Gemotiveerd blijven? 7 Krachtige tips voor een ‘motivatieboost’

gemotiveerd blijvenGemotiveerd blijven is in sommige gevallen makkelijker gezegd dan gedaan, soms zit het gewoon behoorlijk tegen en is het maar moeilijk om gemotiveerd te blijven.

Toch is motivatie één van de belangrijkste dingen om succes te boeken, op welk vlak ook. Vraag dan ook altijd bij jezelf af, wat motiveert mij om dit te doen? Wat is het ultieme einddoel?

Veel mensen struggelen met het probleem dat ze na verloop van tijd hun motivatie kwijt raken, het zit tegen of ze krijgen niet de resultaten die ze hoopten. Hoe kun je, je motivatie altijd hoog houden? Zelfs bij vervelende tegenslagen? Dat ontdek je in dit artikel!

Gemotiveerd worden

Laten we eerst eens kijken naar waar het allemaal begonnen is, waarom ben je gemotiveerd geworden om te doen wat je nu aan het doen bent? Wat bewoog je in deze richting?

Voor mij persoonlijk is dit hoofdstuk ook een hot item geweest, ik heb zelf best veel hinder ondervonden van het verliezen van mijn motivatie.

Mijn doel was om geld te verdienen met Affiliate Marketing, mijn motivatie was dat ik niet meer voor een baas wilde werken en meer vrijheid wilde ervaren.

Gelukkig was mijn drang om te overwinnen groter dan mijn ‘motivatieprobleem’

Waarom ben jij gemotiveerd geworden?

 • Wil jij ook geld verdienen via het internet? Omdat je dan kunt werken waar en wanneer je wilt?
 • Of wil je afvallen? Omdat je een slank lichaam wil waarin jij je 100% op je gemakt voelt?
 • Misschien wil je wel stoppen met roken? Omdat je graag je kinderen en kleinkinderen wilt zien opgroeien en daarom gezond wil leven.

Is jouw drang om je ultieme doel te halen ook groter dan je ‘motivatieprobleem’? Uiteraard is dat het! Je hebt alleen soms wat moeite om jezelf te blijven motiveren, daar is niets raars aan. Iedereen heeft er weleens last van.

Maar wat doe je dan als je even geen licht aan het einde van de tunnel ziet?

Tegenslagen en obstakels

Je doel bereiken is niet iets wat vanzelf gaat, het is in de meeste gevallen een lange weg met vervelende obstakels die soms bijna onoverwinnelijk lijken.

We beginnen te twijfelen en vragen ons af of we wel op de goede weg zitten en of het niet te moeilijk is. Twijfel en angst, beide negatieve emoties, overmannen ons.

Dan hebben we er ook nog mee te maken dat we als mensen helemaal niet van verandering houden, het liefst blijven we doen wat we altijd al deden, dat is veilig en vertrouwd.

De oertijd

Als we helemaal terug gaan naar de oertijd waarin we heel erg voorzichtig moesten zijn voor wilde dieren en andere gevaren dan is het logisch te verklaren dat we nu nog steeds erg voorzichtig zijn, ons brein is nu eenmaal zo geprogrammeerd.

Nu, in onze tegenwoordige tijd hebben we niet zoveel last meer van wilde dieren. Toch is ons brein nog steeds geprogrammeerd op de wijze van duizenden jaren geleden, we zijn voorzichtig en stappen maar moeilijk uit onze comfortzone.

Wat ik hiermee probeer aan te geven is dat het dus helemaal niet raar is als je soms last krijgt van motivatieproblemen. Ons brein probeert ons namelijk uit alle macht bij verandering en gevaar uit de buurt te houden.

Gelukkig is deze weerstand geen ‘blijvertje’ Op een gegeven moment zul je als mens veranderen en zal je brein niet meer tegenstribbelen.

Succes is niet voor luie mensen

Maar wanneer stopt je brein met tegenstribbelen? Dat vroeg ik mij ook telkens af, wanneer krijg ik vleugels en zit ik voor de rest van mijn leven vol energie en motivatie?

Jezelf veranderen is een traag proces, het is voor de echte doorzetters, de mensen die koste wat het kost hun doel zullen bereiken, de mensen voor wie geen berg te hoog is.

Sommige mensen hopen dat succes vanzelf zal komen zonder dat ze daarvoor veel hoeven te doen, deze mensen zullen ooit wakker worden en merken dat het slechts een droom was.

De echte overwinnaars weten dat ze er keihard voor moeten werken en tegen obstakels aan zullen lopen, het gevolg van deze obstakels kunnen motivatieproblemen zijn.

Word dus een echte doorzetter en besef je dat ieder succesvol persoon motivatieproblemen heeft gehad, ze pakten ze met beide handen aan en gingen door..

 • Het duurt een tijdje voor verandering optreedt, hou dus vol tot deze verandering optreedt!
 • Succes, op welk vlak ook, is voor de echte doorzetters, de overwinnaars!
 • Motivatieproblemen zullen verdwijnen als je volhoudt tot de verandering optreedt!

succes is niet voor luie mensen

Gemotiveerd blijven

Gemotiveerd blijven is dus van essentieel belang om succes te boeken, het is de brandstof die alles draaiende houdt. Wat kun je doen als je soms je motivatie dreigt te verliezen? Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk weer gemotiveerd raakt?

#1: Waar deed ik het allemaal voor?

Pak pen en papier en schrijf op waarom je aan deze uitdaging bent begonnen, wat wilde je zo graag bereiken en wat zijn de voordelen ten opzichte van nu?

Is je nieuwe leven of je nieuwe postuur niet veel beter dan nu? Wat is het jouw waard? Je zult een bepaalde periode aan de bak moeten en soms moeilijkheden moeten overwinnen, maar daarna? De rest van je leven blij en gelukkig? Wat is dat jouw waard?

Schrijf alles op waarom je zo graag wilt veranderen, je zult merken dat je door het opschrijven en het beleven van je einddoel weer gemotiveerd zult raken.

Bedenk voor jezelf tussendoelen. Door het behalen van deze tussendoelen voel je, je gemotiveerd om ook het volgende tussendoel te halen.

Als je bijvoorbeeld €2000 passief wilt verdienen door middel van Affiliate Marketing of 15 kg wilt afvallen dan zijn tussendoelen bijvoorbeeld:

 • €250 passieve inkomsten op (gewenste datum en jaartal)
 • 2 kg afgevallen op (gewenste datum en jaartal)

#2: Schrijf je doelen op

Ook voor tip twee heb je pen en papier nodig, het opschrijven van je doelen kan je namelijk enorm helpen bij het gemotiveerd blijven.

Persoonlijk schreef ik altijd iedere werkdag mijn doelen opnieuw op, ik zag het voor me alsof ik het al had bereikt. Dit heeft mij enorm geholpen bij het gemotiveerd blijven.

Je zult misschien bij jezelf denken ‘Opschrijven? Ik kan het toch ook gewoon in mijn hoofd voor me zien?’ Het klinkt misschien een beetje wazig maar het letterlijk opschrijven zorgt ervoor dat het echt opgenomen word door je onderbewustzijn.

Je onderbewustzijn is het gedeelte van je brein dat ervoor zorgt dat je dingen doet zonder erbij na te hoeven denken. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, elke keer als je op je fietst stapt denk je er niet bewust bij na wat je doet, het fietsen gaat vanzelf.

Hier is je onderbewustzijn verantwoordelijk voor. Hoeveel makkelijker zou jij je doelen kunnen bereiken als je handelt vanuit je onderbewustzijn? Geen tegenstribbelende gedachten meer maar gewoon op de automatische piloot.

Door het opschrijven van je doelen zorg je er dus op de lange termijn voor dat ‘gemotiveerd blijven’ in je onderbewustzijn word verankerd. Alles zal op deze manier veel makkelijker gaan.

 • Wie schrijft die blijft. Schrijf je doelen op, op deze manier creëer je een routekaart naar jouw eindbestemming.
 • Het letterlijk opschrijven van je doelen geeft je onderbewustzijn het commando waar je heen wilt.

#3: Houd je vooruitgang bij

Soms boek je meer vooruitgang dan je zelf denkt, door het bijhouden van je progressie word je extra gemotiveerd, zorg er dus voor dat je op vaste tijden je vooruitgang bijhoudt.

Heb je geen of niet voldoende vooruitgang geboekt? Dan is het misschien tijd om van koers te veranderen. Let er wel op dat je uiteindelijke doel nooit veranderd, ik heb het hier alleen over de ‘aanvliegroute’

Ga ook weer niet elke dag kijken of je vooruitgang boekt, dit kan demotiverend werken en dat is nou juist wat je niet wilt.

 • Bekijk wekelijks of maandelijks naar je vooruitgang
 • Dagelijks je vooruitgang bekijken kan juist demotiverend werken

vooruitgang

#4: Beloon jezelf bij het halen van succes

Ben je goed op weg en zijn er goede resultaten zichtbaar? Beloon jezelf dan eens. Het belonen van jezelf als je goed op weg bent en tussendoelen behaalt zorgt ervoor dat je meer gemotiveerd zult blijven.

Toen ik mijn eerste online verkoop had behaald heb ik er bijvoorbeeld een mooi boek voor gekocht, een boek over motivatie;-) Win, win dus.

#5: Hard werken is hard ontspannen

Zelf ging ik er bijna de mist mee in, alleen maar werken, werken en nog eens werken. Ik ging alleen maar door, in het weekend, tot laat in de avond en op feestdagen.

Het is natuurlijk goed om te blijven werken aan je dromen maar je lichaam heeft ook behoefte aan rust, even weer op krachten komen en ontspannen.

Als je alleen maar doorgaat en nooit ontspant loop je het risico om veel stress te krijgen, en als je dan nog steeds gewoon doorgaat kun je zelfs overspannen raken.

Dit moet je absoluut niet willen. Veel stress zorgt er voor dat je erg gedemotiveerd raakt en uiteindelijk opgeeft. Neem dus voldoende rust en ga eens wat anders doen.

Als je bijvoorbeeld een lekkere wandeling gaat maken zul je merken dat je daar super veel energie van krijgt en dit geeft je enorm veel motivatie.

#6: Zoek een coach

Gemotiveerd blijven is veel makkelijker als je een coach in de arm neemt die heeft bereikt wat jij graag wilt bereiken. Mijn doel was om een fulltime inkomen te genereren door middel van Affiliate Marketing.

Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie was voor mij een hele goede coach, hij gaf mij advies als het even tegenzat en motiveerde mij als ik het moeilijk had.

Jacko is in mijn geval erg belangrijk geweest in het behalen van mijn doelen.

Wat je ook wilt bereiken op welk vlak ook, zoek een coach die al heeft bereikt wat jij zo graag wilt bereiken, op deze manier zal de motivatie hoog blijven en zul je, je doelen makkelijker halen.

#7: Lees boeken over motivatie

Ook deze 7e tip heeft mij enorm geholpen bij het gemotiveerd blijven. Ik heb tientallen boeken gelezen tijdens mijn weg naar succes.

Boeken zorgen er voor dat je persoonlijk ontwikkelt, het kan je helpen om een mindswitch te maken van een negatief en pessimistisch persoon naar een positief en optimistisch persoon, dit is zo belangrijk.

Een goed boek over het bereiken van doelen en het hooghouden van je motivatie is:

Getting things done van David Allen

Een simpele zoekopdracht in Google geeft je genoeg inspiratie voor boeken op het gebied van motivatie

je kunt het

Hoe blijf je gemotiveerd in je werk? Zo deed ik het!

Veel mensen weten dat mijn weg naar succes op het gebied van Affiliate Marketing geen eenvoudige is geweest, ik heb veel struggles gekend en soms dacht ik aan opgeven.

Gelukkig ben ik altijd blijven volhouden en heb ik mijn doelen bereikt. Zelf keek ik en luisterde ik veel naar motivatievideo’s en motiverende podcasts.

Deze video heb ik echt super vaak bekeken:

Hier vind je de video in de podcast variant, ook deze heb ik grijs gedraaid. Podcasts luisteren is trouwens een hele goede manier om gemotiveerd te blijven, je kunt ze altijd en overal luisteren via je smartphone.

Op Soundcloud vind je zo’n beetje alle podcasts, check hier Soundcloud

Hier vind je trouwens de podcast variant van de video hierboven>>

Heb je nog vragen over het onderwerp ‘gemotiveerd blijven’ of vind je het ondanks mijn tips toch moeilijk om gemotiveerd te blijven? Laat even een reactie achter en ik zal je zo goed mogelijk proberen te helpen.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: