Geld verdienen met YouTube!? Dit is hoe!

Geld verdienen met YouTube is een ware hype, er zijn duizenden vloggers die proberen het grote publiek te bereiken. 

Toch zijn het er maar weinig die ook daadwerkelijk succes hebben. Hoe kan dat eigenlijk? Wat doen die paar sterren goed of wat doet de rest verkeerd? 

In dit artikel vertel ik je precies hoe je geld kunt verdienen met YouTube, waar moet je op letten en wat moet je vooral niet doen. Ga jij wel doorbreken!?

More...

YouTube inkomsten genereren

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, hoe kun je YouTube inkomsten genereren!? 

Bijna iedereen kent mensen als Enzo Knol, Kwebbelkop of de video's van StukTV, het zijn allemaal bekende Nederlandse vloggers met grote aantallen abonnees. 

Maar hoe zit dat dan precies met YouTube? Op welke verschillende manier kun je er geld mee verdienen? 

Aantal views

Dit is één van de simpelste methodes, let op met simpel bedoel ik qua uitleg. Stel je hebt een instructievideo gemaakt over hoe je een mooie steigerhouten tafel maakt. 

Je upload deze video op YouTube en zet er een advertentie voor (simpel in te stellen in je instellingen) Op het moment dat deze video door heel veel mensen word bekeken ga je er geld mee verdienen. 

Met heel veel mensen bedoel ik duizenden. Een grove schatting is dat je per 1000 views ongeveer tussen de €0,20 en €5,00 betaald krijgt afhankelijk van de branche, een goed gemiddelde om vanuit te gaan in Nederland is €1,00 per 1000 views.

Hoe YouTube dit bedrag berekent is niet bekend, YouTube geeft dit absoluut niet prijs. Natuurlijk gaan er wel geruchten in het rond (zie video onder deze alinea)

Om dus echt leuk geld te verdienen heb je duizenden views nodig, je kunt je wel voorstellen dat dit niet binnen een weekje zal lukken. 

Op deze manier geld verdienen met YouTube vergt toewijding en heel veel doorzettingsvermogen, maar onmogelijk is het natuurlijk niet.

Gesponsorde video's

De gesponsorde video's, dat is waar de meeste YouTube sterren hun geld mee verdienen. 

In hun video's prijzen ze producten aan van bedrijven waarmee ze een deal hebben gesloten. 

Sommige bekende YouTubers vangen letterlijk duizenden euro's per video. Ik praat hier overigens over 'YouTubers' maar ze worden eigenlijk 'influencers' genoemd. 

Omdat deze influencers een grote schare aan volgers hebben en dus een groot bereik, hebben bedrijven enorm veel baat bij hun. 

Stel dat een bekende 'make-up vlogger' met miljoenen abonnees jouw make-up aanprijst, wat zou dat doen met de verkoop van jouw make-up?

In onderstaande video zie je dat Nederlandse YouTuber Kwebbelkop meer dan 100.000 euro binnenhaalt voor een reclame campagne van enkele video's!

Dit wel een extreem voorbeeld van de bekendste Nederlands YouTuber, maar om maar even aan te geven wat de mogelijkheden zijn.

Zoals je in de video hoort is het natuurlijk niet alleen maar reclamecampagnes voeren, dan zouden je volgers helemaal gek worden. 

Het zijn voornamelijk 'normale' video's maken en dan af en toe een reclamecampagne. Houd het waardevol voor je volgers.

YouTube salaris

Zoals je hebt gezien en gelezen verdienen sommige Nederlandse YouTubers heel veel geld met YouTube. 

Toch is het niet iets wat je 'zo ff' doet, het genereren van een YouTube salaris is gewoon keihard werken. 

Heel veel mensen gaan hier de mist mee in, ze denken dat ze het wel ff gaan maken op YouTube en komen vervolgens van een koude kermis thuis. 

Daarnaast word ook vaak gedacht dat een YouTuber even een filmpje van een kwartiertje opneemt en de rest van de dag op de bank hangt. 

Ook dat is fout, succesvolle influencers hebben meer dan een dagtaak aan hun activiteiten. 

Maar laten we er niet omheen draaien, hieronder enkele salarissen van YouTubers:

  • Kwebbelkop (Jordi van den Bussche) €1,3 miljoen
  • Jelly (Jelle van Vucht) €1,1 miljoen
  • Enzo Knol €600.000
  • Nikkietutorials (Nikkie de Jager) €250.000
  • Kanaal Esware (Mimi Karim) €175.000
  • DagelijksHaaDee (Milan Knol) €165.000
  • Kanaal Dylan Haegens €160.000
  • StukTV €140.000

Edit: Bovenstaande lijst is een momentopname, dit is dus geen vast gegeven.

Ga jij geld verdienen met YouTube? 

Ik hoop niet dat ik je al teveel heb laten schrikken, maar ik wil gewoon eerlijk tegen je zijn. 

Je moet gewoon weten waar je aan toe bent, eerlijk is eerlijk. 

Maar als jij denkt dat je het grote publiek kunt bereiken omdat je van allerlei leuke dingen doet en daar andere mensen mee zou kunnen vermaken, ga er dan voor!

Als je het super leuk vind om te doen zal het ook niet erg zijn als het in het begin niets oplevert, als je doorgaat en niet opgeeft gaat het je vanzelf lukken! 

Maar hou altijd in je achterhoofd dat het een lange termijn project is en je niet meteen binnen zult lopen. 

Dit is hoe ik geld verdien met YouTube

Zelf verdien ik ook geld met YouTube, ik doe dat op een manier die qua inkomsten in het begin erg interessant kan zijn.

Ik verdien namelijk geld met YouTube door middel van Affiliate Marketing. Misschien had je er al weleens van gehoord maar Affiliate Marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie. 

Ik neem een video op waarin ik een productreview geef over een bepaald product, ik laat wat van het product zien en geef mijn mening erover. 

Onder mijn video laat ik een link achter waar mensen op kunnen klikken, via die link worden ze doorgestuurd naar de pagina van de productverkoper waar ze vervolgens het product kunnen kopen.

Ik doe dit voornamelijk met digitale producten, denk aan afslank cursussen of digitale receptenboeken. Het voordeel van deze digitale producten is dat de commissie erg hoog is. 

Zo verdien ik meestal wel de helft van de aankoopprijs als commissie, dit zit ongeveer tussen de €10 en €30 per verkocht artikel.

Maar ook hier geldt weer, je moet eerst gevonden worden. Op de manier hoe ik het doe gaat het bij mijn in eerste instantie niet echt om abonnees. 

Ik probeer bijvoorbeeld op het zoekwoord van de desbetreffende cursus die ik promoot gevonden te worden. 

Het werkt ongeveer hetzelfde als het opzoeken van iets in Google, je typt in waar je naar op zoek bent en dan verschijnen de beste tien zoekresultaten. 

Geld verdienen met YouTube op deze manier is misschien niet de meest populaire, toch levert het mij een leuke extra zakcentje op naast mijn websites.

Zelf ben ik namelijk enorm fan van het opbouwen van een eigen medium. Als je alleen een YouTube kanaal zou hebben ben je altijd afhankelijk van YouTube. 

Een website is echt van jou, niemand kan er iets aan veranderen zonder jouw toestemming.

Daarom wil ik je ook aanraden dat als je overweegt om aan de slag te gaan met vloggen, het opnemen van instructievideo's, of Affiliate Marketing, maak ook altijd gebruik van een website. 

Schrijf je vlog uit door middel van een blog of leg je instructievideo stap voor stap uit in de vorm van geschreven tekst. 

Heb je nog vragen? Laat even een reactie achter onder dit artikel!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: