Geld verdienen met traden? De basis uitgelegd!

geld verdienen met tradenGeld verdienen met traden begint steeds populairder te worden. Sinds we doormiddel van het internet eenvoudig op zoek kunnen gaan naar ‘the next big thing’ raken steeds meer mensen in de ban van het handelen op de beurs.

Niet dat beleggen ‘the next big thing’ is, want er zijn immers tal van succesvolle beleggers en het is al meer dan eens bewezen dat je met beleggen een uitstekende boterham kunt verdienen.

Toch krijgt maar liefst 95% van de mensen het niet voor elkaar om structureel geld te verdienen op de beurs. Hoe dat komt? Omdat ze meestal niet goed weten waar ze mee bezig zijn. Dan kun je net zo goed naar het casino.

Hoe kun je geld verdienen met traden?

Traden wordt steeds populairder maar het is niet bij iedereen bekend wat dit nu is en hoe het precies werkt. Bij traden wordt gehandeld in aandelen zonder dat de rechten worden gebruikt die daarbij horen.

Traden wordt gedaan door handelaren (traders genoemd) die zich enkel en alleen richten op koerswinst. Wil je aandelen kopen? Dan is dat met traden zo gepiept en ook verkopen kan op dezelfde snelle manier geschieden. Traden kun je doen met een gratis computerprogramma.

Let wel op! Snel veel geld verdienen is er niet bij. Je zult met vallen en opstaan een goede trader worden.

Traden voor een goede koerswinst

Als je gaat traden is het natuurlijk de bedoeling dat je er ook geld mee verdient. Het idee erachter is dat je aandelen koopt tegen een bepaalde prijs en ze tegen een hogere prijs weer verkoopt.

Op die manier maak jij als trader dus de beoogde koerswinst. Het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs hoeft niet enorm groot te zijn om er wat mee te winnen.

Je handelt namelijk als trader met dusdanig grote aantallen aandelen dat een klein verschil tussen de inkoop- en verkoopprijs je al aardig wat kan opleveren. Een klein verschil met veel aandelen levert op die manier al snel een aardige opbrengt op.

Maak gebruik van het hefboomeffect

Het idee dat erachter traden schuilt en dat het aardig wat kan opleveren is het zogenaamde hefboomeffect. Omdat je de aandelen die je koopt maar korte tijd in je bezit hebt (het doel is immers ze zo snel mogelijk weer met winst van de hand te doen) hoef je als trader maar een klein deel van de aandelenpositie te financieren.

Met andere woorden, je betaalt maar een deel van het aandelenpakket omdat je hoofddoel is deze toch weer zo snel mogelijk te verkopen. De daadwerkelijke aandelenpositie kan zo veel groter zijn dan je er voor betaalt als trader.

Oefen eerst goed met trading

Hoe traden precies in zijn werk gaat kun je lezen op instructiefilmpjes die je online kunt vinden. Omdat het niet geheel zonder risico is en je wel met geld handelt is het zaak dat je eerst goed oefent voordat je overgaat tot het echte traden.

Je kunt hiervoor een simulatie gebruiken die je online vindt en kunt downloaden. Maak ook gebruik van de beschikbare theorie. Heb je het traden na het oefenen met de simulator goed onder de knie dan kun je overstappen naar de echte wereld.

Voordat je overgaat tot oefenen met een simulator kun je ook nog een demo bekijken om zo te zien of traden ook wat voor jou is. Niet iedereen is even handig met beleggen maar traden kan in principe door iedereen geleerd en gedaan worden.

Bekijk Hier De Trading Navigator Methode Van Harm Van Wijk (succesvol belegger) >>>

Oefen in de praktijk

Geld verdienen met traden is een makkelijke en snelle manier maar je dient wel eerst goed te oefenen. Dit doe je het beste in de praktijk.

Als je eenmaal de theorie goed onder de knie hebt is de praktijk nog altijd de beste manier omdat zich daarin situaties voordoen waarmee je de kneepjes van het vak leert kennen. Ben je eenmaal een goede trader dan kun je er zeker veel geld mee verdienen.

Waarom is traden populair?

Trading wint steeds meer aan populariteit en daar zijn natuurlijk diverse redenen voor. Mensen proberen deze manier van handelen in aandelen uit om verschillende redenen.

Zo is het om te beginnen niet enorm kostbaar om met trading te starten. Je kunt het namelijk al doen vanaf zo’n 100 euro. Het inlegbedrag is relatief laag waardoor het voor veel mensen bereikbaar wordt.

Geen grote winst nodig om geld te verdienen

Ook al leg je maar een klein bedrag in, door het hefboomeffect kun je toch veel geld verdienen. Je hoeft geen grote winst te maken op aandelen die je voor een bepaald bedrag gekocht hebt maar door ze net even boven de aankoopprijs te verkopen maak je toch winst omdat je er zoveel hebt.

Trading kost niet veel tijd

Daarnaast is trading een bezigheid die je niet zoveel tijd hoeft te kosten. Wil je graag beleggen maar heb je er niet zoveel tijd voor om dit te doen? Dan is traden een goede oplossing om dat dit maar enkele uren werk per week hoeft te kosten. Daarnaast kan er veel geautomatiseerd worden zodat dit je ook werk bespaart en minder tijd kost.

Geen commissie

Traden is ook voordelig om te doen omdat er geen commissie gerekend wordt. Op die manier komen er dus geen extra kosten bij kijken. Zo wordt het voordeliger dan de ‘gewone’ manier van beleggen.

Long of short gaan

Traders kijken bij het innemen van een positie in de aandelenwereld of de aandelen gaan stijgen of dalen. Als er verwacht wordt dat ze gaan stijgen kun je long gaan.

Dit wil zeggen dat je aandelen koopt met de verwachting dat ze stijgen in waarde. Is de verwachting juist dat ze gaan dalen in waarden dan kun je short gaan. Op die manier kun je ook nog geld verdienen als de koers van een bepaald aandeel inzakt.

Twee manieren om te traden

De koersen van aandelen fluctueren dagelijks. Daarom wordt er ook massaal in gehandeld. Door goed in de gaten te houden wat de koersen dagelijks doen kun je er als trader goed geld mee verdienen.

Er bestaan twee verschillende manieren van traden waar je mee kunt werken. De eerste manier staat bekend onder de naam intraday trading. Hierbij houd je gedurende de dag de koersen in de gaten en besluit je al dan niet om meer posities van aandelen op een dag te openen. Kies je voor daytrading dan kijk je alleen iedere avond naar de koersen en kun je dan beslissen of je een positie kiest en aandelen koopt of verkoopt.

Zoek de goede balans

Traden kan je dus zeker veel geld opleveren maar het betekent tegelijkertijd ook dat je er geld mee kunt verliezen. Begin er dus niet mee voordat je goed weet hoe het werkelijk in elkaar steekt en hoe je er het meeste winst mee kunt behalen.

Verlies lijden kan altijd een keer voorkomen maar het is natuurlijk zaak dat je zoveel mogelijk winst weet te behalen. Heb je verlies? Zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk afkapt zodat het niet nog meer wordt.

In het geval van winst is het zaak dat je deze zo lang mogelijk laat doorlopen. Een goede trader durft risico’s te nemen maar zorgt er tevens voor dat er goede balans is tussen risico en rendement.

Zorg er altijd voor dat het risico dat je neemt als je aandelenpositie inneemt nooit hoger is dan het rendement dat je verwacht te halen. Is dat wel het geval dan loop je een grotere kans om meer geld te verliezen dan te verdienen.

Denk dus altijd goed na over wat je doet en begin er niet eerder aan dan wanneer je het ook echt goed kunt. Heb je het helemaal onder de knie? Dan is geld verdienen met traden zeker ook voor jou weggelegd.

Beschik jij in mindere mate over stalen zenuwen?

Twijfel je na het lezen van dit artikel toch een beetje of traden wel iets voor jou is? Er zijn tal van andere manieren om geld te verdienen. Over de meeste methodes schreef ik artikelen, hieronder heb ik ze voor je op een rij gezet:

  • Geld verdienen met Affiliate Marketing
  • Geld verdienen met FortNite
  • Geld verdienen met foto’s verkopen
  • Geld verdienen met Marktplaats
  • Geld verdienen met YouTube

Heb je nog een vraag over een methode van geld verdienen? Of heb je tips? Laat dan een reactie achter onder dit artikel

Dankzij De Trading Navigator Methode Van Harm Van Wijk Kun Je Geld Leren Verdienen Met Traden >>

Ook interessant
No related posts for this content
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: