Eigen bedrijf beginnen zonder geld? Eenvoudiger dan je denkt!

eigen bedrijf beginnen zonder geldEen eigen bedrijf beginnen zonder geld? Kan dat? Vroeger was het vrijwel niet mogelijk om zonder geld een bedrijf te beginnen maar tegenwoordig is dat wel anders.

Dankzij de komst van het internet heb je geen grote startkapitalen meer nodig om je eigen bedrijf op te zetten. In dit artikel vertel ik je alles over het starten van je eigen bedrijf zonder geld.

Weet jij al wat je gaat doen? Of heb je nog geen idee? Laat dit artikel dan een inspiratiebron voor je zijn en ga er voor de volle 100% voor!

Kan je een eigen bedrijf beginnen zonder geld?

Zelfstandig ondernemer worden wil iedereen wel, maar de vraag is of het mogelijk is; een eigen bedrijf beginnen zonder geld. Het is de reden waarom de meeste mensen niet beginnen met een eigen bedrijf.

De grootse plannen liggen klaar, maar het bedrijf zelf komt maar niet van de grond. De reden is heel simpel; je hebt een startkapitaal nodig om in de meeste beroepen aan de slag te gaan.

Dat startkapitaal hebben de meeste mensen niet. Ze hebben een koopwoning waarop moet worden afgelost, of ze hebben een gezinssituatie die het niet toelaat om een bedrag te sparen als startbedrag voor je eigen huis.

Het is dan ook om die reden dat de meeste bedrijven in oprichting een plan op de tekentafel blijven. Toch is het mogelijk om een eigen bedrijf te beginnen zonder dat je geld hoeft te investeren vooraf. We hebben een paar van die ideeën voor je op een rij gezet.

Maar eerst even dit; Ik startte mijn internetbusiness met een eenmalige investering van €47,- en wist dit bijzonder snel uit te bouwen naar een maandelijks inkomen tussen de €500 en €1000. Met dit geld startte ik mijn eigen label en verkoop ik nu succesvol via Bol.com

Wil je weten hoe ik het voor elkaar kreeg om vanuit een eenmalige investering van €47,- naar bedragen tussen de €500 en €1000 ging?

Met Deze Training Is Mijn Avontuur Begonnen >>

Wil je liever weten hoe ik mijn eigen label startte en succesvol weet te verkopen op het platform van Bol.com? Ik besloot te investeren in de onderstaande training. 

Ik Investeerde In Deze Training >>

Begin met de spullen die je hebt

Ga je een eigen bedrijf beginnen, dan zal je doorgaans de eerste materialen al in huis hebben om mee aan het werk te kunnen. Ga je aan de slag in een baan waarin je vooral de computer nodig hebt, dan heb je die doorgaans al in huis.

Je kan op dat moment prima gebruik maken van een privé computer tot het moment dat je gelegenheid hebt om een zakelijke computer aan te schaffen.

Ga je aan het werk in een technisch beroep, dan wordt het een ander verhaal. Kom je vanuit een betaalde functie en ga je voor jezelf beginnen, dan zal je nog niet al het gereedschap hebben.  In dat geval is het zaak dat je op een andere manier aan je spullen komt.

online geld verdienen forum

Ontdek de voordelen van huren

Bij een beroep in de bouwnijverheid is het echt niet zo dat jij al je gereedschap zelf in huis moet hebben. Sterker nog; de meeste bedrijven dien deze sector werkzaam zijn hebben geen eigen voorraad gereedschap.

Het kleine handgereedschap heeft men in eigen beheer, maar de grote apparaten worden doorgaans gehuurd. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een verhuurbedrijf wat levert aan zakelijke klanten.

Gereedschap bij de bouwmarkt huren laat men aan de particulier over; grote verhuurbedrijven leveren aan de zakelijke klanten. Dat zijn uiteraard zaken die jij ook kan doen wanneer je net start met je eigen bedrijf.

Je maakt dan kosten voor de huur van de materialen maar die bereken je vervolgens weer door aan je klanten. Op die manier hoef jij voor je eigen bedrijf geen startinvestering te doen en kan je dus een eigen bedrijf beginnen zonder geld.

Steeds meer beroepen online toegankelijk

De meeste ondernemers die een bedrijf starten zijn echter gevestigd in de tak waarin ze enkel met de computer hoeven te werken.

Computertechnische beroepen waarvoor geen eigen investering nodig is zijn er genoeg. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Voor de meeste van deze beroepen heb je totaal geen investering nodig; alleen een eigen pc of laptop kan genoeg zijn om aan het werk te gaan. We hebben er een paar voor jou op een rij gezet; wellicht ziet er een leuk beroep voor jou tussen.

rijk worden met het internet

Een webwinkel starten

Winkelen doen we steeds minder in de winkelstraat. Daar staat tegenover dat het steeds vaker online gebeurt. Een eigen webwinkel starten is dan ook voor veel startend ondernemers een leuk avontuur.

Je zou denken dat je in dat geval een flinke winkelvoorraad nodig hebt maar niets blijkt minder waar. Veel ondernemers die een wat langere levertijd hebben, dus langer dan 24 uur, halen hun kleding vaak rechtstreeks bij de groothandel vandaan.

Doordat ze geen eigen magazijn en eigen voorraad hebben kunnen ze lagere prijzen hanteren voor de kleding die ze verkopen. Dat trekt klanten aan, en die zijn dan doorgaans ook bereid om één of een paar dagen langer te wachten. Een dergelijke webwinkel heeft natuurlijk wel een site nodig. Die kan je zelf ontwerpen, maar je kan het ook uitbesteden.

Webwinkels opzetten

Het kan natuurlijk zijn dat jouw hart wel ligt bij webwinkels maar dat je het niet ziet zitten om er zelf één te gaan runnen. In dat geval ligt daar voor jou een tweede keuze voor een leuk bedrijf voor handen; webwinkels opzetten op bestelling.

Dat is een beroep waarvoor je gebruik kan maken van meerdere templates. De meeste van die templates zijn gratis beschikbaar gemaakt. Tegen een geringe bijbetaling kan je gebruik gaan maken van de pro versie.

Je werkt dan met een professionele uitvoering die het voor jou mogelijk maakt om meerdere achtergronden en fonts te gebruiken bij het maken van een mooie webwinkel.

wat is goede handel op dit moment

Je overlegt met de klant wat deze wil gaan verkopen in zijn webwinkel en samen komen jullie tot een mooie lay-out. Vervolgens kan jij tegen vergoeding starten met het opzetten van een webwinkel.

Doorgaans leidt het maken van één webwinkel voor een tevreden klant tot meerdere winkels. Templates die je hiervoor gratis kunt gebruiken vind je onder andere op WordPress.

Wanneer jij je teveel beperkt voelt in de gratis versie van de webwinkel is het wellicht een idee om na jouw eerste transactie naar een klant over te stappen op de pro versie. Zo maak jij van je hobby je beroep.

Groeit jouw bedrijf doordat je steeds meer vraag krijgt naar webwinkels, dan is de stap snel gemaakt naar en onderneming met meerdere medewerkers. Die medewerkers kunnen uiteraard net als jij vanuit huis werken.

Zo verdien jij overheadkosten terwijl je een succesvolle onderneming runt. De webwinkel is al voor velen een goudmijn gebleken, en met gebruik van jouw creativiteit kom je een aardig eind om succesvol te worden.

Boekhouden als ZZP

Boekhoudprogramma’s zijn er genoeg. Je hebt betaalde boekhoudprogramma’s maar ook gratis programma’s. Wanneer jij boekhoudervaring hebt is het een goede mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer in die branche te gaan werken.

Je gaat op dat moment aan de slag als boekhoudkundig hulp om andere ondernemers bij te staan. Niet iedere ZZP’er is immers zo bedreven in het voeren van een eigen boekhouding.

Jij kan in dat geval inspringen door tegen betaling jouw diensten te leveren. Je voert de boekhouding van één groot bedrijf of meerdere kleine bedrijven op afstand. Wat je nodig hebt is jouw kennis en ervaring.

In veel gevallen maak je gebruik van de boekhoudprogramma’s die een klant al hanteert. In een enkel ander geval gebruik jij je eigen programmatuur om mee te werken.

Boekhouden is een vak wat je op elke gewenste locatie kan doen. Je kan uiteraard werken vanuit je eigen kantoor, maar een flexibele werkplek is voor de meeste mensen ook al goed genoeg om als werkplek te hebben.

Je krijgt de mutaties namens de klant aangevoerd en kan die bijvoorbeeld via Dropbox binnenhalen. Vervolgens verwerk jij ze daar waar jij je op dat moment bevindt.

Een Wifi verbinding is goed genoeg om overal ter wereld en op iedere locatie te kunnen werken. Deze manier van boekhouden is al voor vele oud medewerkers van bedrijven een succesvolle start van hun eigen onderneming gebleken.

Affiliate marketing

Nu moet ik eerlijk toegeven, bovenstaande mogelijkheden kunnen best nog wat voeten in aarde hebben voordat je kunt starten. Zelf dacht ik dat enkele jaren geleden ook. Daarom besloot ik te starten met Affiliate marketing.

Affiliate marketing is het promoten van producten en diensten van andere bedrijven in ruil voor commissie. Je stuurt mensen vanaf jouw website, Facebookpagina of bijvoorbeeld YouTube kanaal door naar de website van de productverkoper. Als iemand vervolgens een product aanschaft via jouw link ontvang jij commissie.

Het enige wat je hiervoor nodig bent is een laptop en een internetverbinding. Je hebt geen voorraad nodig, geen klantenservice en je hoeft geen producten te versturen.

Ik investeerde eenmalig 47 euro in de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is een training waarbij je van begin tot eind leert hoe je een winstgevende website opzet. Dankzij deze training van Jacko Meijaard verdien ik nu dagelijks geld met mijn websites.

Weet jij niet goed wat je moet doen maar wil je toch graag je eigen business opzetten? Dan is Affiliate marketing absoluut een methode die je nader zou moeten bekijken.

Dankzij Deze Training Van Jacko Meijaard Wist Ik Binnen Een Jaar Ruim €12.348,- Te Verdienen >>

Ook interessant
No related posts for this content
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: