Doelen Opschrijven? Van essentieel belang!

doelen opschrijvenDoelen opschrijven? Hoe belangrijk is het eigenlijk? Wat mij betreft van levensbelang. Doelen opschrijven zorgt er namelijk voor dat je er telkens aan herinnerd word.

Als je er alleen maar aan denkt zonder het op te schrijven is de kans groot dat het uiteindelijk verwatert, zonde. Op deze manier ga je namelijk nooit je gestelde doelen halen.

In dit artikel ontdek je het nut en belang van het opschrijven van doelen, ga ermee aan de slag en doe er je voordeel mee, schrijf je doel op en onderneem actie, vandaag nog.

Doelen stellen in je leven

Iedereen heeft wel eens een doel voor ogen. Of altijd verschillende doelen die hij/zij zou willen behalen. Nadeel is, het lukt de meeste mensen niet altijd om deze doelen daadwerkelijk te laten slagen.

De fout die de meeste mensen maken is dat ze hun doelen niet opschrijven maar er steeds langer over na blijven denken totdat er zoveel doelen ontstaan zijn dat ze er niet meer uit komen.

Heb je een doel en zou je dit willen laten slagen dan kun je dit het beste opschrijven. Zo kun je erover na gaan denken, hoe ga ik mijn doel bereiken of wat wil ik graag met dit doel bereiken.

Wees mentaal sterk en probeer altijd die stip op de horizon te zien, ook als het soms een beetje tegenzit.

Stap voor stap je doelen bereiken

Wat heb ik nodig om mijn doel te behalen. Nadat je eruit bent welk doel je wilt behalen kun je een stappenplan gaan maken:

  • Moet ik hiervoor de hulp van andere mensen in betrekken of kan ik dit alleen.
  • Zitten hier kosten aan verbonden of kan ik het doen slagen met de middelen die al in mijn bezit zijn.
  • Wat heb ik voor materialen nodig of informatie.

Stel je zelf de vraag; is dit doel haalbaar voor mij?

Laten we het over afvallen hebben. Je zou tegen jezelf kunnen zeggen; ik ga afvallen en ik begin maandag. Dit begint al verkeerd. Je hebt een doel gesteld dat je wilt afvallen en daar houd het op.

Probeer eens te beginnen met; ik ga afvallen en wel … kilo. Hier begin ik maandag mee, dit doe ik door te sporten 3 x in de week en een gezonde voedingsstijl toe te passen.

Nu heb je dus al een doel en een aardig stappenplan voor dit onderwerp bedacht. Het enige wat je nu nog moet doen is het te doen slagen.

stappenplan

Doorzettingsvermogen is essentieel

Dit vereist enorm veel doorzettingsvermogen en kracht van jezelf. Dit is ook een van de grote valkuilen die de meeste mensen tegenkomen. Het doorzettingsvermogen.

Als het even tegen zit moet je niet meteen bij de pakken neer gaan zitten maar probeer je zelf telkens weer dat doel voor ogen te stellen. Ik heb een doel en die ga ik behalen ook, ga gemotiveerd door!

Ik heb een belofte gemaakt met mij zelf die ik niet wil breken. Elke keer als het even moeilijk is kun je beter denken aan hoe jij je zult voelen als je je doel behaald hebt.

Feit is ook dat je doel niet te moeilijk moet zijn. Dit gaat je, tenzij je in het bezit bent van heel veel doorzettingsvermogen, niet lukken. Heb jij bedacht dat je 50 kilo wilt afvallen, zal je alles op alles moeten zetten om dit te behalen.

Wie sleept je erdoor?

Je zult familie en vrienden in moeten lichten zodat zij je steunen op het punt wanneer je het zwaar hebt of het even niet meer ziet zitten. Ook dit is een grote factor die het slagen zal verbeteren.

Familie en vrienden heb je nodig om je door de soms moeilijke periodes te slepen.

Houd voor jezelf een bepaalde tijd in gedachten voor wanneer je je doel behaald wilt hebben en maak dit wel realistisch. Zeg je ik wil 50 kilo afvallen zal je dit niet lukken als je daar 6 weken voor uit hebt getrokken.

Dit geldt voor alle andere onderwerpen ook. Dit hoeft niet over afvallen te gaan. Wil je een winkel beginnen en winst boeken zal je ook een realistische tijd moeten neerzetten waarin je kunt bereiken wat je wilt behalen.

Wat ook helpt is om je focus ijzerscherp te houden. Mocht je je concentreren op iets anders is je focus weg van de dingen die jij belangrijk vind om te behalen en is de kans groot dat je faalt.

Doelen opschrijven

Daarom is het ook enorm belangrijk om alles op te schrijven. Misschien kun je dan nadat je iets behaald hebt ook iets afstrepen om het zo voor je zelf gemakkelijker te maken.

Maak het jezelf ook niet te moeilijk want hierdoor zie je straks door de bomen het bos ook niet meer. Schakel daarom waar nodig de hulp van andere mensen in. Je zult zien dat dit een hoop gepieker en frustratie scheelt.

Andere mensen kunnen ook weer met andere ogen naar jouw doel kijken en hebben soms enthousiaste ideeën wat van essentieel belang kan zijn.

Probeer het gewoon stap voor stap en ga niet bij het kleinste foutje bij de pakken neer zitten. Fouten maken is menselijk en daar leer je alleen maar van. Het is juist belangrijk om dingen wat niet helemaal goed is gegaan te evalueren en kijken hoe het beter kan.

geloof in jezelf

Stap voor stap je doelen bereiken

Maak van grotere stappen uit je stappenplan kleine stapjes om zo verveling te voorkomen. Als je het langzaam aanpakt zal je merken dat dit helpt om je enthousiasme niet kwijt te raken.

Elke keer als je een stap behaald hebt kun je ervoor kiezen om jezelf met iets te belonen. Dit stimuleert weer extra om door te gaan naar de volgende stap en om zo dichter bij je uiteindelijke doel te komen.

Probeer van je oude gewoontes af te stappen als deze een negatief beeld geven in je stappenplan. Om weer terug te komen op het afvallen. Is dit je doel?

Ga dan niet alleen sporten maar weet dat het voedingsschema ook van uiterst belang is. Je moet van je gewoontes af stappen en het drastisch om gaan gooien. Alleen zo kun je het succes behalen wat je wilt.

Van uitstel komt afstel dus ook niet aan denken. Kun je een avond niet sporten door iets anders, probeer het sporten naar een ander moment te verplaatsen anders mis je alweer een beweging dag en dit zou enorm jammer zijn.

Hiervoor heb je discipline nodig maar weet dat het je uiteindelijk zal lukken met de juiste instelling. De meeste mensen kunnen ook geen halve marathon lopen als ze hier niet voor getraind hebben.

Dit moet je opbouwen door steeds vaker en steeds langere afstanden te gaan lopen.

Zojuist vond ik nog een interessant artikel over het opschrijven van je doelen, dit wilde ik even met je delen, bekijk het hier.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: