Hoeveel kun je verdienen met Affiliate marketing?

extra inkomen naast baanHoeveel verdienen met Affiliate marketing” Het is een zoekwoord die meer dan eens word ingevoerd in de zoekbalk van Google. Mensen zijn benieuwd, wat kun je nou eigenlijk verdienen met dat Affiliate marketing?

Als het puntje bij het paaltje komt is er online toch niet heel veel te vinden over deze methode van online geld verdienen, mensen lijken er toch niet graag over te praten.

Met dit artikel probeer ik je te laten zien dat er echt hele mooie dingen mogelijk zijn als jij doorzet en niet opgeeft. Zelf ken ik de struggles en moeilijkheden maar ook de overwinningen en mooie momenten.

Rijk worden met Affiliate marketing?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ja je kunt rijk worden met Affiliate marketing. Is het makkelijk om rijk te worden met Affiliate marketing, nee dat niet.

Affiliate marketing is een super gaaf verdienmodel maar je hebt er wel een lange adem voor nodig. Het is echt een kwestie van lange termijn denken en je einddoel voor ogen blijven zien.

Zelf dacht ik ongeveer 1,5 jaar geleden ook dat ik ‘het wel even zou doen’ maar het liep allemaal anders dan ik had gehoopt. Na een maand werken aan mijn eerste website gebeurde er nog niet veel.

snel geld verdienen

Ik zag wel een stijging in mijn bezoekersaantallen maar ik verkocht nog niets. Ik weet nog dat ik best teleurgesteld was maar realiseerde me ook dat al het goede langzaam kwam.

De meeste mensen geven op als ze na een maand nog geen noemenswaardige vooruitgang zien, of beter gezegd ze willen hun vooruitgang niet zien. Ze zien niet dat hun bezoekers stijgen maar frustreren zich over het feit dat ze nog geen verkoop hebben gerealiseerd.

De meeste mensen stoppen na hun eerste maand alweer omdat ze:

 • Nog geen geld verdiend hebben
 • Geen stijging zien in hun bezoekersaantallen (of die niet willen zien)
 • Niet de motivatie hebben om eerst veel te doen zonder dat ze daarvoor betaald worden (niet over de berg heen kunnen kijken)
 • Geen tijd meer hebben (luister deze interessante podcast)

Mijn Affiliate marketing ervaringen

Toen je dit artikel opende was je natuurlijk maar naar één ding benieuwd, wat is er in Nederland nog eigenlijk mogelijk qua inkomsten met Affiliate marketing?

Ik zal je mijn persoonlijke verhaal vertellen over mijn weg naar succes met Affiliate marketing tot dusver. Ongeveer 1,5 jaar begon ik met deze gave manier van geld verdienen.

Na wat wikken en wegen schafte ik de training de ‘Affiliate Marketing Revolutie‘ van Jacko Meijaard aan. Deze online videotraining is echt alles wat je nodig bent om te starten, alles word je haarfijn uitgelegd zodat je een vliegende start kunt maken.

In het begin lijkt alles wat langzaam te gaan, je lijkt bergen werk te moeten verzetten zonder er iets voor terug te krijgen. Zoals ik net al zei is dit ook vaak het punt waar anderen opgeven.

Maar wat had je dan gedacht? Dat alles vanzelf gaat? Als dat zo zou zijn zou iedereen succesvol zijn, kwam ook niet goed.

Succes is voor doorzetters

Ik maakte de afspraak met mezelf dat ik hoe dan ook geld ging verdienen met Affiliate marketing, hoe lang het ook zou duren. Deze afspraak zorgde ervoor dat ik onvermoeid doorging.

Na ongeveer 2 maand was het zover (ik werkte parttime aan mijn websites ongeveer 1,5 uur per dag) ik verdiende mijn eerste commissie en kreeg een mailtje (hieronder) van betaalprovider PayPro.

geld verdienen naast je studie

 

Kort gezegd is PayPro een betaalprovider die de betalingen regelt van digitale producten zoals ebooks en online trainingen, daarnaast zorgt het voor een eenvoudige samenwerking tussen productverkopers en Affiliate marketeers.

Nadat ik mijn eerste commissie had verdiend begonnen dingen sneller te gaan, ik raakte in de flow en bleef aan mijn websites werken.

De artikelen die ik schreef werden steeds waardevoller en mijn bezoekersaantallen gingen steeds verder omhoog. Ook werden de periodes tussen mijn verdiende commissies steeds korter:

 • Eén keer per maand een commissie
 • Eén keer per week een commissie
 • Elke dag commissies
 • Meerdere keren per dag een commissie

Ik ben inmiddels in het laatste stadium aanbeland maar heb alle stadiums in deze periode van 1,5 doorlopen. En is 1,5 jaar lang? Dat vind ik absoluut niet.

Een gemiddelde HBO opleiding duurt 4 jaar en kost vaak wel €10.000,- Met Affiliate marketing ben je in staat om meer te verdienen dan een HBO’er en de training om het van A tot Z te leren kost slechts €47,-

De mensen die opgeven vergeten dit soort rekensommetjes vaak, ze willen direct veel geld verdienen. Jij weet als geen ander dat dit zo niet werkt en dat je daarvoor afhankelijk bent van een gelukje in de staatsloterij.

Veel geld verdienen met Affiliate marketing: Dit is hoe je dat doet

Maar hoe zit het dan precies? Hoe kan ik veel geld verdienen met Affiliate marketing en hoe ga ik te werk? Affiliate marketing kun je op verschillende manieren toepassen.

Zo kun je Affiliate marketing inzetten op:

 • Een website
 • Facebookpagina
 • YouTube kanaal

Er zijn nog andere manieren om Affiliate marketing op in te zetten maar in dit artikel houdt ik het even op deze drie. Zelf werk ik eigenlijk hoofdzakelijk met websites.

Dit vanwege de doodeenvoudige reden dat een een website altijd jouw eigendom blijft. Facebook kan haar voorwaarden veranderen, YouTube kan haar voorwaarden veranderen maar over jouw website ben je zelf de baas.

#1: Kies een niche

Als je besloten hebt om aan de slag te gaan met een website is het van belang om eerst een goede niche te kiezen. Een niche is een deelmarkt van een grotere markt.

Een niche is bijvoorbeeld “Gezonde lifestyle voor pubers” de grotere markt is “Gezonde lifestyle” en jij richt je alleen op pubers. Het voordeel van je richten op een niche is dat je veel eerder in staat bent succes te behalen.

Je word veel sneller gezien als autoriteit op je vakgebied en bent veel sneller in staat om mooie posities in Google te veroveren. Er is simpelweg minder concurrentie.

Kanttekening is wel dat de doelgroepen van nichemarkten vaak wat kleiner zijn, maar geen zorgen, vaak valt er genoeg in te verdienen.

#2: Ga bloggen!

Bloggen is de manier om gratis bezoekers uit Google te krijgen, het is mijn nummer 1 manier om bezoekers op mijn websites te krijgen.

Ik schrijf waardevolle artikelen waar mijn doelgroep op zit te wachten, ik kruip in hun huid en kijk wat ze bezig houdt, op deze manier weet ik precies waar ik over moet schrijven om hun interesse te wekken.

Om het bloggen op lange termijn vol te houden is het belangrijk dat je een website begint in een niche waar jij interesse voor hebt. Gelukkig zijn er genoeg producten te promoten in tal van niches, kijk hieronder maar eens naar het aantal producten in PayPro.

campagens

Zelf heb ik 5 websites waar ik elke week een artikel op plaats, het schrijven van een artikel kost me ongeveer 1,5 uur. Door het regelmatig toevoegen van nieuwe artikelen worden mijn websites steeds groter en ontvang ik steeds meer gratis bezoekers.

En hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten, zo simpel is het eigenlijk. Snap je nog niet zo goed hoe je nou een goed artikel schrijft? Geen zorgen, je leert alles stap voor stap tijdens de training van Jacko.

#3: Ga opschalen

Als je eerste website eenmaal staat en hij in de zogenaamde ‘onderhoudsmodus’ kan, dat betekent alleen nog maar één keer per week een nieuw artikel, heb je twee keuzes.

 • Een nieuwe website in een ander niche
 • Focus op je huidige website

Hier zijn de meningen nogal over verdeeld, de één zegt dat je 100% focus moet houden en aan één website moet blijven werken terwijl de ander ervoor kiest om elke dag aan een andere website te werken.

Zelf heb ik 5 websites en werk ik elke dag aan een andere website. Aan het begin gaat het dan wat langzamer maar op de lange termijn zul je merken dat je in verschillende niches zult scoren en zullen je inkomsten snel oplopen.

Mijn inkomsten met Affiliate marketing

Nu ik je beknopt heb uitgelegd hoe ik geld verdien met Affiliate marketing is het tijd om te gaan kijken naar de inkomsten. Waar moet je aan denken? Wat is reëel?

Zoals ik al een paar keer heb gezegd is het in het begin een kwestie van een lange adem hebben, als dingen dan eenmaal beginnen te lopen kan het hard gaan.

Zo zijn inkomsten tussen de €500 en €1000 per maand, per website geen uitzonderingen, als je maar lange termijn blijft denken en blijft werken aan je sites.

Check hieronder een screenshot uit mijn mailbox:

 

paypro mail

 

3 succesvolle promoties op één dag. Deze promoties hebben een waarde van:

 • 1x €25,-
 • 2x €27,-

Deze drie promoties hebben dus al een waarde van €79,- als je dat x 30 dagen zou doen zit je al op €2370,- klinkt aantrekkelijk of niet!? En dan te bedenken dat ik nog helemaal niet super lang actief ben als Affiliate marketeer.

Er is dus heel veel mogelijk op het gebied van Affiliate marketing en er kleven heel veel voordelen aan deze manier van online geld verdienen:

 • Je hebt alleen een laptop en een internetverbinding nodig
 • Je kunt meteen van start
 • Je kunt dit makkelijk naast je fulltime baan doen (om uiteindelijk parttime te gaan werken of helemaal te stoppen)
 • Je kunt werken waar en wanneer je wilt
 • Geld verdienen met Affiliate marketing kan je enorm veel vrijheid geven

Heb je nog vragen? Stel ze onder dit artikel. Wil je aan de slag? Ga dan naar de volgende pagina via onderstaande rode knop!

Ja Stuur Mij Door!

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: