Is lezen de allerbeste manier om jezelf te ontwikkelen!?

tools of titansJezelf ontwikkelen is één van de meest belangrijke dingen als je iets wilt bereiken in je leven. Als je meer geld wilt verdienen, meer vrijheid wilt ervaren of verder wilt klimmen op de carrièreladder zul je jezelf moeten blijven ontwikkelen.

Eén van de beste manieren om jezelf te blijven ontwikkelen is door het lezen van interessante boeken. Boeken die geschreven zijn door mensen die al hebben bereikt wat jij zo graag wilt bereiken.

Dit soort boeken geven je vaak meer inzichten dan jaren in de schoolbanken. Leren van ervaringsdeskundigen die het pad hebben bewandelt wat jij aan het bewandelen bent is wat mij betreft goud waard, in dit artikel leg ik je het exact uit.

De beste kennis vind je in de boeken

Natuurlijk leer je door te doen, ben ik het helemaal mee eens. Toch moeten we niet onderschatten hoeveel boeken voor ons kunnen betekenen.

We kunnen ervoor kiezen om het wiel opnieuw uit te vinden, maar dat zou erg dom zijn. Vooral met de informatie die er tegenwoordig voorhanden is.

In een valkuil stappen die je had kunnen vermijden door naar ervaringsdeskundigen te luisteren is niet handig en het kost je onnodig veel tijd.

Daarom heb ik enkele jaren geleden besloten om te gaan lezen. Ik lees boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen om mezelf te blijven ontwikkelen.

Zo lees ik boeken over:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Internet marketing technische ontwikkeling

Ik ben absoluut geen ‘vrije tijdsboeken’ lezer maar lees alleen boeken die me verder kunnen brengen, als naar een volgend niveau.

Wil jij iets bereiken in je leven? Iets wat een ander al heeft bereikt of waar het nodige over geschreven is? Ga daar dan absoluut over lezen. Het zal je veel makkelijker bij je doel brengen en je leert er ontzettend veel van.

Op het Affiliate Marketing Forum en tijdens de Affiliate Marketing Revolutie word er ook het nodige gezegd over het belang van het lezen van goede boeken en worden er verschillende boeken aangeraden, onderaan deze pagina vind je de lijst.

Elke dag een half uurtje

Ik lees elke dag minimaal een half uurtje. De praktijk leert dat ik eigenlijk wel veel langer dan een half uur lees maar om de drempel laag te houden heb ik mezelf voor genomen om elke dag een half uur te lezen.

Ik merk dat ik op het gebied van mijn ontwikkeling erg gegroeid ben door te gaan lezen. Vroeger vond ik lezen maar niets en zag ik het als een verplichte kost, dat is nu wel anders.

Vaak lees ik vlak voordat ik ga slapen, het voordeel hiervan is dat het beter blijft hangen. Ik denk nog na over hetgeen wat ik gelezen heb terwijl ik langzaam in slaap val, terwijl ik in slaap val blijft mijn brein bezig met het vraagstuk en zal ik het beter opslaan (klinkt misschien vaag maar het werkt echt zo!)

Deze boeken las ik afgelopen jaar

Maar welke boeken heb ik dan allemaal gelezen? Je weet natuurlijk dat ik actief ben met Affiliate Marketing en dat ik veel luister naar de adviezen van Jacko Meijaard.

Jacko heeft een zogenaamde ‘must read boekenlijst’ op zijn website die je hier kunt vinden >>

Zelf heb ik het afgelopen jaar de volgende boeken gelezen:

Dit boek gaat over het erbarmelijke bestaan in het concentratiekamp Auschwitz. Het lijkt in eerste instantie niet het meest voor de hand liggende boek maar je zult versteld staan van de wijze lessen die je hieruit kunt halen. Want waarom breekt de één al na een week en houdt de ander het tot aan het eind vol?

Dit boek heeft mij geleerd hoe ik artikelen moet schrijven die ervoor zorgen dat de lezer geboeid blijft. Enorm goed boek met veel waardevolle informatie voor iedereen die betere teksten wil schrijven.

De inhoudt van dit boek lijkt veel op het bovenstaande boek van Ray Edwards. De onderwerpen van de boeken zijn hetzelfde maar sommige dingen worden op een andere manier belicht wat zorgt voor verhelderende inzichten.

Dit boek gaat over de 48 wetten van de macht. In eerste instantie lijkt dit boek je verkeerde dingen aan te leren, het lijkt erop alsof de schrijver je informatie wil aanreiken om ten koste van alles, en dus ook van andere mensen, hogerop te komen. Toch heeft dit boek verassende inzichten met mooie voorbeelden uit de oude tijd. Andersom kun je het ook zo stellen: Je leert hoe je, je moet wapenen tegen kwaadwillenden en hoe je mensen met verkeerde intenties onderkent.

Dit boek is een grote bundeling van interviews en podcast shows die Tim Ferris had met succesvolle mensen op elk vlak. Dit boek is bijna letterlijk een toolbox waarin de meest succesvolle mensen je precies vertellen wat hun routines zijn en waarom dat zo belangrijk is op de weg naar de top.

Wil jij jezelf ontwikkelen op welk vlak dan ook? Dan raad ik je 100% aan om te gaan lezen!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: