extra inkomen naast je baan? Gouden tips ontmaskerd!

Zou jij graag wat extra inkomen genereren? Een extra inkomen naast je huidige baan? Wil jij wat meer geld te besteden hebben om meer leuke dingen te doen? 

Er zijn verschillende manieren om een extra inkomen te genereren naast je huidige baan, maar welke is de beste? Waar kun je het meest mee verdienen? 

Veel mensen willen zoveel mogelijk verdienen en er zo min mogelijk voor doen, zo werkt dat natuurlijk niet. In dit artikel laat ik je zien hoe je een leuke cent bij kunt verdienen.

More...

Extra inkomsten creëren 

Alles is duur, ik houdt aan het einde van mijn geld een stukje maand over, ik wil meer leuke dingen doen, ik wil mijn kinderen een goede opleiding geven, ik wil vaker op vakantie. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een extra inkomen wilt creëren, goed dat je de eerste stap hebt gezet om uit te gaan zoeken wat jou kan helpen aan deze extra inkomstenbron. 

Veel mensen willen namelijk wel meer geld verdienen om leuke dingen te doen maar ze ondernemen nooit actie.

Ze blijven maar klagen en zeuren over hoe slecht ze het wel niet hebben en nemen geen verantwoordelijkheid over hun eigen leven.

Gelukkig ben jij anders en voeg je de daad meteen bij het woord. In dit artikel ontdek je verschillende manieren om extra geld te verdienen naast je huidige baan.

Voordat ik begin.. 

Voordat ik begin met mijn tips wil ik het volgende toch nog even gezegd hebben. Er zijn zo ontzettend veel mensen die ik alleen maar hoor klagen en zeuren. 

Verlaag jezelf absoluut niet tot dat niveau, het brengt je namelijk niets en het zorgt ervoor dat je het leven onnodig moeilijk maakt. 

Ga jezelf nooit als slachtoffer zien want de slachtoffer rol is echt het achterdeurtje uit als je begrijpt wat ik bedoel.

Het is niet je baas, je omgeving, je opleidingsniveau of de politiek die ervoor hebben gezorgd dat je misschien niet datgene verdiend wat jij vind dat je zou moeten verdienen. 

Stop direct met anderen de schuld te geven van jou huidige situatie, het is jouw leven en het is jouw verantwoordelijkheid. 

Hoe slecht je, je soms ook voelt bij je huidige financiële situatie het zal er niet door veranderen, dus waarom zou je, je dan slecht voelen? 

In plaats van je hele dagen slecht te voelen kun je, je energie beter steken in het maken van een plan om uit deze situatie te komen. 

Wat vooral belangrijk is, is om je doelen op te schrijven om zo een duidelijke routekaart te maken van waar je naartoe wilt.

Wil je andere resultaten, meer financiele vrijheid, meer leuke dingen doen of minder werken bij je huidige baas, dan zijn er een aantal regels die je in acht moet houden:

 1. De slachtofferrol is 'dodelijk' stop direct met zeuren, klagen, en stop met anderen de schuld te geven van jou huidige situatie.
 2. Wat wil je precies bereiken? En wat is daar voor nodig? Wil je een paar honderd euro per maand extra verdienen? Of wil je genoeg geld verdienen om parttime te gaan werken of misschien wel helemaal je baan op te zeggen? 
 3. Laat je in geen geval leiden door emoties. Emoties, en dan met name negatieve emoties, zorgen ervoor dat je verkeerde beslissingen neemt.
 4. Zie tegenslagen als leermomenten. Succesvolle mensen omarmen tegenslagen en trekken er een wijze les uit; Ze weten in ieder geval dat het op deze manier niet moet. Zonder tegenslagen zou je simpelweg niet verder komen.
 5. Of je nou een paar honderd euro extra wilt verdienen of naar genoeg geld om parttime te werken wilt gaan, blijf altijd positief, ga nooit bij de pakken neer zitten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maak obstakels niet groter dan ze zijn.
 6. Kijk naar het doel achter het doel. Mensen die zeggen dat ze meer geld willen verdienen, willen dat niet omdat ze zo van geld houden, ze willen dat omdat ze leuke dingen kunnen doen van dat geld. Gaat het soms moeizaam denk dan aan het doel achter het doel.

Deze 6 punten zijn erg belangrijk om in je achterhoofd te houden. Je zult misschien denken dat dit alleen voor mensen is die enorme successen willen behalen en dat is misschien niet wat jij wilt. 

Jij wil een paar honderd euro extra verdienen om je kinderen eens wat extra's te geven of om eindelijk een keer naar een warm land op vakantie te gaan. 

Toch ben ik van mening dat deze regels voor iedereen gelden, of je nou een compleet passief inkomen wilt genereren of gewoon wat extra naast je huidige baan.

Extra inkomen naast je baan

Oke, ik hoop dat ik je met bovenstaande genoeg gemotiveerd heb om mentaal sterk te blijven tijdens je tocht naar een extra inkomstenbron.

Laten we nu kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om een extra inkomstenbron te genereren. 

#1: Knap oude spullen op en verkoop ze op marktplaats

De eerste manier om een extra bron van inkomsten te genereren is het opknappen van oude spullen en ze te verkopen via marktplaats. 

Tot een bepaald bedrag mag je dit doen zonder dat je hiervoor ondernemer hoeft te zijn, wel moet je, je inkomsten opgeven als overige inkomsten tijdens je belastingaangifte. 

Er zijn elke dag duizenden mensen op zoek naar goedkope meubels. Ga naar een kringloopzaak in de buurt, koop oude stoffige meubels op, voorzie ze van een nieuw eigentijds likje verf en verkoop ze. 

Dit is een manier waarmee je makkelijk een paar honderd euro per maand mee kunt verdienen, wel is het arbeidsintensief. 

geld verdienen via marktplaats

#2: Thuiswerk 

Thuiswerk is een redelijk populaire manier om wat extra inkomsten te genereren, ik zeg niet voor niets 'wat' omdat de verdienste vaak tegenvallen. 

Als ik over thuiswerk praat moet je denken aan dingen als: 

 • Inpakken 
 • Emails beantwoorden
 • Producten testen
 • Productiewerk zoals pennen in elkaar draaien

Dit thuiswerk is ideaal omdat je het thuis kunt doen, het nadeel is wel dat er een maximum aan je verdiensten zit. 

Wil je graag in de toekomst volledig stoppen met je huidige baan? Dan kun je voor een andere methode kiezen. 

Wel kun je meteen aan de slag en kun je meteen je eerste geld verdienen. 

#3: Geld verdienen met YouTube

We leven in de tijd dat 16 jarige jongens en meisjes tonnen verdienen met het delen van filmpjes over hun dagelijkse leven. 

Geld verdienen met YouTube is behoorlijk populair op dit moment, want zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? Het lijkt allemaal zo super eenvoudig.

Makkelijk en snel geld verdienen zou je denken. Toch is dat absoluut niet waar, ik wil je niet ontmoedigen maar het is niet makkelijk om veel geld te verdienen met YouTube.

Natuurlijk hoef je er niet speciaal voor te zijn of over een bepaald opleidingsniveau te beschikken, je moet gewoon met iets unieks komen waar een bepaalde doelgroep behoefte aan heeft. 

EnzoKnol wist een doelgroep te bereiken en heeft nu miljoenen volgers en verdiend een behoorlijk salaris. Maar is hij bijzonder? 

Nee. Hij is ooit begonnen met 0 volgers en geen views maar hij gaf niet op en bleef doorgaan. 

Wil je uiteindelijk niet meer voor een baas werken? Dan kan dat zeker met dank aan YouTube, wel heb je een lange adem nodig om te slagen.

geld verdienen met youtube

#4: Medicijnen testen 

Je ziet het steeds vaker voorbij komen op mediums als Facebook, medicijnen testen. Medicijnen testen is een simpele manier om wat extra bij te verdienen. 

De vergoedingen kunnen hoog oplopen en soms kun je binnen een paar dagen een heel maandsalaris bij elkaar verdienen. 

Wel zet je, je gezondheid op het spel en dat moet je natuurlijk willen. Ook lijkt het me niet gezond om je elke maand als proefkonijn in te laten zetten. 

Ondanks dat alle medicijnen eerst langdurig worden getest op dieren lijkt het me geen goede manier structureel toe te passen. 

Heb je één keer wat extra geld nodig? Dan kun je deze manier overwegen. 

#5: Verhuur je auto 

Heb je een auto en gebruik je hem niet heel regelmatig? Dan kun je extra geld verdienen door je auto te verhuren. 

Het is geen manier die je uiteindelijk uit kunt bouwen naar een fulltime inkomen maar je kunt hiermee wel een leuke extra inkomstenbron creëren.

Op Snapcarr kun je, je auto eenvoudig aanmelden en tot wel €40 per dag verdienen door je auto te verhuren aan mensen in de buurt. 

Wederom een manier die leuk is voor 'wat' extra inkomsten. 

verhuur je auto

#6: Geld verdienen met dropshipping 

Deze manier klinkt je misschien onbekend in de oren "Dropshipping!? Wat is dat dan?" Dropshipping is niets meer dan het verkopen van producten via een webshop. 

Maar wat dropshipping bijzonder maakt is dat je geen eigen producten of voorraad hoeft te hebben. 

Je bied producten aan in je webshop, mensen kopen uit je webshop, de orders worden doorgestuurd naar een groothandel, die verpakt het product en stuurt het naar de klant. 

Wel loopt de betaling en de klantenservice via jou. Mensen betalen de producten bij jou en jij betaalt de groothandel, de marge hiertussen is jou verdienste.

Deze manier van extra inkomsten geeft zeker de potentie om uiteindelijk parttime te gaan werken of zelf je baan volledig op te zeggen. 

Wel zul je een lange adem nodig hebben en zul je wat geld moeten investeren om hier succesvol mee te worden. 

Ontdek hier meer over dropshipping

#7: Geld verdienen met Affiliate marketing

Net als dropshipping is geld verdienen met Affiliate marketing een manier om online geld te verdienen. 

Affiliate marketing is het promoten van producten van bedrijven in ruil voor commissie. 

Het enige wat je doet is potentiële kopers doorsturen van jou medium, dit kan een website, een Facebook pagina of een YouTube kanaal zijn, naar de website van de producteigenaar waar potentiële kopers het product of de dienst kunnen aanschaffen. 

Het mooie van deze manier is dat je alleen een laptop en een internetverbinding nodig bent. Je hoeft namelijk geen:

 • Klantenservice te hebben
 • Geen voorraad te hebben
 • Producten te verzenden

Je kunt Affiliate marketing overal ter wereld waar een werkende internetverbinding is toepassen. 

Zelf ben ik actief met deze vorm van geld verdienen, ik leerde alles van Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie

De Affiliate Marketing Revolutie is een videotraining die je alles leert over Affiliate marketing.

Deze manier van online geld verdienen kan jou zeker helpen om uiteindelijk parttime te gaan werken of er zelfs voor zorgen dat je hier volledig van kunt leven. 

Wel heb je ook voor deze methode een lange adem en doorzettingsvermogen nodig. 

snel veel geld verdienen

Extra inkomsten genereren 

Zoals je hebt kunnen zien zijn er verschillende manieren om een extra inkomen naast je baan te genereren, het is maar niet wat jij wilt. 

Wil je een paar honderd euro per maand verdienen? Of wil je misschien uiteindelijk parttime gaan werken of misschien wel helemaal je baan opzeggen? 

Om genoeg geld te verdienen om er volledig van te kunnen leven is toewijding en doorzettingsvermogen nodig, maar onthoud: Niets is te moeilijk voor hen die echt willen. 

Heb je zelf nog tips om een extra inkomstenbron te creëren? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: