Welke Affiliate netwerken zijn er?

affiliate netwerkenWelke Affiliate netwerken zijn er eigenlijk allemaal? Wil jij graag Affiliate Marketing toepassen maar weet je niet goed welke netwerken er allemaal bestaan?

Of promoot je al jaren via bepaalde netwerken en ben je op zoek naar meer Affiliate netwerken? Op deze pagina wil ik je meer vertellen over de verschillende netwerken die er zijn.

Affiliate netwerken

Affiliate Marketing is toepasbaar op vele verschillende soorten producten. Zo kun je fysieke producten promoten maar ook digitale producten.

Bij fysieke producten kun je denken aan de meest uiteenlopende zaken zoals kleding of schoenen voor Zalando of boeken en laptops voor Bol.com.

Bij digitale producten hebben we het over ebooks of e-cursussen. Dit kunnen we ook weer de meest uiteenlopende zaken zijn zoals persoonlijke ontwikkeling of relatie.

Ook is het mogelijk om Affiliate Marketing toe te passen met behulp van vergelijkers. Denk aan zorg vergelijkers, vakantie vergelijkers, autoverzekeringen vergelijkers en noem maar op.

Hieronder een overzicht van Affiliate netwerken die betrouwbaar zijn en waar je meteen kunt beginnen met de promotie van producten:

  • Daisycon (Voornamelijk vergelijkers en fysieke producten)
  • Zanox (Fysieke producten)
  • PayPro(Digitale producten)

Er zijn nog wel meer Affiliate netwerken maar deze heb ik voor je uitgelicht. Deze netwerken zijn gegarandeerd betrouwbaar en je kunt met een gerust hart producten van hun promoten.

Advies

Zelf promoot ik voornamelijk producten van PayPro omdat hier een lekker hoge commissie opzit. Zo krijg je meestal wel de helft van de verkoopprijs als commissie.

Op deze manier hoef je dus in verhouding minder verkopen te realiseren om hetzelfde te verdienen in verhouding tot fysieke producten.

Toch is het goed om een combi te hebben tussen fysieke en digitale producten. Op deze manier spreid je ook een beetje de risico’s en het is gewoon een feit dat het ene soms beter loopt dan het andere en andersom.

Op de websites van de verschillende Affiliate netwerken vind je alle aanvullende informatie die je nodig bent om te starten met je promotie!

Waarde leveren

Waar je ook voor kiest om te gaan promoten het is tegenwoordig wel erg belangrijk dat je waarde levert aan je bezoeker.

Google is de grootste zoekmachine ter wereld en dat wil ze ook graag blijven. Daarom vind Google het enorm belangrijk om waarde te leveren aan haar gebruikers.

Heb je dus een site die er alleen maar op is gericht om te verkopen? Dan zul je snel gaan zakken in de zoekresultaten.

Denk dus altijd na over hoe je de bezoeker zoveel mogelijk waarde kunt geven op je website. Met een simpele blog en wat tekst kom je er tegenwoordig niet meer.

Meer leren?

Wil je meer leren over Affiliate Marketing? Ik heb alles geleerd van Jacko Meijaard! Jacko is al jaren Affiliate Marketeer en heeft er een zeer waardevolle cursus over gemaakt!

Wil je meer weten over de Affiliate Marketing Revolutie? Check het hier!