Mentaal sterk worden? De meest krachtige eigenschappen op een rij!

mentaal sterker wordenMentaal sterk worden is iets wat ontzettend belangrijk is, vooral als je andere resultaten wilt bereiken dan de resultaten die je tot nu toe hebt bereikt.

Wil je iets veranderen in je leven op welk gebied dan ook? Dan zul je mentaal ijzersterk moeten zijn. Veel mensen blijven eindeloos ronddwalen en blijken niet in staat om een verandering succesvol door te zetten.

Maar hoe komt dat? En waarom zijn succesvolle mensen wel in staat om hun doelen te bereiken? Hoe dat zit en hoe je mentaal sterk word, dat ontdek je op deze pagina.

Mentaal zwak

Het klinkt misschien hard en niet zo leuk, toch is het een feit dat de meeste mensen mentaal zwak zijn. Misschien herken jij jezelf ook wel in mentale zwakte omdat je bijvoorbeeld altijd zo snel opgeeft.

Mensen die mentaal zwak zijn geven de controle over hun gevoel vaak weg aan een ander. Ze laten een ander bepalen hoe ze zich voelen.

Heb jij vaak het idee dat je chagrijnig word van die ene collega en blijf je in deze negatieve staat hangen? Of is je partner vaak neerslachtig en merk je dat jij dat ook word?

Ondanks dat het soms erg moeilijk is omdat je nou eenmaal word besmet met wie je omgaat, is het super belangrijk dat jij je niet langer laat beïnvloeden door anderen.

Mentaal sterke mensen zouden zich nooit laten beïnvloeden door andere personen, ze zijn de baas over hun emoties in plaats van andersom

Kenmerken van mentale zwakte zijn:

  • Je gedrag laten beïnvloeden door een ander
  • Je emotie zijn de baas over jou in plaats van andersom
  • Je geeft heel snel op bij tegenslagen

Mentaal sterker worden

Voordat ik de helft van dit artikel besteed aan wat nou precies mentaal zwakke mensen wil ik meteen door naar tips en oplossingen om jezelf mentaal sterker te maken.

Hieronder vind je mijn lijstje met krachtige tips die ervoor zullen zorgen dat je meteen sterker zult worden:

#1: Niet klagen

Mensen die veel klagen maken het hunzelf ontzettend moeilijk, mensen die klagen zeggen eigenlijk: “Ik heb geen controle over mijn houding en de situatie”

Klagen is het tegenovergestelde van problemen oplossen, toch begint het allebei op dezelfde manier. Mensen die mentaal sterk zijn gaan het probleem oplossen en mensen die mentaal zwak zijn klagen alleen maar over het probleem zonder er iets aan te doen.

Stop dus vanaf vandaag voor altijd met klagen, het brengt je namelijk helemaal niets behalve een ongelukkig gevoel.

#2: Word DE baas over jezelf

Ik vertelde er net al wat over, maar zorg ervoor dat je altijd de controle houdt over je emoties in plaats van andersom. Succesvolle mensen, op welk vlak dan ook, laten zich nooit dirigeren door hun emoties.

Kom je in de verleiding om je te laten leiden door je emoties? Onderken dit dan en verander je gedachten meteen.

#3: Tot hier en niet verder!

Geef je grenzen aan. Mensen die mentaal wat zwakker zijn laten zich nog weleens meeslepen door andere mensen. Vraagt iemand bijvoorbeeld altijd om jou hulp en vind je het moeilijk om te weigeren?

Of houdt iemand je altijd aan de praat terwijl jij belangrijkere dingen te doen hebt? Zeg dan op een rustige en vriendelijke manier dat je andere dingen te doen hebt en nu graag verder wilt.

Heel veel mensen vinden dit moeilijk, toch is het dat niet. Want denk je dat iemand boos op je word als je op een rustige en vriendelijke toon zegt dat je verder moet? Ik weet wel zeker van niet.

grenzen stellen

#4: Stop dat gepieker

Piekeren is echt zonde van je tijd, toch zijn er zo ontzettend veel mensen die elke dag wel ergens over piekeren. Door te piekeren maak je dingen groter dan ze daadwerkelijk zijn.

Ook voor dit geldt weer, geef je emoties niet teveel de vrije hand, stop het gepieker en ga verder met je dag. Piekeren zorgt in veel gevallen ook nog eens voor stress, iets wat je ten alle tijde wilt vermijden.

#5: Kruip nooit in de slachtofferrol

De slachtofferrol, veel mensen nemen hem meer dan eens aan. Echt, geloof me, mensen die mentaal sterk zijn kruipen nooit in de slachtofferrol.

Het is een ultiem teken van zwakte, andere mensen of omstandigheden de schuld geven van jou eigen tekortkomingen of fouten. Het is zo ontzettend belangrijk om de verantwoordelijkheid in eigen hand te nemen.

#6: Word geen pleaser

Een pleaser, iemand die door iedereen aardig gevonden wil worden. Word geen zogenaamde pleaser want je doet jezelf erg tekort.

Als sommige mensen jou minder mogen dan andere mensen, so be it! Als je wilt dat iedereen je aardig vind ben je jezelf constant aan het aanpassen en betekent het dat je nooit echt uitgaat van je eigen normen en waarden.

Dit zijn de kenmerken van mentale sterkte

Maar wat zijn eigenlijk de kenmerken van mentale sterkte? Mensen die mentaal sterk zijn herken je aan de volgende eigenschappen.

#1: Ze zijn altijd positief

Mensen die mentaal sterk zijn, zijn altijd positief en proberen alles van de positieve kant te benaderen. Ze richten zich dan ook met name op zaken die ze zelf kunnen controleren.

Ze maken zich niet druk over dingen die buiten hun zogenaamde ‘cirkel van invloed’ vallen. Het zijn zaken waar ze geen controle over hebben en niet kunnen veranderen, waarom zouden ze zich er dan slecht door laten voelen!?

#2: Falen behoort niet tot de opties

Mentaal sterke mensen weten dat falen niet tot de opties behoort. Ze gaan door en geven nooit op, ze laten zich door niets of niemand van hun doel af praten.

Ook al is het soms moeilijk en lijkt de situatie uitzichtloos, ze gaan gemotiveerd door en uiteindelijk zullen ze hun doelen bereiken.

#3: Ze hebben veel zelfvertrouwen

Mensen die een gebrek hebben aan zelfvertrouwen laten zich vaak beïnvloeden door andere mensen en vinden het moeilijk om hun eigen gevoel achterna te gaan.

Mensen die mentaal sterk zijn hebben ook een ijzersterk zelfvertrouwen en vertrouwen er dan ook voor de volle 100% op dat hun plannen en doelen zullen slagen.

Mentaal sterk worden doe je zo

Maar hoe kun je dan veranderen van een mentaal minder sterk persoon naar een mentaal ijzersterk persoon? Eigenlijk is dat vrij simpel.

Gebruik bovenstaande tips en boek elke dag een beetje vooruitgang, langzaam zul je veranderen naar een persoon die de volle 100% verantwoording neemt voor zijn of haar leven.

Dit artikel sluit erg goed aan op het artikel wat je hier niet gelezen hebt, doe er je voordeel mee.

Heb je aanvullende tips of vragen? Laat een reactie achter onder dit artikel.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: