Affiliate Marketing in Nederland? Hoe groot is het?

Affiliate marketing is een populair online verdienmodel, alleen al in Nederland zijn er miljoenen euro’s bij gepaard, maar hoe groot is Affiliate marketing in Nederland?

Welke bedrijven zetten Affiliate marketing in en hoe kun jij er geld mee verdienen? En is het wel zo eenvoudig als mensen zeggen?

Zelf zit ik al jaren in de wereld van Affiliate marketing en weet ik er een leuke boterham mee te verdienen, hoe ik dat doe? Dat ontdek je hieronder!

Wat is Affiliate marketing?

Als eerste zal ik even kort uitleggen wat Affiliate marketing nou precies inhoudt, als je er meer over wilt weten check dan even mijn artikel over de ‘Affiliate Marketing Revolutie

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van andere bedrijven, als iemand via jouw unieke Affiliate link een product aanschaft ontvang jij commissie.

De hoogte van deze commissie hangt af van het soort product en natuurlijk van de producteigenaar.

Zelf promoot ik veel digitale producten zoals cursussen en ebook, dit heeft te maken met de riante commissies die je hier op verdient

De commissies van digitale producten zijn vaak wel 50% van de aanschafprijs! Je kunt je voorstellen dat het lekker kan oplopen als je bedenkt dat de waarde van de producten tussen de €15 en €60 ligt.

Op technisch vlak stelt Affiliate marketing weinig voor, het is slechts het kopiëren en plakken van je link op plaatsen waar jij denkt dat potentiële kopers zich bevinden.

Ik werk hoofdzakelijk met websites waarop ik gratis bezoekers uit Google ontvang, natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met een YouTube kanaal, Facebook of Instagram te werken.

Zolang jij de juiste doelgroep naar de juiste producten weet te sturen zul je verkopen draaien.

Affiliate marketing en geld verdienen

Maar hoe groot is dat Affiliate marketing nou eigenlijk en hoeveel geld zou je er mee kunnen verdienen?

Eigenlijk is de sky the limit, hoe meer potentiële kopers je doorstuurt via jouw link, hoe meer inkomsten jij zult hebben.

Natuurlijk is niet iedere markt even groot en loopt de ene markt beter dan de ander, toch valt er in Nederland en België nog genoeg te verdienen met Affiliate marketing.

Stel je promoot een product met een verkoopprijs van €47,- en je ontvangt €27,- commissie, dan kun je wel nagaan dat je geen honderden producten hoeft te promoten om hier lekker mee te verdienen.

Als je elke dag 3 producten zou promoten dan verdien je dus €27,- x 3= €81,- per dag als je dit bedrag x 30 dagen doet dan zit je dus op €2430 per maand.

En dat met het promoten van slechts 3 producten per dag.. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn en ik zeg ook niet dat je dit volgende week al kunt bereiken..

Maar… als jij dit heel graag wilt en niet opgeeft totdat je doel is bereikt dan is dit zeker heel goed mogelijk.

blog schrijven en geld verdienen

Affiliate marketing in Nederland

Hoe kun je in Nederland dan aan de slag met Affiliate marketing? Welke Affiliate netwerken zijn er allemaal?

Zoals ik net al zei kun je Affiliate marketing toepassen op zowel digitale als fysieke producten, daarom bestaan er Affiliate netwerken gericht op digitale producten en Affiliate netwerken gericht op fysieke producten.

Affiliate netwerk

Voor ik het vergeet.. een Affiliate netwerk is de spil tussen producteigenaar en Affiliates, producteigenaren bieden hun producten aan en Affiliates kunnen een link die naar de verkooppagina van het product leidt knippen en plakken op hun blog of Facebook advertentie.

Doormiddel van deze unieke link, die door het Affiliate netwerk word gegenereerd, kan de commissie aan de juiste persoon worden uitbetaald.

Deze Affiliate netwerken hebben vaak ook een banklicenties omdat het geld wat jij verdient met het promoten bijgeschreven word op je account bij het Affilate netwerk.

Goed, om even terug te komen, twee verschillende Affiliate netwerken dus, fysiek en digitaal.

Fysieke producten

Voor het promoten van fysieke producten kun je in Nederland terecht bij:

  • Daisycon
  • Zanox
  • Trade tracker
  • Bol.com partnerprogramma

Dit zijn de grootste Affiliate netwerken van fysieke producten, wil je alle netwerken zien? Die check je hier>>

Deze Affiliate netwerken voor fysieke producten bevatten duizenden verschillende campagnes waaruit je kunt kiezen, je kunt het zo gek niet bedenken.

Als je bijvoorbeeld naar Bol.com kijkt, bij Bol.com kun je werkelijk al hun producten promoten, genoeg keuze dus.

Je kunt via Bol.com ook mooie banners, top 10 lijstjes van producten en productomschrijvingen op je site of ander soort medium plaatsen, dit straalt vertrouwen uit omdat mensen al bekend zijn met Bol.com

Het percentage wat je aan commissie verdiend is bij fysieke producten wel een stukje lager dan bij digitale producten.

Bij Bol.com ligt het percentage commissie tussen de 3 en 8% afhankelijk van het type product.

Als je ervoor kiest om fysieke producten te gaan promoten heb je dus wel een behoorlijk aantal bezoekers nodig om er goed mee te kunnen verdienen.

Het voordeel van fysieke producten is wel dat mensen makkelijker overgaan tot aankoop omdat ze de producten vaak al kennen.

Digitale producten

Zelf ben ik erg actief met het promoten van digitale producten zoals ebooks en cursussen.

Het grootste Affiliate netwerk voor het promoten van digitale producten is:

Het in Groningen gevestigde PayPro is al sinds jaar en dag actief op het gebied van het digitale producten.

Digitale producten zijn jaren geleden over komen waaien vanuit de VS, PayPro oprichter Eelco de Boer zag dat mensen behoorlijk geld verdienden met het delen van kennis.

affiliate netwerken

Want in feite hebben alle digitale producten maar één doel; ‘Mensen kennis bijbrengen zodat ze kunnen realiseren wat ze willen, dit kan zijn: Een slanker lichaam, meer zelfvertrouwen, meer geld verdienen, een goede klusser worden etc..

Zoals ik net al aangaf zijn de commissies op deze producten behoorlijk hoog, dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het digitale bestanden zijn die slechts eenmalig worden gemaakt en ontelbaar keer kunnen worden verkocht.

Daarnaast hoeven deze producten niet fysiek verzonden te worden, ze hoeven niet opgeslagen te worden (geen voorraadkosten) en ze kunnen niet beschadigen.

Meestal is de commissie wel 50% of zelfs meer dan 50% van de verkoopprijs!

Met Affiliate marketing beginnen?

Affiliate marketing is dus een super mooi verdienmodel waarmee je een extra of een volledig inkomen mee op kunt bouwen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in Affiliate marketing en wil je er meer van weten? Dan raad ik je aan om te kijken naar de videotraining van Jacko Meijaard.

Jacko is een doorgewinterde Affiliate marketeer en heeft een volledige videotraining ontwikkelt waarin je over zijn schouder meekijkt hoe hij een winstgevende Affiliate website opzet.

Deze training, de Affiliate Marketing Revolutie is 7 dagen te proberen voor slechts €1,- zo kun je tijdens deze 7 dagen kijken of Affiliate marketing iets voor je is.

Via deze link (inderdaad een Affiliate link) ontdek je meer over de digitale training van Jacko Meijaard>>

De Affiliate Marketing Revolutie

Hoe moeilijk is het eigenlijk?

Ik kan me goed voorstellen dat je nu bij jezelf denkt ‘Maar kan ik dat wel? Is dat niet te moeilijk? Ik heb nog nooit een website gemaakt en ben helemaal niet technisch’

Zelf dacht ik dat ook toen ik twijfelde of ik met deze training wilde beginnen ‘Is het wel iets voor mij? Is het geen oplichting, kan ik dit wel?’

Ik heb besloten om de sprong te wagen en ik ben nog steeds super blij dat ik dat gedaan heb.

Zonder Jacko’s training had alles minimaal twee keer zo lang geduurd omdat je alles dan zelf moet uitzoeken, je fouten maakt die al door anderen zijn gemaakt en je misschien te vaak vastloopt zodat je de moed opgeeft.

Ik verdiende mijn eerste commissie na 2 maand aan mijn website te hebben gewerkt, ik spendeerde er toen ongeveer 2 uur per dag aan naast mijn vaste baan.

Ik vergeet dat magische moment nooit meer, daarna begonnen dingen sneller te gaan en vandaag de dag draai zo’n beetje elke dag sales.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze gerust want het zou me goed doen als ik je kon helpen!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: