Mijn Bol.com Affiliate ervaringen op een rij

bol.com affiliate ervaringenJij bent op zoek naar Bol.com Affiliate ervaringen, anders was je vast niet op deze pagina terecht gekomen. Goed nieuws, ik heb ruimschoots ervaringen als Affiliate voor Bol.com.

In dit artikel laat ik je onder andere zien wat ik per maand verdien met het promoten van producten via Bol.com. Daarnaast laat ik je zien wat je ongeveer aan commissies ontvangt bij de verschillende producten die Bol aanbiedt.

Is het Bol.com Affiliate programma, of beter gezegd, het Bol.com Partnerprogramma lucratief genoeg om er van te kunnen leven? Of zal het zo’n vaart niet lopen? Je ontdekt het allemaal in dit artikel.

Het Bol.com Partnerprogramma

Vorige week schreef ik het artikel ‘Affiliate marketing via Bol.com‘ waarin ik je liet zien h0e je, je aanmeld als Affiliate voor bol. In dit artikel gaan we het daar dus niet over hebben maar ga ik je puur laten zien wat mijn persoonlijke ervaringen zijn met het Partnerprogramma van Bol.

Ik moet je vooraf zeggen dat ik niet heel veel producten promoot via Bol.com omdat ik meer in de digitale producten zit, maar toch snabbel ik er een mooie zakcent bij.

Dit komt mede door het volgende feit: Als iemand via jouw site doorklikt naar Bol.com en besluit om het door jou gepromote product te kopen, dan ontvang jij daar commissie over. Daarnaast ontvang jij commissie over alle producten die deze klant in de winkelwagen heeft.

Vooral rond de sinterklaas/kerstdagen en dagen zoals Black Friday worden winkelwagens massaal volgeladen en dat betekent leuke commissies.

Wat promoot ik via Bol?

Zoals ik net zei promoot ik niet heel veel via Bol.com. Ik heb een Affiliate website over slaapproblemen waar ik slaapklacht gerelateerde artikelen promoot zoals:

 • Melatonine
 • Zij-lig kussens
 • Hoofdkussens
 • Snurk bitjes
 • Daglichtlampen
 • etc.

Ondanks dat ik op deze artikelen niet overladen word door bezoekers promoot ik de afgelopen maanden toch voor minstens 60 euro per maand.

Nu kun je bij jezelf denken: “60 euro? Dat is niet zoveel” Nee dat klopt, ik verdien veel meer geld met het promoten van digitale producten via PayPro maar zoals ik zei stuur ik ook niet veel bezoekers over die links heen.

Heb jij bijvoorbeeld een website met 10.000 bezoekers per maand? Dan zou ik Bol.com echt gaan inzetten, mits het in je niche past natuurlijk. Dan kan die 60 euro makkelijk keer 10 gaan.

Bol.com Affiliate ervaringen

Laten we maar niet langer om de hete brij heendraaien, zoals een oud gezegde zo mooi luid. Hieronder zie je wat screenshots van mijn dashboard binnen het Affiliate programma van Bol.com

Wat je hieronder ziet is het algemene overzicht uit mijn dashboard. Zoals je ziet is deze van de periode 8 Januari t/m 21 Januari 2019. Precies de periode dat ik dit artikel schrijf.

Je ziet dat ik in deze periode een omzet voor Bol.com heb gegenereerd van €728. Ik heb 14 orders weten weg te schrijven met in totaal 18 producten. Deze cijfers zijn, als je kijkt naar mijn geringe bezoekersaantallen op de desbetreffende pagina’s, goed te noemen. Vooral in een tijdsbestek van 14 dagen.

 

bol.com commissie

Wat ik aan deze €728 heb verdiend? €51,22 om precies te zijn. Deze maand ga ik dus waarschijnlijk wel over die €60 heen. Maar ik hoor je nu denken, €51,22 op maar liefst €728 omzet? Dat is niet veel.

Nee dat is inderdaad niet veel maar je moet wel begrijpen dat je hier alleen maar bezoekers voor hoeft door te sturen, verder niets.

 • Je hoeft geen inkoop te doen
 • Je hoeft geen voorraad te hebben
 • Geen klantenservice
 • Geen producten te verzenden
 • Geen retouren af te handelen
 • Etc.

Dit is een ‘makkelijke’ manier van geld verdienen. Met makkelijk bedoel ik overigens niet dat het eenvoudig is, maar dat snap je wel.

Commissies Bol.com

Maar hoeveel geld verdien je dan per promotie? Dat is afhankelijk van welke producten je promoot. Bol.com heeft zijn producten onder gedeeld in categorieën te weten:

 • Brons
 • Zilver
 • Goud

Moeilijker word het niet;-) De categorie ‘goud’ is de meest gunstige categorie, promoot jij producten in deze categorie? Dan kun je rekenen op 8% commissie over de producten.

Promoot jij producten in de categorie ‘zilver’ dan ontvang je 6% commissie over de producten en promoot je in de categorie ‘brons’ dan ontvang je 3% commissie.

Hieronder zie je het commissiemodel van Bol.com zoals hij op dit moment is:

Productgroepen Staffels (€ > – € <=)
0 – Oneindig
brons – game accessoires 3,0%
brons – telefoons en contracten 3,0%
brons – pda 3,0%
brons – audio 3,0%
brons – camera 3,0%
brons – dvd recorder 3,0%
brons – laptop 3,0%
brons – camcorder 3,0%
brons – tv 3,0%
brons – witgoed 3,0%
Zilver – cd en dvd 6,0%
zilver – Speelgoed 6,0%
Zilver – Sport en vrije tijd 6,0%
zilver – boek 6,0%
zilver – games 6,0%
zilver – software 6,0%
zilver – koken, tafelen en huishouden 6,0%
zilver – dier, tuin en klussen 6,0%
zilver – wonen en slapen 6,0%
goud – sieraden, horloges en accesoires 8,0%
goud – ebooks 8,0%
goud – mooi en gezond 8,0%
goud – baby 8,0%
goud – kinderkleding 8,0%
zilver – pda accessoires 6,0%
zilver – telefoon accessoires 6,0%
zilver – digitale camera accessoires 6,0%
zilver – audio accessoires 6,0%
zilver – dvd recorder accessoires 6,0%
zilver – laptop accessoires 6,0%
zilver – camcorder accessoires 6,0%
zilver – tv accessoires 6,0%
brons – keuken 3,0%
brons – persoonlijke verzorging en accessoires 3,0%
brons – huishoudelijke apparaten en accessoires 3,0%

Je kunt je voorstellen dat je toch wel aardig wat producten moet promoten om er een goed geld mee te verdienen. Maar nogmaals, heb jij een website over babies waar je 10.000 bezoekers per maand op ontvangt, dan kan het Partnerprogramma van Bol.com behoorlijk lucratief zijn.

Hieronder zie je nog een screenshot uit mijn account van de bestelbedragen van producten en het bedrag wat ik ontvang als commissie:

partnerprogramma bol.com commissies

Kortom, voor mij is het echt een extra inkomstenstroom maar niet mijn hoofdinkomen. Zelf promoot ik voornamelijk digitale producten zoals ebooks en ecursussen. De commissie op deze digitale producten is in de meeste gevallen maar liefst 50% of hoger.

Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat digitale producten enkel bestanden zijn die maar één keer worden gemaakt en oneindig kunnen worden verkocht. Geen voorraad, geen verzendkosten, geen opslagruimte..

Hoe leerde ik Affiliate Marketing?

Ooit was er een dag dat ik nog nooit van het woord Affiliate marketing had gehoord. Hoe heb ik dit vak aangeleerd? Zelf heb ik een training gevolgd om vliegende start te kunnen maken.

Kijk, je kunt natuurlijk de moeilijke weg nemen en alles zelf willen ontdekken maar dat zou eigenlijk stom zijn. Je gaat fouten maken die je door het volgen van een dergelijke training niet zou maken.

Eigenlijk is er in Nederland maar één training te vinden op het gebied van Affiliate marketing en dat is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Deze training is voor iedereen toegankelijk en makkelijk te volgen dankzij video’s. Jacko neemt zijn beeldscherm op en maakt stap voor stap een geld genererende Affiliate site.

Wil je meer weten over de Affiliate Marketing Revolutie? Je kunt de training 30 dagen uitproberen om te zien of het iets voor je is.

Dankzij Deze Training Van Jacko Meijaard Verdiende Ik In Mijn Eerste Jaar €12.348,- Via Affiliate Marketing >>>

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: