Hoeveel verdient Enzo Knol? En kun jij dat ook?

Enzo Knol, wie kent hem niet. Eén van de meest bekende YouTubers van ons land. Naast zijn populaire vlogs zie je hem regelmatig op tv.

Zijn vlogs hebben hem allesbehalve windeieren gelegd en dat steekt hij in zijn video’s niet onder stoelen of banken. Maar hoeveel verdient Enzo Knol nou eigenlijk?

Komen zijn inkomsten alleen uit YouTube of heeft hij meerdere bronnen van inkomsten? En wil je weten hoe jij ook geld kunt verdienen via het internet? Check dan dit artikel.

Hoeveel verdient Enzo Knol en kun je dat zelf ook?

Het is de vraag die bij menig Youtuber en gamer over de lippen is gekomen: ‘hoeveel verdient EnzoKnol nu eigenlijk? De internetsensatie brak in 2014 letterlijk door en is de best bekeken YouTube ster van Nederland geworden die niet alleen miljoenen volgers heeft maar inmiddels zelfs een paar filmrollen op zijn naam heeft staan.

En jij wilt natuurlijk weten hoeveel Enzo Knol verdient en hoe jij ook online geld kunt verdienen.

Hoeveel views verdient Enzo Knol per keer?

Zoals gezegd plaatste Enzo Knol zijn eerste filmpje in 2014. Niet dat hij iets heel knaps deed met gamen of omdat hij een mening had die hij wilde verkondigen, maar gewoon omdat hij een trucje wilde doen op zijn fiets.

Dat ging niet helemaal en hij brak zijn arm, maar dat was het eerste filmpje dat hij uploadde naar YouTube. Het resultaat? 400.000 volgers voor het jaar om was.

Inmiddels heeft de geboren Drentenaar al meer dan 2 miljoen volgers en worden zijn video’s gemiddeld 40 miljoen keer per maand bekeken. Dat zijn alleen al enorme aantallen, maar wat betekenen die cijfers? En misschien nog wel belangrijker, hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?

Hoe verdien je eigenlijk geld met YouTube?

YouTube is in principe een gratis platform. Iedereen kan er een account op aanmaken en iedereen kan er gratis filmpjes op uploaden. Dus wat maakt het dan uit hoe vaak je filmpje bekeken wordt?

Dat komt door adverteerders. Je kunt op je account aangeven of je advertenties bij je filmpjes wilt vermelden. Zolang je filmpje door de screening van YouTube heen komt kun je dus al direct adverteerders toestaan en geld verdienen met je account.

Maar je begrijpt dat het voor een adverteerder niet zo interessant is om reclame te maken op een filmpje dat tien of twintig keer bekeken wordt. Daarom krijg je vanuit YouTube pas betaald wanneer je meer dan 1000 views op je filmpje hebt gehad.

Het punt is dat het platform behoorlijk geheimzinnig doet over het bedrag dat je dan krijgt. En ook YouTube steren zelf zeggen hier niets over, mede omdat ook dit niet mag van de bureaus die hen vertegenwoordigen.

geld verdienen met youtube

Precieze aantallen zijn lastig, maar het is wel veel

Als je op internet gaat zoeken zie je ontelbaar veel websites die je vertellen hoeveel Enzo Knol verdient. De waarheid is dat dit bedrag op iedere website afwijkt omdat het een schatting is.

Niemand weet precies wat er verdiend wordt en dat is wel een beetje vreemd. Hoe weet je als YouTube ster dan dat je krijgt waar je recht op hebt? En hoe kan het dat er blijkbaar mensen zijn die miljoenen verdienen met het posten van filmpjes?

We weten het misschien wel nooit zeker. Wat wel duidelijk wordt is dat het om veel geld gaat. Schattingen lopen uiteen van €106.000 tot maar liefst 1.7 miljoen euro.

En dat terwijl de schatting voor wat je per duizend views betaald krijgt op ongeveer€1 ligt. Het blijkt dat dit bedrag ook kan variëren en dat heeft dan weer te maken met gesponsorde video’s en affiliate marketing.

Het grote geld zit in gesponsorde video’s

In de afgelopen 5 tot 10 jaar zijn YouTube sterren uitgegroeid van gaming nerds tot wandelende reclameborden. Zodra je een beetje naam voor jezelf maakt raken bedrijven geïnteresseerd en word je al snel gevraagd om een product aan te prijzen.

En dan lopen de verdiensten als snel in de duizenden euro’s. Maar ja, dan heb je wel eerst een hoop abonnees nodig en YouTube wordt momenteel werkelijk overspoeld door mensen die denken dat daar het grote geld te vinden is. Voor sommigen, zoals Enzo Knol is dat ook zo, maar bedenk je altijd dat het om een paar mensen gaat van

de vele duizenden die proberen geld te verdienen aan YouTube. Dus wat moet je dan eigenlijk doen om bij dat exclusieve clubje te horen? Een voordeel, iedereen die echt wilt kan erbij horen. Zolang je toegang hebt tot internet, een account hebt en weet hoe je een filmpje moet uploaden, kun je zonder noemenswaardige investering aan je YouTube carrière beginnen.

Zo verdien jij ook geld met je account

Om geld te verdienen met je YouTube account moet je allereerst de advertenties aanzetten wanneer je een video post. Het is niet zo dat je een willekeurige video kunt posten en het geld meteen binnenstroomt. De uitdaging is om een video te maken die mensen interessant vinden om te kijken. Dat betekent vloggen, gamefilmpjes maken, muziekclips of –parodieën en vooral blijven variëren.

Iedere keer een zelfde soort filmpje en mensen raken verveeld en haken af. Realiseer je ook dat je, om met advertenties geld te verdienen een grote fanbase nodig hebt die enkele honderdduizenden tot zelfs miljoenen keren bekeken worden.

Pas dan verdien je hiermee genoeg geld om van te leven. We hadden al gezegd dat het grote geld op YouTube verdiend wordt met het maken van promotiefilmpjes voor bedrijven.

Dit wordt ook wel ‘affiliate marketing’ genoemd. En dan maakt het nog uit aan welk bedrijf jij je naam koppelt. Op dit moment wordt er op YouTube vooral geïnvesteerd door bedrijven die zich richten op daten, financiën en voedingssupplementen.

Affiliate marketing neemt twee vormen aan. Allereerst kun je een daadwerkelijk promotiefilmpje maken voor het product of de dienst van het bedrijf in kwestie. Ten tweede kun je in je andere video’s eenreclameboodschap verpakken. De meesten doen dit door het product of de dienst aan het begin of het eind van hun filmpje even te noemen.

Wat het je oplevert

manieren om online geld te verdienen

Wanneer iemand via jouw kanaal op een advertentie klikt krijg je daar een deel van de opbrengstvan. Afhankelijk van de populariteit van je kanaal lopen de schattingen uiteen van €0.90 tot ongeveer €5 per 1000 views`.

Verwacht dus niet de enorme bakken met geld die de bekende YouTube sterren binnenhalen. Dat zou ook niet helemaal eerlijk zijn wanneer je kijkt naar de bezoekersaantallen die zij hebben.

Met 100.000 views op een video ben je al flink op de goede weg. Maar laten we even van het laagst mogelijke bedrag uitgaan. Dat zou betekenen dat je met 100.000 views maar €90 verdient.

En zelfs in het beste geval hebben we het dan over €500. Dat zijn absoluut leuke bijverdiensten, maar om zoveel viewers te krijgen moet je al behoorlijk serieus aan de bak en er een hoop tijd insteken. Ga er dus niet te snel vanuit dat je net zoveel verdient als Enzo Knol door een paar filmpjes online te knallen.

Is het de moeite waard?

Dat ligt helemaal aan je eigen ambitie. Zoals gezegd is YouTube geen exclusieve club waar je alleen binnenkomt met een duur diploma of enorme investeringskosten. Instappen is ontzettend laagdrempelig en dat is ook een van de redenen achter het succes van mensen als Enzo Knol.

Om serieus geld te verdienen met YouTube moet je wel een hoop tijd investeren en bereid zijn om je privéleven los te laten. Bovendien ben je iedere dag bezig met views en je reputatie en dat is gewoon hard werken. Is het de moeite waard? Dat ligt eraan hoe ver jij zelf wilt gaan.

Zelf heb ik voor een andere manier gekozen. Ik verdien dagelijks geld met Affiliate marketing doormiddel van een website. Ik gebruik dus geen YouTube maar een website om Affiliate marketing in te zetten.

Affiliate marketing is een supergave manier van geld verdienen, het enige wat je nodig bent is een laptop, internetverbinding en een gezonde dosis motivatie.

Ik leerde alles dankzij de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Check hier mijn uitgebreide review >>

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: