Geld verdienen op reis? Dit zijn jouw mogelijkheden!

geld verdienen op reisGeld verdienen op reis? Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Toch is het dat niet. Toen het internet zijn intrede deed is er veel veranderd in de wereld. Nieuwe verdienmodellen zagen het levenslicht.

Geld verdienen op reis kan op verschillende manieren dankzij het internet. In dit artikel ga ik je verschillende methodes laten zien waarmee jij in staat bent om geld te verdienen terwijl je aan het reizen bent.

Ben jij het zat om voor een baas te werken? Ben jij het zat om locatie afhankelijk te zijn? Lees dit artikel zorgvuldig en onderneem zo snel mogelijk actie.

Tips en trucs om op reis geld te verdienen

Normaal gesproken kost op vakantie gaan altijd geld, maar het is ook mogelijk om juist geld te verdienen als je op reis gaat? Het is zelfs mogelijk om je hele vakantie terug te verdienen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Hoe verdien je geld op reis?

De meeste mensen dromen van het maken van verre reizen, maar worden vaak geremd door de kosten van zo’n reis. Want op vakantie gaan kost nu eenmaal best wel veel geld, maar er zijn ook manieren om geld te ontvangen in plaats van geld uit te geven terwijl je reist. Een ervan is bijvoorbeeld door Engelse les te geven in het buitenland.

Als docent Engels de wereld rond

Engels is een wereldtaal en met name in Azië is er een grote behoefte aan mensen die goed Engels spreken en dit kunnen leren aan de bevolking.

In Japan bijvoorbeeld worden er steeds meer westerlingen aangetrokken om Engels te doceren. Een andere, veelgevraagde taal is Spaans. Ben je dus goed in Engels of Spaans? Laat je invliegen als docent en betaal zo je reis.

Au Pair worden loont nog altijd

Een andere manier om veel van een bepaald deel van de wereld te zien, terwijl je kost en inwoning betaald worden, en waarbij je vaak ook nog een extra vergoeding krijgt, is door aan de slag te gaan als Au Pair.

Hoe gaaf is het om in een wereldstad als New York je uitvalsbasis te hebben en van daaruit in je vrije tijd Amerika te bekijken? Deze optie is vooral aantrekkelijk als je tegelijkertijd werkervaring opdoet of je werk als Au Pair combineert met een opleiding.

Geef je op als uitwisselingsstudent

Geen zin om op andermans kinderen te passen? Dan is er nog altijd een optie om je als uitwisselingsstudent op te geven en de cultuur in een andere (studenten)stad op te snuiven.

Op die manier verdien je waarschijnlijk niet echt veel geld bij, maar je hebt vanaf je studentenkamer tenminste wel een goede plek om een ander land te verkennen.

student

Werken in de toeristensector

In de vakantieperiode wordt er veel personeel gezocht in de toeristensector. Je kunt vaak als kamermeisje aan de slag of als ober in een van de vele hotels. Houd rond het voorjaar de vacaturesites in de gaten en voor je het weet werk je in een hotel op een van de waddeneilanden en snuif je direct de vakantiesfeer op.

Freelance reisjournalist of reisfotograaf

Een geweldige manier om betaald te krijgen en tegelijkertijd naar de meest prachtige plekken op ter wereld te zien, is om aan de slag te gaan als freelance reisjournalist of freelance fotograaf.

Eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk een droombaan voor menig journalist en fotograaf, maar heb je ergens een voet tussen de deur, bijvoorbeeld bij een reisbureau of een tijdschrift, dan zit je op rozen. Of op een wit zandstrand, dat kan natuurlijk ook.

Aan de slag als reisjournalist

Hoe kom je aan werk als freelance reisjournalist of freelance fotograaf? Je moet enerzijds lef hebben en de opdrachtgever overtuigen om je een kans te geven, anderzijds gaat het vooral om de originele ideeën die jij kunt aanleveren voor een reportage.

Want iedereen wil maar wat graag op kosten van de baas naar de Maldiven reizen en daar verslag doen, maar met een origineel en afwijkend verhaalidee heb je waarschijnlijk meer kans om bij een magazine binnen te komen.

Start een eigen reisblog of instagramaccount

Heb je geen zin aan de meer ‘traditionelere’ vorm van reisjournalistiek, maar houd je wel van schrijven en reizen? Dan is het misschien een goed idee om te beginnen met een eigen blog over reizen.

Ook kun je een Instagramaccount weiden aan reizen. Houd er wel rekening mee dat je vaak pas leuke samenwerkingsverbanden kunt aangaan, naarmate je blog veelvuldiger bezocht wordt.

Een tip is dus om eerst te werken aan naamsbekendheid en je volgersaantallen, voor je op zoek gaat naar partners waarmee je kunt gaan samenwerken.

instagram

Verkoop je reisfoto’s

Hou je van fotograferen en wil je graag geld verdienen op reis, maar heb je nog geen opdrachtgever? Dan zijn er genoeg stockfotosites waarop je je foto’s kunt uploaden.

Je krijgt pas betaald als iemand een van je foto’s heeft aangeschaft, maar het is een goede manier om je portfolio op te bouwen en om naamsbekendheid te krijgen.

Werken en vakantie vieren als reisleider

Met name voor mensen die wat langer op een plek in het buitenland aan de slag willen, is werken als reisleider een goede optie. Er zijn in het hoogseizoen altijd extra mensen nodig om nieuwe gasten te ontvangen, boekingsproblemen op te lossen en andere werkzaamheden te verrichten.

Vaak zijn de reisleiders aangesloten bij een touroperator, dus heb je je zinnen gezet op zo’n functie, dan kun je het beste eens informeren bij een van die touroperators.

Aan de slag als gids

Je kent ze wel, van die figuren die met een wandelstok of paraplu in de lucht gestoken, de toeristentrekpleisters aflopen. Vaak worden ze gevolgd door een roedel toeristen die ademloos luistert naar hun verhalen over de geschiedenis en de bezienswaardigheden.

Wil je zelf aan de slag als gids, informeer dan op de plek van bestemming eens bij verschillende hotels wat de voorwaarden zijn om als gids aan de slag te gaan. Voorwaarde is wel dat je veel weet over de plek waar je bent en de verschillende culturele en historische hoogtepunten.

Hop van huis naar huis als housesitter

Meld je aan als huizenoppas of als dierenoppas bij mensen thuis. Op die manier heb je gratis onderdak en krijg je ook nog een vergoeding voor je diensten.

Vaak dien je wel zelf de reis naar je oppashuis te betalen, maar als je eenmaal ter plekke bent, krijg je een vergoeding voor je oppasdiensten.

De welbekende baantjes als duik- surf- en ski-instructeur

Heb jij je duikbrevetten of kun je aardig surfen of skiën? Ga dan aan de slag als surfinstructeur en duikinstructeur. In de wintermaanden verruil je de zee voor de bergen en loods je beginnend skiërs en snowboarders veilig door de poedersneeuw. Een voorwaarde is wel dat je echt goed kunt duiken, surfen en skiën.

duiken

Locatiescout voor touroperators of filmmaatschappijen

Als locatiescout is het je werk om voor opdrachtgevers locaties te bekijken. Het kan gaan om een nieuw hotel dat een touroperator wil opnemen in zijn aanbod, maar ook binnen de filmwereld zijn er locatiescouts die betaald de wereld over reizen op zoek naar de meest geschikte plekken voor de opnames van films of tv-series.

Reizende kapper/pedicure/masseur

Heb je een achtergrond als pedicure, kapper, schoonheidsspecialist of masseur en is het mogelijk om een deel van je spullen met je mee op reis te nemen? Ga dan aan de slag als rondreizende kapper, pedicure, schoonheidsspecialist of masseur, bijvoorbeeld in het hotel waar je zelf vakantie viert.

Vraag even bij de hotelreceptie of ze hier geen bezwaar tegen hebben, niet alle hotels zijn hier namelijk van gediend.

Wordt een ware couponkoning

Als je ergens op vakantie bent, doe je er verstandig aan om de verschillende supermarkten en VVV’s in de gaten te houden. Vaak liggen er in de supermarkten namelijk speciale boekjes met kortingscoupons voor de lokale bevolking, waar jij als toerist natuurlijk ook prima gebruik van kunt maken.

Op die manier voorkom je dat je het volle pond moet betalen en kun je goedkoop op reis. Hetzelfde geldt voor de VVV, waar je vaak soortgelijke couponboekjes kunt vinden die speciaal gericht zijn op toeristen.

Geld verdienen met Affiliate marketing

Ik heb je tal van verschillende mogelijkheden laten zien om geld te verdienen op reis maar ik heb je nog niet verteld wat ik doe om geld te verdienen op reis.

Ik gebruik het internet als verdienmodel en werk volledig locatie onafhankelijk. Hoe ik dat doe? Ik verdien geld met Affiliate marketing. In het kort gezegd is Affiliate marketing het promoten van producten en diensten van bedrijven.

Zelf heb ik geen producten, geen voorraad en geen klantenservice nodig. Het enige wat ik doe is mensen doorsturen en mijn commissie pakken. Ik ben dus zo vrij als een vogel.

Dit alles heb ik geleerd dankij de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Ik begon enkele jaren geleden als complete nieuweling en verdien nu dagelijks geld dankzij deze prachtige methode.

Wil je weten hoe ik dat precies heb gedaan? Check dan mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie waar ik al mijn resultaten deel >>>

Ook interessant
No related posts for this content
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: