Hoeveel verdient Michael van Gerwen? Keiharde cijfers onthuld!

hoeveel verdient michael van gerwenMichael van Gerwen staat op het moment van schrijven te boek als de beste darter van de wereld. Hij won meerdere WK’s en dartte zo een leuk zakcentje bij elkaar.

Maar hoeveel verdient Michael van Gerwen met dat darten? En hoeveel heeft hij inmiddels al bij elkaar gedart? Sommige mensen zullen met grote ogen zitten te kijken terwijl anderen het allemaal wel mee vinden vallen, helemaal als je het wegzet tegen bijvoorbeeld voetballers.

In dit artikel ga ik je precies vertellen wat ‘mighty mike’ verdient en wat hij inmiddels al op zijn bankrekening heeft mogen bijschrijven. En geloof me, ook darten loont.

Michael van Gerwen, de absolute wereldtop

Michael van Gerwen werd geboren op 25 april 1989 in Boxtel. Al tijdens zijn tienerjaren raakte hij verknocht aan het darten. Hij dartte regelmatig met vrienden in het dorpscafe.

Dat Michael talent had werd al snel duidelijk. In 2006 deed hij mee aan de Topic International Darts League in Nijmegen. Hij dartte tegen grote namen als Tony Eccles en Collin Lloyd.

In de tweede ronde van het toernooi wist hij geschiedenis te schrijven door als jongste speler van het toernooi (17 jaar) de ervaren Martin Adams te verslaan. Hij speelde die avond de sterren van de hemel en sloot de partij af met een 164 finish.

De beste wedstrijd ooit

Enkele toppers uit de sport, zoals Andy Fordham en Darryl Fitton, noemen het de beste wedstrijd die ze ooit hebben gezien. De eerste periode van zijn prof carrière dartte Michael in de BDO (British Darts Organisation) waarna hij in 2007 overstapte naar de PDC (Professional Darts Corporation).

In de PDC ging het niet veel minder met Michael en groeide hij uit tot de absolute wereldtop van het darten. Hij won tientallen wedstrijden en schreef meerdere malen geschiedenis. Zo won hij op 1 januari 2014 als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship.

Dat darten hem geen windeieren heeft gelegd zie je hieronder. Hij dartte voor miljoenen aan prijzengeld bij elkaar, en dat allemaal al voor zijn 3o ste verjaardag.

Michael is getrouwd met Daphne, ze hebben samen één dochter en wonen in het Noord-Brabantse Vlijmen. Ze lieten daar onlangs een droomvilla van 1,2 miljoen euro neerzetten (zie hier de foto’s van zijn villa)

Wat verdient Michael van Gerwen?

De reden dat je op deze pagina terecht bent gekomen is natuurlijk om te zien wat Michael van Gerwen verdient. Bij darten krijg je betaald vanuit prijzengeld, sponsorcontracten en demonstratie potjes.

Laten we eerst eens kijken naar het prijzengeld wat Michael afgelopen twee jaar bij elkaar dartte. De PDC publiceert een lijst, welke de Order of Merit word genoemd, waar op vermeld staat wat welke darter in de afgelopen twee jaar heeft verdient tot dat moment.

Michael van Gerwen staat met kop en schouders bovenaan en te zien is dat hij 1.453.500 pond, dat is zo’n 1,6 miljoen euro, bij elkaar heeft gedart (in slechts 2 jaar. peildatum december 2018)

Sponsorcontracten

Naast het darten heeft Michael van Gerwen nog een aantal persoonlijke sponsors zoals Keukenconcurrent, de Engelse verffabrikant Leyland, autodealer van Mossel en dartshop.tv.

Hoeveel Michael verdient aan deze sponsorcontracten is niet bekend. We kunnen er wel vanuit gaan dat dit niet misselijk zal zijn als we kijken naar Michael en zijn prestaties.

Merchandise

Naast prijzengeld, sponsorcontracten en demo’s is er natuurlijk nog zijn persoonlijke merchandise. Zo kun je zijn officiële wedstrijdshirt voor een kleine €54 op de kop tikken.

Daarnaast verkoopt Michael gepersonaliseerde pijlen, dartborden en foto’s.

Wat is het vermogen van Michael van Gerwen?

Volgens het blad Quote heeft Michael van Gerwen op het moment van schrijven een vermogen van omme nabij de 8,5 miljoen euro.

Hij dartte in zijn carrière voor ongeveer 6,4 miljoen pond bij elkaar, wat omgerekend ongeveer 7 miljoen euro is. Tel daar ongeveer 1,5 miljoen euro aan sponsorcontracten, demo’s en merchandise bij op en je hebt een goed uitgangspunt.

Edit: Michael van Gerwen wist ook het WK darts 2019 op zijn naam te schrijven en als prijzengeld ontving hij daarvoor een slordige 500.000 pond, zo’n 550.000 euro. Op het moment van schrijven heeft van Gerwen drie wereldkampioenschappen op zijn naam staan.

Wil jij ook meer financiële vrijheid? Dit is wat ik deed

Natuurlijk is het vermogen van, van Gerwen niet iets wat je zomaar voorbijstreeft. Maar hé, ook van Gerwen begon ooit met het gooien van zijn eerste pijl en een droom.

Wil jij meer financiële middelen om te doen waar je gelukkig van word? Die gedroomde vakantie of dat mooie huis? Dankzij het internet is het absoluut mogelijk.

Trap niet in die louche ‘snel veel geld verdienen‘ websites, maar geloof me, er zijn echt mogelijkheden, ook al heb je geen ervaring of noemenswaardige opleiding. Zelf verdien ik op dagelijkse basis geld dankzij Affiliate Marketing. Dit doe ik zonder eigen product of dienst.  Wil jij mijn complete verhaal lezen? Check het hier >>

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: