Eigen auto verhuren: Slimme manier voor een leuk zakcentje!?

Je eigen auto verhuren? Dat klinkt in eerste instantie misschien een beetje gek. Toch is het dat bij lange na niet. Terwijl jij het misschien helemaal niet in de gaten hebt gebeurt het in Nederland al vrij veel.

Want als je auto vaak stil staat is het misschien een interessante optie om hem te gaan verhuren. Maar hoe werkt dat verhuren nou precies? Is dat wel veilig? En hoe zit het als iemand onverhoopt schade rijd?

In dit artikel ga ik je precies vertellen wat het verhuren van je auto inhoudt. Wat zijn de voorwaarden en welke organisaties zorgen ervoor dat ik mijn auto veilig kan verhuren?

Eigen auto verhuren? Hoe werkt het precies?

Je auto verhuren zonder tussenpersoon is niet zo handig. Je wilt geen discussies als de huurder bijvoorbeeld schade rijd met je auto. Daarom is het verstandig om je auto te verhuren via gerenommeerde bedrijven die al jaren in deze branche zitten.

Enkele voorbeelden van zulke bedrijven zijn:

  • Mywheels.nl
  • Daycar.nl
  • Snappcar.nl

Deze bedrijven nemen je al het werk uit handen en zorgen ervoor dat je eenvoudig je auto kunt verhuren. Aanmelden kan eenvoudig via de site van bovenstaande bedrijven.

Hoe zit dat met de verzekering?

Laten we er voor het gemak van uitgaan dat je, je auto wilt verhuren/delen via Mywheels.nl. Eén van de eerste vragen die bij mensen naar boven komt is; Hoe zit dat dan met de verzekering? Is alles goed afgedekt?

Maak je geen zorgen. De verzekering word geregeld door Mywheels.nl. Mywheels.nl zorgt ervoor dat je auto all-risk is verzekerd en een inzittendendekking heeft. In dit geval loopt de verzekering via Centraal Beheer.

Over de verzekering van je auto hoef je, je dus geen enkele zorgen te maken. Of zitten er toch haken en ogen aan?

het belang van goede copywriting

Toch haken en ogen?

De websites van de auto verhuur/deel bedrijven zeggen dat je helemaal ingedekt bent via de door hun afgesloten verzekering. Maar is dat wel zo? Wie betaalt bijvoorbeeld de schade aan het interieur als er bijvoorbeeld een brandplekje in de bekleding ontstaat?

Volgens een artikel op de website van Molenaar en Zwarthoed adviseurs is het oppassen geblazen met het verhuren van je auto. Ondanks dat dergelijke verhuurbedrijven je auto verzekeren is je eigen verzekeraar ten alle tijde risicodrager van je auto, aldus Molenaar en Zwarthoed.

Verder is het in Nederland zo dat een benadeelde van een schade waar een motorvoertuig bij betrokken is, altijd beschermd is. Op het moment dat een betrokkene van een ongeval achteraf zijn schade zal claimen zal hij via het kenteken van je auto altijd uitkomen bij de verzekeraar van de auto. Niet de verzekering die het verhuurbedrijf voor je heeft afgesloten dus.

Ook als huurder van een auto van iemand anders kun je tegen problemen aanlopen. Schade aan gehuurde zaken is uitgesloten van dekking.

Ik wil geen zwartkijker zijn maar ik wil je wel op de hoogte stellen van de eventuele risico’s. Wil je toch graag je eigen auto verhuren overleg dan eerst met je adviseur en breng je risico’s in kaart.

Andere zaken waar je op moet letten

Buiten het feit dat er haken en ogen aan de verzekering kunnen zitten zijn er nog een aantal zaken waar je op zou moeten letten. Denk aan zaken zoals eigen risico en boetes.

  • Hoe is het geregeld als je een verkeersovertreding begaat?
  • Stel dat de huurder je auto total loss rijd, krijg je dan de dagwaarde uitgekeerd?
  • Wat gebeurt er als de huurder iemand anders laat rijden? Ben je nog steeds gedekt tegen alle schade?
  • Heb je er bij stil gestaan dat je auto meer afschrijft als je hem verhuurt?
  • Moet je eventuele schade eerst zelf voorschieten?

Over het algemeen zijn de meeste mensen netjes en beschaafd en zullen ze alles correct afhandelen. Toch zijn er af en toe van die mensen die je ellenlange conflicten bezorgen. Iets waar je niet op zit te wachten.

Andere manieren van bijverdienen?

Je eigen auto verhuren is natuurlijk een leuke optie om een extra zakcentje bij elkaar te sprokkelen. Ik heb het onderzocht en ben toch van mening dat het verzekeringstechnisch soms een risico kan zijn.

Het zou toch veel leuker zijn als je, je niet druk hoeft te maken om je autokosten? Je niet andere mensen in jouw auto hoeft te laten rijden?

snel succes met affiliate marketing

Zelf ben ik jaren geleden ook op zoek gegaan naar mogelijkheden om een zakcentje bij te verdienen. Na verschillende dingen te hebben geprobeerd kwam ik uiteindelijk bij Affiliate marketing terecht.

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie. Het enige wat je doet is mensen doorsturen via jouw link naar de website van de productverkoper. Koopt iemand via jouw link een product? Dan ontvang jij commissie (aanbrengvergoeding)

Deze manier van online geld verdienen is behoorlijk lucratief. Natuurlijk moet je wel weten wat je aan het doen bent, maar geen zorgen. Er is genoeg gratis informatie te vinden over dit onderwerp.

Zelf leerde ik de kneepjes van het vak van Jacko Meijaard. Jacko ontwikkelde de Affiliate Marketing Revolutie. Een online video training waarbij je alles leert over Affiliate marketing.

Check hier wat de Affiliate Marketing Revolutie voor mij betekende (inclusief resultaten) >>>

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: