Geld verdienen met gamen? Waar moet je beginnen?

geld verdienen met gamen

Geld verdienen met een hobby, wie wil dat nou niet? Voor sommigen is dat voornamelijk creatief bezig zijn, anderen doen het aan de hand van een andere bezigheid.

Geld verdienen met gamen is een alternatief, waardoor je zowel jouw moment van ontspanning kunt combineren met het verdienen van enkele euro’s. Let wel op! Snel veel geld verdienen is een fabeltje. Alles heeft tijd en vooral inspanning nodig.

Er zijn de laatste jaren flink wat mogelijkheden bij gekomen om te kunnen verdienen aan de hand van spelletjes spelen. Onderstaande informatie geeft jou meer kennis over de mogelijkheden en hoe je deze in kunt zetten om te verdienen aan het gamen.

 

Jouw populariteit van belang om geld te verdienen met gamen

Er verschijnen steeds meer games op de markt. Niet alleen voor verschillende game consoles en PC, maar ook voor jouw mobiele telefoon. Velen zijn hier zo enthousiast over, dat ze het liefste hun kennis met de buitenwereld willen delen en verschillende technieken willen bespreken om het voor anderen eenvoudiger te maken om het spel te kunnen spelen.

Op deze manier kunnen zij geld verdienen met gamen, terwijl ze zichzelf ook inzetten om anderen te helpen. De inkomsten bij deze methode zijn daarbij ook niet mis.

Als je genoeg populariteit hebt en jouw vaardigheden op de juiste manier inzet, kun je al gauw 100 tot 200.000 euro per jaar verdienen. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden, wat het voor veel gamers aantrekkelijk kan maken om hiermee te beginnen.

De nodige investeringen

Het streamingpatform Twitch is een van de mogelijkheden om geld te verdienen met gamen. Hierop kunnen gebruikers hun video’s streamen tijdens het gamen, waardoor anderen mee kunnen kijken.

Denk hierbij aan bepaalde evenementen binnen een spel, tactieken om de overwinning binnen te halen of juist hoe het niet moet. Daarnaast kunnen verschillende misstanden binnen een spel hier kunnen worden verteld.

Je hebt hier echter wel de nodige gear voor nodig. In eerste instantie moet je er dus in investeren voordat je geld kunt gaan verdienen. Dit kan al gauw tot hoge bedragen leiden, waardoor het goed is om te kijken of het je lukt om dit geld te missen. Wanneer je het geld hebt, kun je jouw gear weer terugbetalen aan de hand van de verdiensten.

Grote bedragen op verschillende manieren verdiend

Door regelmatig te streamen via Twitch kunnen de bedragen flink oplopen. Je hebt hiervoor wel veel volgers hebben en consequent zijn met jouw dienstverlening.

De bedragen die je eraan kunt verdienen lopen op tot wel 200.000 euro per jaar, mits je dus alles volgens de juiste weg bewandelt.

Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Zo kun je aan de hand van donaties geld verdienen met gamen, waarbij jouw volgers een bepaald bedrag overmaken. Je kunt dan als bedankje bijvoorbeeld de berichten weer voorlezen of bepaalde bedragen laten zien.

Ook kun je geld verdienen met gamen door de advertenties in jouw video’s. Te veel adbuttons leiden echter tot het weglopen van volgers, waardoor het goed is om je hier eerst in te verdiepen.

Sponsordeals geven jou meer mogelijkheden

Geld verdienen met gamen kan ook door sponsors en subscribers te krijgen. Als je als fanatieke gamer een naam hebt opgebouwd, zijn sponsors sneller geneigd om jou bepaalde bedragen of juist producten te geven. In ruil hiervoor hoef je de sponsor alleen maar te benoemen of in het kort te vertellen wat het allemaal is.

Bij veel games worden deze sponsordeals aangeboden bij de aanschaf, waardoor je snel de kans kunt hebben om ertussen te komen. Houd er hierbij wel rekening mee dat je wordt uitgekozen aan de hand van de hoeveelheid volgers en de populariteit van jouw video’s.

Je zult daarom flink moeten werken om geld te krijgen. Eenvoudiger is om subscribers te krijgen, waarbij je een bepaald bedrag verdient.

Als professioneel gamer ben je binnen

Als professioneel gamer kun je ook veel geld verdienen met gamen. De bedragen die hieraan vasthangen zijn niet niks. Als je serieus genomen wordt en ook geldprijzen in de wacht sleept tijdens toernooien, kan de hoofdprijs oplopen tot 3 miljoen euro. Als jij in de finale zit, dan ben je gegarandeerd van grote geldbedragen als bedankje voor het meedoen aan het toernooi.

Echter moet je hiervoor wel veel vaardigheden bezitten. De concurrentie is groot, waardoor het ook niet altijd aannemelijk is dat je aan het toernooi deel kunt nemen of ver kunt komen.

Je zult daarom eerst flink wat uren in de games moeten steken om jouw vaardigheden te verbeteren voordat je jezelf opgeeft en uitgenodigd wordt. Dit houdt in dat er minimaal zes uur per dag in een game gestoken moet worden om jezelf tot professioneel gamer te maken.

Via YouTube geld verdienen

Een eenvoudigere manier, maar nog wel altijd met een kleine kans op weinig salaris, is het vloggen op YouTube. Dit platform is een uitgelezen kans om jouw video’s op te delen, doordat het voor iedereen toegankelijk is en je er geen geld in hoeft te steken om er gebruik van te kunnen maken.

Waar het in eerste instantie alleen draaide om het uploaden van video’s kun je vandaag de dag ook streamen terwijl je aan het gamen bent. Geld verdienen met gamen kan op verschillende manieren via YouTube.

Je verdient als het ware geld van advertentie-inkomsten. Als je veel volgers hebt, kun je voor gamebedrijven een reclamecampagne op jouw channel krijgen, waardoor de inkomsten snel kunnen stijgen. Sommige bedrijven zijn zelfs geneigd om 10.000 euro per reclamecampagne te betalen als je genoeg volgers hebt.

De regels maken het lastig

YouTube heeft hier wel enkele regels aan gehangen, zodat het niet voor iedereen mogelijk wordt om geld te verdienen met gamen en de video’s die hierbij horen. Zo mag er geen aanstootgevende content worden getoond. Expliciete beelden en bijvoorbeeld vloeken worden direct geblokkeerd.

Je zult je hierdoor dus flink in moeten houden als je aan het streamen bent. Hoewel je helemaal op gaat in het spel en jouw tegenstander soms voor van alles uit wilt maken, zul je hier dus fatsoenlijk mee om moeten gaan. Daarnaast zijn er verschillende copyright eisen.

Muziek op de achtergrond tijdens het gamen is bijvoorbeeld al niet toegestaan. Ook dan wordt jouw video geblokkeerd en kun je er geen geld meer aan verdienen.

Uiteindelijk zullen bedrijven jou niet alleen betalen voor de streams en de reclame, maar gaan ze ook proberen om een deel van jouw inkomsten te claimen. Wees daarom altijd alert als je op deze manier geld wilt verdienen met gamen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: