Digitale nomaden? Wie zijn het en hoe kun jij het worden?

digitale nomadenDigitale nomaden, de naam doet je waarschijnlijk denken aan één of ander prehistorisch volk. Toch zijn digitale nomaden verre van een prehistorisch volk, sterker nog, het zijn mensen die op een zeer moderne manier geld verdienen.

Waar andere mensen elke dag naar hun werk gaan en daar van 8 tot 5 hun werkzaamheden verrichten, zijn digitale nomaden op alle uithoeken van de wereld te vinden en bepalen ze zelf waar en op welke tijden ze werken.

Wil jij ook een digitale nomade worden? Lijkt het jou ook wel wat om zelf te bepalen wanneer je werkt en in welk land je werkt? In dit artikel ga ik je laten zien hoe je dat kunt doen.

Wat zijn digitale nomaden precies?

Digitale nomaden zijn avontuurlijke mensen die niet gebonden willen zijn aan een land of verblijfplaats en hun geld verdienen via het internet. Het zijn dus mensen die locatie onafhankelijk werken via het internet.

Nomaden zijn mensen die over de wereld trekken, ze blijven nooit ergens wonen en gaan na een bepaalde periode altijd weer verder met hun reis over de wereld.

Digitale nomaden zijn dus mensen die een eigen online onderneming hebben en dat als inkomstenbron gebruiken om hun onkosten te dekken.

 • Locatie onafhankelijk werken via het internet
 • Niet gebonden aan een land of verblijfplaats
 • Een eigen online onderneming is de inkomstenbron voor de nomade

Dit is hoe digitale nomaden geld verdienen

Maar wat doen ze dan precies online? Hoe zorgen ze dat er voldoende geld binnenkomt om van te leven? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je geld online te verdienen.

Dit zijn de meest voorkomende ‘beroepen’ die digitale nomaden doen:

 • Bloggen
 • Vloggen
 • Fotograaf
 • Dropshipping
 • Verkopen via Bol.com of Amazon
 • Affiliate marketing
 • Webdesigner
 • Beleggen (crypto’s, opties of aandelen)

Hoe word je een digitale nomade?

Mensen vragen zich vaak af, hoe word je nou eigenlijk een digitale nomade? Ze denken dat het extreem moeilijk is om tot dit selectieve gezelschap te horen.

Het lijkt misschien alsof het extreem moeilijk is om digitale nomade te worden maar dat valt allemaal reuze mee. Natuurlijk moet je, je wel realiseren dat het opzetten van een eigen business een serieuze klus is.

Het is niet zo dat je vandaag besluit om digitale nomade te worden en iets voor jezelf te beginnen en volgende week in het vliegtuig te stappen.

Aan de andere kant is het weer zo dat de meeste landen waar digitale nomaden heengaan, veel goedkoper zijn qua levensonderhoud. Je zou dus eerder van je business kunnen leven dan in Nederland;-)

de vrijheid van geld verdienen op het internet

Snel vertrekken uit Nederland?

Maar als je heel graag de wereld over wilt trekken is het ook niet echt logisch om over 1,5 jaar pas weg te gaan. Om te voorkomen dat je jaren bezig bent met het opzetten van je eigen online business en dus niet naar het buitenland kunt zijn er een aantal andere mogelijkheden.

Andere mogelijkheden waardoor je vrij snel kunt vertrekken uit Nederland. Want wat zijn je passies? Kun je goed schrijven? Of ben je misschien docent of wil je docent worden?

Als je goed kunt schrijven kun je letterlijk meteen beginnen. Er zijn zoveel websites die op zoek zijn naar goede tekstschrijvers, een vergoeding van €30/€35 per 1500 woorden is goed mogelijk. Met zo’n tekst ben je ongeveer 1,5 uur bezig.

Maar ook als docent kun jij gewoon in het buitenland aan de slag, er zijn behoorlijk veel docenten die bijles geven via een YouTube kanaal en hier duizenden kinderen mee helpen.

Je kunt natuurlijk ook eerst een bijbaantje zoeken in het land waar je, je bevindt terwijl je in je vrij uren werkt aan je online business.

Want eerlijk is eerlijk, een online business opzetten kost nou eenmaal tijd.

 • Tekstschrijver (meteen aan de slag)
 • Digitaal docent (YouTube kanaal, volgers opbouwen. Via een school, meteen aan de slag.)
 • Webdesigner (meteen aan de slag)
 • Web developer (meteen aan de slag)

Digitale nomaden en Affiliate marketing

Dat er verschillende manieren zijn om als digitale nomade geld te verdienen is je nu wel duidelijk. Zelf verdien ik mijn geld met Affiliate marketing en daar wilde ik je natuurlijk nog iets meer over vertellen.

Affiliate marketing is een zeer geschikte inkomstenbron voor een digitale nomade, er zijn letterlijk duizenden digitale nomaden die op deze manier hun geld verdienen.

Zelf ben ik geen digitale nomade en leef in het dure Nederland, toch kan Affiliate marketing je genoeg opleveren om zelfs in Nederland een ontspannen leven te leiden, laat staan in landen zoals Thailand.

Wat is Affiliate marketing?

Ik zal je in het kort uitleggen wat Affiliate marketing is, als je er meer over wilt weten heb ik daar namelijk hele uitgebreide artikelen over geschreven zoals deze “Affiliate marketing in Nederland

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissie. Kort gezegd stuur je mensen door via jou medium naar de website van een productverkoper waar de potentiële klant zijn of haar product kan aanschaffen.

Als de klant via jouw unieke link een product aanschaft ontvang jij commissie. Deze commissie kan, vooral bij digitale producten zoals ebooks, erg hoog zijn tot wel de helft van de aankoopprijs.

Je kunt je wel voorstellen dat je dus relatief snel veel geld kunt verdienen. Zelf promoot ik producten met een aanschafprijs van €47 waarbij ik een commissie van €27 krijg als er iemand via mijn link besteld.

De verschillende mediums waarmee jij mensen door kunt sturen naar de website van de productverkoper zijn:

 • Website
 • YouTube kanaal
 • Facebookpagina
 • Twitter

geld verdienen met ebooks

Hoe kun jij hier ook geld mee verdienen?

Zelf heb ik alles geleerd van een ‘master’ op het gebied van Affiliate marketing, iemand die door schade en schande wijs is geworden, alle valkuilen heeft genomen en zijn doelen toch heeft bereikt.

Jacko Meijaard is een jonge internetondernemer uit het Zeeuwse Yerseke, hij leerde Affiliate marketing met vallen opstaan en besloot er daarom een complete videotraining over te maken zodat anderen deze valkuilen niet hoefden te nemen.

En voor de oplettende lezer, ja natuurlijk verdien ik geld als jij via mijn unieke link de videotraining van Jacko Meijaard aanschaft, dat is hoe het werkt.

Zijn Affiliate Marketing Revolutie heeft voor mij namelijk heel veel betekent. Dankzij deze videotraining waarbij je alles stap voor stap word uitgelegd kon ik een vliegende start maken en hoefde ik niet alles zelf uit te zoeken.

Ik schreef een zeer gedetailleerd review over deze Affiliate Marketing Revolutie waarbij ik je exact laat zien:

 • Wat hij mij gebracht heeft
 • Wat mijn tegenslagen zijn geweest
 • Hoe lang het duurde voordat ik geld verdiende
 • Hoeveel geld je ermee kunt verdienen
 • Hoe je hiermee een compleet vrije levensstijl kunt creëren
 • En nog veel meer..

Je vind het review onder het klikbare woord ‘Affiliate Marketing Revolutie’ hierboven;-) Vooral als digitale nomade is dit een ideale manier om geld te verdienen.

Zelf verdien ik heel vaak geld terwijl ik slaap of met andere dingen bezig ben, dat laat maar weer eens zien hoe vet dit is! We leven in een prachtige tijd met ongekende mogelijkheden dankzij het internet.

Heb je nog vragen over deze manier van geld verdienen via het internet? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: