EAN nummer bol.com? Zo vraag je betrouwbare EAN nummers aan..

ean nummer bol.comHeb je een product gevonden wat je graag in de markt wilt zetten? En wil je deze producten verkopen via bijvoorbeeld Bol.com? Dan heb je EAN nummers nodig.

Maar hoe vraag je betrouwbare EAN nummers aan? Er doen steeds meer verhalen de ronde over bedrijven die goedkope EAN’s zouden aanbieden. In veel gevallen is goedkoop uiteindelijk duurkoop.

Wil je geen gezeur en absoluut geen risico lopen? Kies dan voor een betrouwbare partner op het gebied van EAN nummers. In dit artikel laat ik je zien waar je EAN nummers kunt kopen waarmee je achteraf geen gezeur krijgt.

Wat zijn EAN nummers precies?

Laten we eerst eens wat dieper inzoomen op het EAN nummer zelf. EAN staat voor European article number of makkelijker gezegd, Europees artikel nummer. Al in 1974 zijn deze EAN nummers in het leven geroepen en sindsdien de standaard als het gaat om productidentificatie.

Het EAN nummer is een 13 cijferig nummer dat zich onder de streepjescode bevindt. Uiteraard is dit een uniek nummer die maar eenmalig word uitgegeven. Op deze manier kan een product dus gemakkelijk geïdentificeerd worden.

  • European article number of Europees artikel nummer
  • 13 cijferige code die zich onder de streepjescode bevindt
  • Elk Europees artikel kan zo gemakkelijk geïdentificeerd worden

Risico malafide uitgevers van EAN nummers

Helaas zijn er dus EAN nummers in de omloop die niet uniek zijn. Zoals je, je kunt voorstellen kan hier een hoop gedoe van komen en dat is wat je niet wilt. Je wilt je focussen op het ondernemen en niet op dergelijke randzaken.

Deze bedrijven bieden EAN nummers aan die spotgoedkoop zijn, trap hier niet in. Sommige van deze bedrijven komen op het eerste oog betrouwbaar over en laten je denken dat het allemaal piekfijn in orde is.

In het begin zul je waarschijnlijk ook nog niet zoveel merken van deze fake nummers maar er komt een dag dat je de rekening zult moeten betalen.

Betrouwbare partner in EAN nummers

Zelf wilde ik geen enkel risico lopen toen ik begon met het importeren van producten en ging driftig op zoek naar de meest betrouwbare aanbieder van EAN nummers.

Er zijn verschillende betrouwbare aanbieders maar voor mij was en is dat GS1. Ik bestelde daar in eerste instantie 10 EAN nummers om zo 10 producten te kunnen vermarkten in Nederland in België.

Op basis van een omzet tussen de 0 en 200.000 euro hanteren ze de volgende tarieven:

ean nummers gs1

Zoals je kunt zien vallen de prijzen mee en betaal ik liever een paar tientjes meer zodat ik zeker weet dat ik nooit gezeur krijg. Het aanvragen van deze codes is overigens heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken en met een paar klikken is je bestelling voltooid.

Succesvol verkopen via Bol.com?

Wil jij meer weten over het succesvol verkopen via Bol.com? Vermijd dan de valkuilen waar ik wel instapte.. Onderstaande artikelen zijn interessant voor jou!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: