel beter.

Affiliate marketing is een hele mooie manier van geld verdienen maar realiseer je wel dat je niet binnen de kortste keren binnen zult lopen. Maar hoe zit het dan wel? Dat ga ik je exact vertellen.

Waarom Affiliate marketing

Laten we bij het begin beginnen. Waarom zou je kiezen voor het verdienmodel Affiliate marketing? Affiliate marketing is een vrij laagdrempelige manier van online geld verdienen.

 • Je hebt geen eigen product of dienst nodig
 • Je hoeft niet meteen ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel
 • Je hebt geen werk met een klantenservice, voorraadbeheer en verzending
 • Je hoeft niet flink te investeren (paar tientjes per jaar)

Eigenlijk heb je alleen een laptop en een internetverbinding nodig en je kunt van start. Je kunt Affiliate marketing dan ook uitvoeren waar je maar wilt zolang er een internetverbinding is.

Affiliate marketing is namelijk niets meer of minder dan het promoten van producten van andere bedrijven. Je stuurt een potentiële koper door naar de website van de productverkoper en als het product of de dienst word aangeschaft ontvang jij commissie.

Deze commissies kunnen, vooral bij digitale producten zoals ebooks en online trainingen, flink oplopen tot wel 50% van de verkoopprijs.

Zelf promoot ik voornamelijk digitale producten via Paypro (wat Paypro precies is ontdek je als je op Paypro klikt) en fysieke producten via het partnerprogramma van Bol.com

affiliate producten

Kleven er geen nadelen aan Affiliate marketing?

Eerlijk is eerlijk, elk voordeel heeft zijn nadeel. Het grote voordeel van Affiliate marketing is dus dat je, je geen zorgen hoeft te maken over verzending of klantenservice en dat de verdiensten lekker snel kunnen oplopen.

Toch zit er ook aan Affiliate marketing een nadeel. Het nadeel is dat je geen controle hebt over de producten of diensten die je promoot.

Stopt een bedrijf met een product waar jij net lekker geld mee aan het verdienen was, dan heb je dus een uitdaging. Gelukkig kun je dit oplossen door een vergelijkbaar product te promoten. Ideaal is het echter niet.

Met Affiliate marketing beginnen?

Zoals ik zojuist al aangaf is het redelijk simpel om met Affiliate marketing te beginnen, je kiest een niche (kleinere deelmarkt van een grote markt zoals ‘afvallen voor vrouwen in de overgang’ de grote markt is hier ‘afvallen’ de deelmarkt is ‘afvallen voor vrouwen in de overgang’)

Als je een niche gekozen hebt waar je affiniteit mee hebt ga je op zoek naar producten die je kunt promoten. In het geval van ‘afvallen voor vrouwen in de overgang’ zijn er hele mooie producten op Paypro te vinden.

Als je producten hebt gevonden om te promoten ga je kijken hoe je deze producten wilt gaan promoten, je kunt verschillende opties kiezen:

 • Website
 • YouTube kanaal
 • Facebook advertenties

Persoonlijk zou ik in eerste instantie kiezen voor een website, een website heb je namelijk 100% in eigen beheer, iets wat je niet hebt bij een YouTube kanaal of Facebook advertentie.

Als je al wat verder gevorderd bent kun je kiezen voor een combi van deze drie maar in eerste instantie raad ik je aan om alleen met een website te beginnen.

Bezoekers op je website

Met alleen een website ben je er natuurlijk nog niet, je hebt bezoekers nodig. Maar hoe krijg je dan bezoekers op je site? Hoe zorgen mensen ervoor dat ze je kunnen vinden?

Zelf werk ik voornamelijk met Google, ik zorg ervoor dat ik hoog in de zoekresultaten van Google terecht kom en zo gratis verkeer krijg.

Om hoog in Google te komen zul je moeten onderzoeken waar je doelgroep op zoekt in Google, kruip echt in de huid van je doelgroep, neem deel aan het gesprek wat al in hun hoofd gaande is.

Als je precies weet wat je doelgroep bezig houdt ga je artikelen schrijven waarin j

e hun vragen beantwoord. Om erachter te komen wat je doelgroep precies bezig houd kun je gaan rondneuzen of forums of Facebook groepen.

Via tools als Ubersuggest.com of KWfinder.com kun je kijken hoevaak er op bepaalde zoekwoorden word gezocht in Google, heb je een zoekwoord waar veel op word gezocht en waar veel vraag naar is vanuit je doelgroep? Mooi dan kun je gaan schrijven!

blog schrijven en geld verdienen

Teksten schrijven

Om gratis verkeer uit Google te krijgen is het belangrijk dat je, je website regelmatig voorziet van nieuwe content (artikelen) Google houdt namelijk van websites die veel waardevolle informatie delen.

Zelf schrijf ik 1x per week een artikel van ongeveer 1500 woorden op mijn website, in het begin deed ik dit twee keer per week maar omdat mijn site al meer dan een jaar oud is en er al heel veel artikelen opstaan heb ik besloten om 1x per week een artikel te publiceren.

Let op! Hier is absoluut geen vaste stelregel voor, het enige wat belangrijk is om te weten is dat Google houdt van continuïteit en graag op regelmatige basis nieuwe content wil zien.

Samengevat is dit wat ik doe:

 • Ik ga rondneuzen op plaatsen waar mijn doelgroep zich bevindt, denk aan forums of Facebookgroepen
 • Ik noteer hun vragen en kijk hoevaak er in Google word gezocht op deze vragen (hier zijn verschillende hulpmiddelen voor zoals Ubersuggest, KWfinder, Answerthepublic)
 • Ik schrijf een uitgebreid en waardevol artikel waarin ik de vragen van mijn doelgroep beantwoord
 • Onderaan het artikel laat ik zien dat er producten te koop zijn waarmee de problemen van mijn doelgroep opgelost kunnen worden.

Kort gezegd is dit wat ik wekelijks doe voordat ik een artikel ga schrijven.

Snel succes met Affiliate marketing?

Als je dit zo leest zul je bij jezelf denken “Dat stelt eigenlijk helemaal niet zoveel voor” dat klopt. Maar hoe kan het dan dat er toch maar zo weinig mensen zijn die echt succesvol zijn met Affiliate marketing?

Dat heeft in mijn ogen met het volgende te maken: Mensen denken bij zichzelf “Hey! Dat is een simpele manier van geld verdienen, dat ga ik wel even doen” Vervolgens komen ze erachter dat het toch wat langer duurt dan ze hadden verwacht en stoppen er weer mee.

Affiliate marketing leer je gewoon met vallen en opstaan. Toen ik net begon schreef ik teksten die van matige kwaliteit waren, ik kreeg maar geen bezoekers op mijn website en baalde daar flink van.

Er was mij namelijk voorgeschoteld dat het helemaal niets voorstelde en dat je binnen een paar weken al je eerste geld kon verdienen. Kwam ik even mooi bedrogen uit..

Nu jaren later realiseer ik me dat alles wat je wilt bereiken tijd kost, je slaat een nieuwe weg in en moet alles van 0 af aan leren. Ook Affiliate marketing vergt geduld, tijd, actie en doorzettingsvermogen.

Ben je niet bereid om de weg naar succes af te leggen? Niet bereid om af en toe op je bek te gaan en te falen? Niet bereid om uit je comfortzone te stappen? Dan kun je er beter niet aan beginnen.

Maar wil jij verandering in je leven? Nieuwe dingen ontdekken en ben je bereid om de uitdagingen aan te gaan? Dan kan Affiliate marketing je hele mooie dingen brengen.

Ik verdien nu zelfs geld terwijl ik:

 • Lig te slapen
 • Op stap ga met vrienden
 • Een feestje heb

Mijn websites blijven goed scoren in Google omdat ik nooit heb opgegeven en altijd ben blijven doorgaan, de websites werden groter en groter en Google beloond dat. Consistentie is de sleutel!

Samenvattend: Affiliate marketing is een online verdienmodel waar je vandaag al mee kunt beginnen, het is vrij laagdrempelig om op te starten maar om er echt succesvol mee te worden heb je een lange adem nodig.

Zelf verdiende ik mijn eerste geld na ongeveer 2 maand. Voorafgaand aan mijn eerste verdiende geld spendeerde ik ongeveer 1,5 uur per dag aan mijn website.

Hoe leerde ik het?

Maar hoe maakte ik dan een website? Hoe leerde ik wat de beste methode was om mee te starten? Hoe zorgde ik ervoor dat ik niet in de ‘beginners valkuilen’ terecht kwam?

In Nederland is er een zeer waardevolle training op het gebied van Affiliate marketing, deze training leert je van A tot Z hoe de vork in de steel zit.

Toen ik hier enkele jaren geleden mee begon had ik nog nooit een website gemaakt, het enige wat ik deed was af en toe op het internet rondsurfen.

Toch is het dankzij deze training gelukt om mij het vak van Affiliate marketing compleet eigen te maken, met alles wat daarbij hoort.

internet succes gids

Jacko Meijaard

Deze training, de Affiliate Marketing Revolutie,  is ontwikkelt door Jacko Meijaard. Jacko is een zeer ervaren Affiliate marketeer uit het Zeeuwse Yerseke.

Zijn training begint steeds meer terrein te winnen omdat het taboe rondom geld verdienen op het internet mede dankzij hem aan het verdwijnen is.

Jacko is namelijk erg transparant en laat veel van zijn eigen projecten zien. Hij deelt zijn informatie via Internetsuccesgids.nl en verschillende YouTube video’s.

Hij laat ook duidelijk zien dat het bij hem ook niet altijd van het leien dakje gaat en dat hij ook te maken krijgt met tegenslagen, niet allemaal rozengeur en maneschijn maar gewoon een duidelijk en transparant beeld van de wereld van Affiliate marketing.

Wil je meer weten over de Affiliate Marketing Revolutie? Ga dan naar de volgende pagina via de rode knop hieronder.

Ja Stuur Mij Door!

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: