Geld verdienen met Marktplaats? Zo doe je dat!

Geld verdienen met Marktplaats? Hoe doe je dat nou eigenlijk zo effectief mogelijk? En hoe zorg je ervoor dat je advertentie top of mind is?

Marktplaats is één van de bekendste advertentieplatformen van Nederland waar dagelijks miljoenen mensen op zoek zijn naar nieuwe producten of diensten.

In dit artikel laat ik je precies zien waar je op moet letten en wat je vooral niet moet doen als je gaat adverteren op Marktplaats. Kun je snel veel geld verdienen met Marktplaats? Hieronder ontdek je het.

Geld verdienen met Marktplaats?

Onlangs schreef ik een compleet artikel over ‘Geld verdienen met YouTube’ vandaag is het tijd voor het populaire advertentieplatform Marktplaats.

Het concept van Marktplaats is niet heel spannend en waarschijnlijk weet jij precies hoe je spullen verkoopt dankzij dit platform.

Toch zal ik nog even kort uitleggen hoe het werkt.

Als je bijvoorbeeld een fiets hebt die je niet meer gebruikt en je wilt hem graag verkopen? Dan is Marktplaats de uitgelezen mogelijkheid om deze fiets te verkopen.

Waar je voorheen afhankelijk was van een regionale krant of het prikbord bij de plaatselijke supermarkt plaats je nu een advertentie op Marktplaats.

Hiermee plaats je, je advertentie meteen in de één van de grootste showrooms van Nederland. Wedden dat jij die fiets snel kwijt bent!

Je plaats dus simpelweg een advertentie met enkele foto’s van de fiets, je contactgegevens en klaar is kees.

Wist je trouwens dat er, volgens onderzoek, voor meer dan een miljard aan ‘rommel’ op zolders ligt? Allemaal dingen die je via Marktplaats eenvoudig kunt verkopen.

Dus maak snel een account aan en begin met het verkopen van je oude spullen!

Tip: Wil je geld verdienen op een marktplaats zoals Bol.com? Dankzij deze training leerde ik hoe ik mijn producten succesvol via Bol.com wist te verkopen.

Account maken op Marktplaats moeilijk?

Nee hoor. Dat stelt niets voor. Je gaat naar Marktplaats.nl, maar daar een gratis account en de stappen volgens vanzelf.

Alles word je dus stap voor stap voorgedaan en zo kan iedereen adverteren op Marktplaats.

Tegenwoordig kun je, met dank aan de Marktplaats App, super snel advertenties online zetten. Je maakt enkele foto’s met je smartphone, vult een omschrijving in en je advertentie kan online.

Hier vind je een handleiding voor het maken van een account op marktplaats mocht je er toch niet helemaal uitkomen>>

Wat kost een advertentie op Marktplaats?

Het plaatsen van een advertentie is in de meeste gevallen helemaal gratis, toch moet je voor sommige categorieën betalen als je een advertentie plaatst.

Op deze pagina vind je de exacte tarieven van het adverteren op Marktplaats>>

Ook het vermelden van een website in een gratis advertentie kost geld, hier betaal je ongeveer €10,- voor.

Maar tientallen of honderden potentiële kopers op je website zijn meer waard dan die €10, geloof me.

De verdere kosten die een advertentie nog met zich mee kunnen brengen zijn het omhoog plaatsen van je advertentie nadat deze na verloop van tijd zakt in de resultaten.

Bij Marktplaats werkt het namelijk zo dat de meest recente advertenties bovenaan komen te staan. Als er dus in jou rubriek veel advertenties worden geplaatst kun je snel naar beneden zakken.

rijk worden met het internet

Dit kun je voorkomen door je advertentie omhoog te laten plaatsen. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze stap voor stap handleiding.

Ook kun je ervoor kiezen om je advertentie als Dagtopper te laten verschijnen, je advertentie blijft vast staan boven de andere advertenties en zakt niet weg.

De prijs van de dagtopper hangt af van het aantal advertenties en de populariteit van een rubriek, deze prijs varieert dus constant.

Geld verdienen met doorverkopen doe je zo!

Veel mensen maken een advertentie zetten deze online en gaan dan afwachten totdat zich een potentiële koper meld.

Natuurlijk is dat ook hoe het werkt op Marktplaats maar zijn er dan geen dingen die je kunt doen om sneller en efficienter te verkopen?

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen die honderden andere advertenties? Want dat is waar de winst te halen valt.

#1: Titel

De titel van je advertentie is echt mega belangrijk, het kan het verschil zijn tussen honderden kliks op je advertentie.

Copywriters (Mensen die teksten schrijven met als doel mensen aan te sporen tot actie) zeggen zelfs dat de titel de allerbelangrijkste factor is voor een mens om wel of niet te klikken.

Op het gebied van goede pakkende titels valt dus nog enorm veel winst te halen op Marktplaats, helemaal als je bedenkt dat 90% van de mensen hier helemaal niet mee bezig is.

#2: Gedetailleerde productomschrijving

Mensen houden er niet van als er weinig informatie bij een product staat, vooral bij complexere producten is het verstanding om veel informatie te geven.

Bedenk jezelf goed wat voor vragen de bezoekers van je advertentie allemaal zouden kunnen hebben en zet het in je advertentie.

werken vanachter je pc

Een tip is om naast de voordelen die het product te bieden heeft ook de voordelen die het voor jouw klant gaat opleveren te noemen.

Mensen zijn best egoïstisch en denken altijd bij hunzelf ‘Ja leuk die voordelen maar hoe word mijn leven er beter van?’

#3: Goede foto’s

Ook goede foto’s van je product zijn een absolute must bij een Marktplaats advertentie.

Maak kwalitatieve foto’s en het liefst zoveel mogelijk, belicht alle kanten van het product om zo een goede indruk achter te laten bij de bezoekers van je advertentie.

Als mensen vage en wazige foto’s zien haken ze snel af. Zonde van je advertentie!

#4: Gebruik correcte taal

Hoevaak ik het wel niet voorbij zie komen, advertenties die krom staan van de typefouten.

Als je advertentie volstaat met typefouten word je simpelweg minder serieus genomen en dat is wederom zonde van je advertentie.

Punten en komma’s maakt nog niet eens zo heel veel uit maar het is wel de bedoeling dat je de Nederlandse taal redelijk onder de knie hebt.

Heb je hier moeite mee? Vraag dan een ander om je advertentie te schrijven of na te kijken.

#5: Gebruik een heldere Call to action

Call to wat? Een call to action, mensen aanzetten tot actie. Als je advertentie de juiste titel heeft, mooie foto’s heeft en een gedetailleerde productomschrijving met alle voordelen voor de klant opgesomd is het tijd voor de call to action.

Je mag de potentiële klant best aansporen tot actie, hij of zij wil jou product en moet een klein beetje geholpen worden.

Zorg er dus voor dat de volgende stap kinderlijk eenvoudig te nemen is. Zeg iets in de trant van: “Na het zien van deze advertentie bij jij er 100% zeker van dat deze fiets jou van A naar B gaat brengen! Neem direct contact op via Whatsapp 06-…..

call to action

Beste handel op Marktplaats?

Nu je weet hoe je een account aan kunt maken op Marktplaats, hoe je ervoor zorgt dat je advertentie top of mind blijft en met welke tips je ervoor zorgt dat je makkelijk en snel kunt verkopen is het tijd om te kijken naar gewilde handel.

Wat verkoopt er nou eigenlijk zo goed op Marktplaats? De meest populaire rubrieken op Marktplaats zijn:

 • Kleding (Met name merkkleding is erg populair)
 • Auto’s/Motoren/Brommers/Fietsen
 • Caravans/vouwwagens
 • Smartphones
 • Meubels
 • Speelgoed

Hier vind je een lijst met de meest populaire zoektermen op Marktplaats in 2017>>

Handelen op marktplaats? Zo doet deze vrouw dat!

Natuurlijk doe ik zelf ook onderzoek naar het onderwerp waarover ik een artikel schrijf en tijdens mijn onderzoek kwam ik dit filmpje tegen:

Deze vrouw verkoopt jaarlijks voor duizenden euro’s via Marktplaats, ze verkoopt bijna al haar oude spullen waar ze niets meer mee doet.

Van het geld wat ze jaarlijks verdient aan haar oude spullen kan ze een leuke vakantie betalen, hoe gaaf is dat!

Heb jij nog oude spullen op zolder liggen? En denk je dat ze daar volgend jaar nog liggen als je niets doet? Verkoop ze dan via Marktplaats!

Mijn verdienmodel

Zelf verkoop ik af en toe wat via Marktplaats, zoals in dit artikel naar voren is gekomen, een leuke manier om van je oude spullen af te komen en er ook nog iets aan te verdienen.

Maar waar ik dagelijks geld mee verdien is het verdienmodel Affiliate marketing. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie.

Dit heb ik allemaal geleerd dankzij de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In dit complete review over de Affiliate Marketing Revolutie ontdek je:

 • Wat Affiliate Marketing precies inhoudt
 • Hoe je er geld mee kunt verdienen
 • Waarom het zo’n krachtig verdienmodel is
 • Hoe je het makkelijk kunt opstarten naast je fulltime baan
 • Welke stappen je moet nemen om er vandaag nog mee te beginnen

Wil jij geld verdienen met Marktplaats en daarmee je vakantie betalen of wil je gaan voor een fulltime inkomen via het internet? De keuze is aan jou!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: