Geld verdienen met Instagram: Is dat wel zo eenvoudig?

geld verdienen met instagram

Geld verdienen met Instagram is mogelijk. Hoewel veel mensen dit sociale mediaplatform voornamelijk gebruiken om foto’s en video’s te delen met vrienden en familie, zijn er steeds meer mensen die geld gaan verdienen aan de accounts.

Hiervoor is echter wel veel kennis van zaken nodig en je zult er flink wat uren per dag mee bezig moeten zijn om daadwerkelijk van jouw salaris te kunnen leven.

Snel veel geld verdienen met Instagram? Dat is een fabeltje. Je zult moeten bouwen aan jouw profiel. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

Geld verdienen met Instagram is voor iedereen mogelijk

Er valt veel geld te verdienen met Instagram. Dit kunnen kleine bedragen zijn, maar het kan al gauw oplopen tot tienduizenden euro’s. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een specifieke foto maken. Tenminste, als je genoeg volgers hebt en de juiste mensen binnen jouw netwerk hebt zitten.

Het klinkt immers heel eenvoudig, maar je gaat al snel merken dat het lang niet zo eenvoudig is als je er eenmaal aan bezig bent. Denk daarom niet dat je gelijk veel geld op jouw rekening ziet verschijnen als je een account aanmaakt op Instagram.

Het is echter wel voor iedereen mogelijk als je de juiste handigheden onder de knie hebt en weet hoe je de foto’s moet promoten. Je hoeft daarom geen professioneel model of celeb te zijn om te kunnen verdienen. Het enige wat jij nodig hebt is jouw smartphone en onderstaande tips.

Uniekheid valt meer op bij sociale media

Als eerste is het van belang dat je jouw eigen niche vindt om geld te verdienen met Instagram. Hoe breder je jouw account houdt, hoe minder aantrekkelijk het gaat zijn voor de mensen die ook gebruik maken van het platform.

Volgers krijg je pas als het over een bepaald onderwerp gaat, waar je ook jouw eigen draai aan weet te geven. Denk aan de grote hoeveelheid fashion bloggers. Iedere blogger heeft iets unieks, waardoor de volgers vanzelf naar het account worden getrokken.

Zo kun je voor alleen maar zwarte kledingstukken gaan, of juist alleen maar felle kleuren. Afhankelijk van de niche die je kiest, moet je ook zorgen dat het vernieuwend is. Zoals gezegd: geef er je eigen draai aan.  Bedenk iets wat nog niet eerder is vertoond en ga voor de juiste afwisseling.

Geld verdienen met social media

Jouw persoonlijkheid maakt het verschil

Jouw persoonlijkheid en unieke stijl staan hierbij voorop. Iemand die voornamelijk anderen na-aapt om hetzelfde effect te willen bereiken, krijgt juist minder volgers omdat mensen het toch al hebben gezien.

Geld verdienen met Instagram gebeurt pas als je jouw persoonlijkheid goed weet te verwoorden in een foto. Ga daarom ook eerst voor jezelf na of je daadwerkelijk bij een bepaald merk past. Ieder heeft immers zijn eigen stijl, manier van fotografen en de manier van overbrengen op volgers.

Weet van jezelf of je hiertussen past en of dit ook voor jou weggelegd is. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig om eerst te gaan kijken wat je allemaal kunt en welke merken hier eventueel op aan kunnen sluiten.

Zoveel mogelijk volgers krijgen

Daarna is het van belang dat je zoveel mogelijk volgers krijgt. Deze volgers verschijnen niet spontaan op jouw account. Je moet ervoor werken. Dit houdt in dat je ook voldoende mensen moet volgen om überhaupt gevolgd te worden.

De accounts die voor inspiratie kunnen zorgen, kunnen jou eventueel ook weer gaan volgen. Hierdoor ontstaat er interactie, waardoor je account een boost krijgt. Houd er wel rekening mee dat je ook vaak zelf een reactie moet plaatsen onder bepaalde foto’s.

Hoe consequenter je bezig bent met het reageren op de foto’s, hoe eerder je op gaat vallen bij deze accounts. De kans is groter dat de volgers op jouw eigen account groeien als je zelf ‘social’ wordt. Hiervoor hoef je uiteraard niet alleen accounts te volgen die bij jouw niche horen. Je kunt ook andere mensen gaan volgen die dezelfde visie hebben.

Maak de beste foto’s

Geld verdienen met Instagram gaat echter verder dan alleen de sociale interactie en jouw eigen persoonlijkheid. Je kunt het nog zo leuk vinden om contact te hebben met mensen, zonder goede foto’s kom je nergens.

De meeste smartphones zijn tegenwoordig met goede camera’s uitgerust. Hierdoor hoef je niet direct te investeren in een spiegelreflexcamera.

Je moet dan wel weten hoe je de camera van jouw telefoon gebruikt om de beste foto te krijgen. Denk aan de hoeken, het lichtinval en de bewerking van de foto. Zorg niet voor over the top bewerkingen, maar houd het subtiel.

Er moet immers genoeg te zien zijn op jouw foto, waardoor een grote hoeveelheid effecten al snel voor afleiding kunnen zorgen. Jouw foto’s zijn jouw visitekaartje op het platform, waardoor hier veel tijd in kan gaan zitten.

geld verdienen met foto's verkopen

Doe onderzoek naar trending topics

Als je jouw foto’s gereed hebt, moet je deze nog op de juiste manier op Instagram kunnen plaatsen. De foto mag dan mooi zijn en aan alle richtlijnen voldoen, zonder het juiste bericht en de nodige tags kun je geen volgers krijgen.

Bekijk daarom welke trends er zijn en welke tags het beste bij jouw bericht passen. Je moet doelmatig aan de slag gaan. Dit kan inhouden dat je meerdere tags moet plaatsen, maar het kan ook zijn dat je met slechts enkele tags veel bereik kunt hebben.

Denk hierbij ook aan het taggen van merken. Op jouw foto zullen regelmatig merken verschijnen, waardoor het taggen kan helpen om weer meer interactie op jouw pagina te hebben.

Hierdoor kun je meer geld verdienen met Instagram dan wanneer je bijvoorbeeld alleen de hashtag fashion gebruikt.

Hoeveel volgers je precies nodig hebt

Als laatste het aantal volgers. Om geld te verdienen met Instagram zijn volgers het belangrijkste. Hoe meer volgers je hebt, hoe serieuzer je wordt genomen door verschillende bedrijven.

Dit kan voor meerdere sponsordeals zorgen, waardoor je daadwerkelijk geld gaat verdienen. Je kunt hiervoor merken benaderen met de vraag of ze jou kunnen volgen of zorg voor de nodige interactie op hun account.

Hierdoor gaan de aantallen groeien. Houd er echter wel rekening mee dat veel bedrijven toch voor de grote accounts zullen gaan. Een pagina met 10.000 volgers doet het immers beter dan een pagina met 1000 volgers, waardoor je niet direct aan de slag kunt gaan met het verdienen van een mooi salaris. Je zult er dus echt werk van moeten maken voordat je het geld kunt gaan verdienen en het op jouw rekening ziet verschijnen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: