Digitale producten online verkopen? Dit zijn de do’s en dont’s!

Digitale producten online verkopen is een hele lucratieve manier van geld verdienen. Je hebt geen voorraad nodig, je hebt niet te maken met beschadigde retouren en je hoeft de producten niet te verzenden.

Veel specialisten zoals psychologen, diëtisten, personal trainers en hobbyisten als pianoleraren en klussers hebben hun kennis om weten te zetten in een populair digitaal product.

Vandaag ga ik het met je hebben over het promoten van deze digitale producten en niet over het maken van deze producten. Want iedereen die bereid is om ervoor te gaan kan succesvol Affiliate marketeer worden. Hoe dat werkt? Dat zie je hier!

Waarom zijn digitale producten zo populair?

Digitale producten zijn producten zoals ebooks en e-cursussen en zijn veelal bedoeld om jou te helpen met een bepaald probleem. Een heel simpel voorbeeld zijn de afslank ebooks, waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord.

Als je niet tevreden bent met je lichaam en je graag de nodige kilo’s wilt verliezen dan begint de zoektocht naar de ideale manier om dit te doen vaak bij Google.

Na wat speurwerk kom je erachter dat je koolhydraatarm wilt gaan eten om je doelstellingen te bereiken. Je volgende zoekopdracht is ‘Koolhydraatarm dieet’

Op dit moment komen de digitale cursussen en ebooks in beeld. Zoals je hieronder ziet zijn de eerste zoekresultaten in Google al een schot in de roos. Je ziet hier verschillende zoekresultaten die aan je verwachting voldoen.

digitale producten

Wat veel mensen niet weten is dat negen van de tien van deze websites je op een subtiele wijze naar een digitaal product zoals een ebook of cursus leiden.

Maar dat doen ze niet voordat ze je super waardevolle informatie geven. Deze websites voorzien je stuk voor stuk van hele goede gratis informatie. Het is zo goed dat jij waarschijnlijk denkt ‘Als hun gratis info al zo goed is.. Wat zou de betaalde info dan wel niet inhouden’

Begrijp me niet verkeerd.. Deze websites hebben het beste met je voor en proberen je zo goed mogelijk te helpen. De tijd van zakkenvullers bovenin Google is wel voorbij.

De reden dat digitale producten steeds populairder worden is omdat er steeds meer mensen online gaan zoeken naar de oplossing voor hun problemen.

Digitale producten spelen heel goed in op je pijn

Zoals gezegd zijn de meeste digitale producten gemaakt om jou te helpen bij een bepaald probleem. Enkele voorbeelden van problemen waar digitale producten omheen zijn gebouwd zijn:

 • Ik vind mezelf te dik
 • Ik train zo hard maar krijg dat laatste vet maar niet weg
 • Ik wil meer geld verdienen om leuke dingen te doen
 • Klussen vind ik leuk maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen
 • Ik wil gitaar leren spelen vanuit huis want ik heb geen tijd om te reizen
 • Al jaren heb ik slaapproblemen, hoe kom ik er vanaf?
 • etc.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden op te noemen. De voorbeelden die ik hierboven benoem zijn allemaal al opgevangen met een goed product.

Het goed inspelen op de pijn van je doelgroep is natuurlijk iets wat heel makkelijk is bij deze digitale producten. Als jij jezelf bijvoorbeeld te dik vind en ik speel daar goed op in ben jij veel ontvankelijker om een dergelijk product aan te schaffen.

Dit is natuurlijk veel minder bij fysieke producten als een dekbedovertrek (ik noem maar een zijspoor)

Digitale producten zijn niet kapot te krijgen

Een ander groot voordeel van een digitaal product is dat het:

 • Niet kapot kan gaan
 • Niet kwijt kan raken bij de post
 • Je krijgt geen beschadigde en onverkoopbare voorraad terug
 • Je hoeft het niet fysiek te versturen
 • Er zit enorm veel marge op

Dit zijn natuurlijk voordelen die het promoten of verkopen van een digitaal product de moeite waard maken. Maar is het dan alleen maar feest op het gebied van deze digitale producten? Nee, er kleven ook enkele nadelen aan digitale producten.

De nadelen van digitale producten

Maar wat zijn de nadelen dan van deze digitale producten?

 • Ondanks dat je goed kunt inspelen op de pijn van je doelgroep is het toch gebleken dat fysieke producten veel sneller aangeschaft worden dan digitale producten
 • Bij de meeste digitale producten krijg je een 30 0f 60 dagen geld terug garantie. Als je het digitale product eenmaal in je mailbox hebt en je vraagt je geld terug hoef je het product niet terug te sturen. Op deze manier heb je een gratis product. Helaas gebeurt het nog teveel.

Digitale producten online verkopen of promoten

Ben jij een producteigenaar van een digitaal product of ben jij een Affiliate die een digitaal product wil gaan promoten? Voor beide geldt hetzelfde; PayPro is de grootste aanbieder van digitale producten in Nederland.

PayPro is de plek waar Affiliates en producteigenaren samen komen. Als producteigenaar biedt je hier je product aan en als Affiliate pak je hier je uniek Affiliate links om te gaan promoten.

Hieronder zie je het campagne overzicht van PayPro.

campagens

Ebook verkopen op het internet?

Dus ben jij iemand met veel kennis over een bepaald onderwerp en zijn er veel mensen op zoek naar informatie over dit onderwerp? Dan is een digitaal product wellicht de manier om jouw vrijheid te gaan claimen.

Een ebook maken is relatief eenvoudig. Je gebruikt een teksteditor zoals Word of Pages en begint te schrijven. Je geeft zo veel mogelijk waardevolle informatie. Het moet zo waardevol zijn dat een klant er ook meer geld voor over zou hebben.

Dankzij de ebook cover software kun je een prachtige cover van je ebook vormgeven. Dit is super simpel. Een ebook van bijvoorbeeld 60 pagina’s met super waardevolle informatie kun je makkelijk verkopen voor €27,-

Waarom doet niet iedereen dit?

Maar als het dan zo super simpel is, waarom doet niet iedereen dit dan? Nou het zit eigenlijk zo; een ebook maken is best simpel. Je gaat zitten en schrijft een zo waardevol mogelijk stuk waar jou doelgroep mee geholpen is.

Klinkt simpel toch? Toch moet je, je niet verkijken op het stukje autoriteit wat je moet creëren voordat mensen jouw product gaan kopen.

Daarom is het slim om in eerste instantie te gaan bloggen en mensen met gratis informatie te helpen met hun problemen. Op deze manier krijg je op een gegeven moment een bezoekersstroom naar je website.

Je kunt in eerste instantie kijken of je geen producten van andere bedrijven kunt gaan promoten om alvast wat inkomsten te genereren. Op deze manier krijg je feeling met het promoten van producten en weet je wat je in de toekomst moet doen om je Affiliates zo goed mogelijk in te zetten.

Stappenplan

 1. Maak een website en schrijf interessante artikelen voor jouw doelgroep
 2. Door het schrijven van onweerstaanbare content krijg je bezoekers
 3. Krijg je genoeg bezoekers? Kijk dan of je producten kunt promoten
 4. Werk op de achtergrond aan je eigen product
 5. Lanceer je eigen product onder je bezoekers
 6. Zet Affiliates in om jouw product te promoten

Simpel gezegd is dit de truc om succesvol je eigen product te vermarkten. Als je alleen een product zou maken zou het veel moeilijker zijn om die onder de aandacht van je doelgroep te krijgen. Als je al een stabiele bezoekersstroom naar je website hebt is dit veel makkelijker.

Digitale producten promoten

Over het promoten van digitale producten schreef ik al meerdere artikelen. Check bijvoorbeeld:

Maar ook over het promoten van fysieke producten schreef ik enkele artikelen zoals:

Het grote voordeel van het promoten van digitale producten is dat er een enorme marge op zit. Vaak krijg je 50% of meer van de verkoopprijs als marge. Dat ga je bij fysieke producten nooit mee maken.

Als je ervoor kiest om fysieke producten te gaan promoten via Bol.com krijg je maar 3 tot 8% van de verkoopprijs als commissie. Je zult dus flink meer sales moeten maken dan wanneer je digitale producten promoot.

snel geld verdienen

Beslagen ten ijs komen?

Weet je nog niet zo goed hoe het werkt? Dat artikelen schrijven en digitale producten promoten of verkopen? Check dan zeker even bovenstaande artikelen of lees mijn review van de Affiliate Marketing Revolutie. Deze training heeft mij alles geleerd op het gebied van digitale producten content.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: