Hoe maak je een WordPress website? Check dit handige stappenplan

hoe maak je een wordpress websiteHoe maak je een WordPress website? Deze vraag hoor ik geregeld voorbij komen. Vaak weten mensen wel ongeveer wat ze moeten doen maar hebben ze toch behoefte aan uitleg.

Vandaar dat ik besloten heb om er een artikel over te schrijven. Op deze pagina dus mijn stappenplan van hoe ik een WordPress website maak.

Eigenlijk wil ik beginnen bij het registreren van een domeinnaam en het uitkiezen van een hosting partij. Echt bij het begin dus;-)

Webhosting

Als je een website wilt gaan maken is het van belang dat je eerst een hosting pakket aanschaft. Webhosting zorgt ervoor dat je allerlei informatie kunt opslaan op je website wat dan weer voor je bezoekers toegankelijk is, denk aan tekst,afbeeldingen etc.

Als je precies wilt weten wat webhosting precies inhoud kun je even kijken op wikipedia. Voor hier is het verder van ondergeschikt belang.

Wat wel van belang is, is het uitkiezen van je hosting provider. Er zijn enorm veel aanbieders die allemaal beweren dat ze de snelste en goedkoopste zijn.

Snelle webhosting is echt een must. Google straft websites die traag laden en dit zorgt voor een minder goede ranking.

Ik kan je een overzicht geven van allerlei hosting providers maar ik ben zeer tevreden over Neostrada. Niet duur en super snel!

Je hebt overigens allerlei verschillende hosting pakketten maar als je een website wilt gaan maken ten behoeve van Affiliate Marketing is het goedkoopste pakket voldoende, ga je meer websites maken en/of grotere sites dan kun je altijd upgraden.

Zoals je hieronder ziet heb je bij Neostrada keuze uit verschillende pakketten. Zoals ik net al zei is het goedkoopste pakket ‘Webhosting starter’ voldoende voor een Affiliate site.

 

hoe maak je een wordpress website

 

Domeinnaam

Nadat je een hosting pakket hebt aangeschaft is het de bedoeling dat je een domeinnaam registreert. Domeinnamen kun je eigenlijk overal wel registreren. Je hoeft niet perse een domeinnaam te registreren bij je hostingprovider.

Zelf doe ik het voor het gemak overigens wel. Sommige mensen willen echter geen euro teveel uitgeven en gaan op zoek naar de goedkoopste domeinnamen.

Persoonlijk registreer ik mijn domeinnamen gewoon bij Neostrada. Een .nl domeinnaam kost mij daar €2,95 per jaar. Niet veel dus.. Daarom laat ik het lekker onder één dak.

Domeinnaam en Google

Voor ik verder ga wil ik je even duidelijk maken dat ik websites maak ten behoeve van Affiliate Marketing (wat is Affiliate Marketing? Check het hier.)

Naast dat ik je laat zien hoe je een WordPress website opzet wil ik je ook SEO tips geven en vertellen wat belangrijk is om goed te scoren in Google.

‘Vroeger’ was men ervan overtuigt dat je domeinnaam een keyword moest zijn waar goed op gezocht werd. Tegenwoordig is dat al een stuk minder. Je kunt beter een domeinnaam hebben die goed in de mond ligt dan een ‘gemaakte’ domeinnaam waar veel op gezocht word.

Wat ook belangrijk is, is dat je het beste kunt kiezen voor een .nl of een .com domein. Ik zie wel eens websites met allerlei rare extensies. Er zijn domeinnamen genoeg beschikbaar dus hou het lekker op .nl of .com

Domeinnaam koppelen aan webhosting

Mocht je er toch voor kiezen om een domeinnaam en webhosting bij verschillende aanbieders te kopen is het nodig dat je deze twee aan elkaar koppelt.

Het koppelen van je domeinnaam aan je webhosting doe je door middel van uitwisselen van de nameservers. Hoe dit precies in zijn werk gaat kun je het beste aan je hostingpartij vragen.

In het kort gaat het er om dat je de nameservers van je hostingpartij invoert in het dashboard van de partij waar jij je domeinnaam hebt geregistreerd.

WordPress installeren op je website

Hoe maak je een WordPress website is eigenlijk niet de juiste vraagstelling. In het begin gaat er eigenlijk om hoe je een WordPress website installeert.

Als je domeinnaam en hosting zijn gekoppeld en je website staat online is het tijd om WordPress te gaan installeren. Dit doe je door middel van je ‘backend’

In het geval van hosting bij Neostrada krijg je het Cpanel ‘backend’ als je andere hosting hebt kun je bijvoorbeeld te maken hebben met DirectAdmin.

In je Cpanel kun je verschillende dingen op je website downloaden zoals WordPress. Wat je hier verder allemaal mee kunt is voor nu niet heel erg belangrijk. Het is ook allemaal vrij technisch.

Als je bent ingelogd in je Cpanel, hoe je dit panel kunt bereiken krijg je toegestuurd in een email als je een hosting pakket aanschaft, scoll je helemaal naar beneden naar de ‘app installer’

Hier zie je WordPress al tussen staan. Je klikt op het logo van WordPress en klikt simpelweg op ‘install’ hierna moet je het één en ander op de juiste wijze instellen. Hoe je dit precies doet zie je in onderstaande video

 

 

Hoe maak je een WordPress website

Zoals je hierboven in de video hebt gezien is het dus vrij eenvoudig om een WordPress website te maken. Natuurlijk heb ik nog niet alles behandeld zoals bijvoorbeeld het werken in WordPress zelf.

Met bovenstaande handleiding kun je een WordPress website opzetten. Wil je meer weten over hoe ik alles geleerd heb en hoe ik super snel mooie websites maak?

Sterker nog.. Hoe maak je een WordPress website en hoe kun je daar ook nog geld mee verdienen? Ik verdien namelijk geld met mijn websites door middel van Affiliate Marketing.

Wil jij ook weten hoe je super mooie websites kunt maken en hoe je ook nog eens geld kunt verdienen met deze websites?

Dan wil ik ik je aanraden om eens te kijken naar de training van Jacko Meijaard. Jacko leert je niet alleen hoe je een WordPress website maakt maar hij leert je ook hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Jacko verdient zelf een behoorlijk inkomen dankzij Affiliate Marketing. Dus hoe maak je een WordPress website die je ook nog eens geld oplevert?

Ook interessant
No related posts for this content
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: