Affiliate Marketing via Bol.com? Uitgelegd in eenvoudige stappen..

affiliate marketing bolAffiliate marketing via Bol.com is een hele mooie manier om (extra) inkomsten te creëren. Met miljoenen producten in hun assortiment is er altijd wel iets te vinden wat jij graag wilt promoten of op je huidige doelgroep aansluit.

Maar hoe doe je dat dan? Hoe werkt het technisch gezien en hoe lucratief is dat promoten van producten via Bol.com? Waar moet je op letten en wat zijn de voor- en nadelen?

In dit artikel ga ik je wegwijs maken in de wondere wereld van Bol.com en laat ik je zien hoe je alles in stelling brengt om je eerste geld te gaan verdienen dankzij de grootste webshop van Nederland.

Affiliate marketing en Bol.com

Als de grootste webshop van Nederland heeft Bol.com miljoenen producten in hun assortiment, miljoenen geregistreerde klanten en een omzet van miljarden. Geen kleinigheid dus.

Affiliate marketing begint in Nederland steeds groter te worden en jij kunt daar op meeliften via het zogenaamde ‘partnerprogramma’ van Bol.com. Een programma waarbij je commissies kunt scoren over de producten van Bol.

Laten we maar snel aan de slag gaan en stap voor stap doornemen hoe jij een draaiend account krijgt binnen het partnerprogramma van Bol.com

#1: Aanmelden bij het partnerprogramma

Aanmelden is natuurlijk geen hogere wiskunde. Om je aan te melden voor het partnerprogramma ga je naar:

https://partnerprogramma.bol.com/partner/

Vervolgens klik je op de blauwe button ‘Meld je gratis aan’ Zoals je meteen in het formulier kunt zien kun je, je zowel zakelijk als privé aanmelden. Je hebt dus niet perse een KvK nummer nodig als je met Affiliate marketing aan de slag gaat.

partnerprogramma bol.com aanmelden

Wel moet je aan de onderzijde van het formulier een websitenaam en een URL opgeven. Je zult dus wel een website moeten hebben als je aan de slag wilt gaan met het partnerprogramma van Bol.com

Verder moet je aangeven in welke categorie je denkt te gaan promoten. Hier hoef je geen studie van te maken hoor. Het maakt niet zoveel uit als je uiteindelijk in meerdere of in een andere categorie gaat promoten.

Als je alles goed hebt ingevuld klik je op de blauwe button rechtsonder waarna je op een pagina komt waar je word verteld om je aanmelding nog even te bevestigen in je mailbox.

aangemeld bol

#2: Promotiemateriaal

Als je bevestigd hebt via de link in de mail die je van Bol hebt gekregen kom je op de inlogpagina terecht. Meld je hier aan met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Vervolgens kom je in het dashboard van jouw partnerprogramma. Hier zie je verschillende tabjes en wat grafieken. Kijk nog niet naar de grafieken want dit is voor later om bijvoorbeeld je klik statistieken te bekijken.

Om te beginnen met promoten ga je naar het tabje ‘Promotiemateriaal’ Hier zie je verschillende opties om jou producten te gaan promoten.

Zo kun je kiezen voor een simpele tekstlink, een lijstje met bestsellers of een uitgelicht vak met één product. Als je op één van de opties klikt word er haarfijn uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.

Persoonlijk maak ik veelal gebruik van de simpele tekstlink omdat mijn conversie daarop het hoogst is. Maar misschien maak jij liever gebruik van een andere manier om te promoten, de keuze is aan jou.

bol affiliate

 

#3: Tekstlink genereren

Omdat Bol.com erg goed is in het onderwijzen van zijn nieuwe partners ga ik even verder met de optie tekstlink. Wil je wat weten over de andere manieren? Stel je vraag onder dit artikel of meteen aan de klantenservice van Bol.com

Als je op het aanmaken van een tekstlink klikt kom kom je op een pagina waar je eerst de nodige uitleg krijgt waarna je aan de onderzijde van de pagina wat lege balken hebt om gegeven in te voeren.

tekstlink bol aanmaken

Eigenlijk is het vrij simpel. Je gaat naar bol.com en typt in de zoekbalk het product in wat jij wilt gaan promoten. Vervolgens knip of kopieer je de link en plak je die in de bovenste witte balk op de foto (Bol.com URL)

Bij ‘Naam’ vul je een naam in zodat jij kunt herkennen waar de link van is. Ook is dit makkelijk voor je tracking (om te meten hoe vaak er op welke links worden geklikt)

De Sub ID is optioneel zoals je ziet. Dit kun je invullen als je meerdere links onder dezelfde naam wilt laten vallen en ze toch van elkaar wilt kunnen onderscheiden.

Je klikt op genereer link en voila! Je link is klaar. Knip of kopieer de link en plaats hem onder een woord in de tekst op je website.

Commissies op Bol.com?

Allemaal leuk dat partnerprogramma van Bol.com maar hoe zit het met de commissies? Is het wel te doen om hier een beetje geld mee te verdienen?

Ik moet eerlijk toegeven dat je best wat sales nodig hebt om er een leuk inkomen aan te verdienen. Zelf zijn de inkomsten die ik uit Bol.com haal leuk voor erbij maar niet mijn ‘hoofd inkomsten’

Hieronder zie je een overzicht van de commissie percentages van Bol.com:

brons – game accessoires 3,0%
brons – telefoons en contracten 3,0%
brons – pda 3,0%
brons – audio 3,0%
brons – camera 3,0%
brons – dvd recorder 3,0%
brons – laptop 3,0%
brons – camcorder 3,0%
brons – tv 3,0%
brons – witgoed 3,0%
Zilver – cd en dvd 6,0%
zilver – Speelgoed 6,0%
Zilver – Sport en vrije tijd 6,0%
zilver – boek 6,0%
zilver – games 6,0%
zilver – software 6,0%
zilver – koken, tafelen en huishouden 6,0%
zilver – dier, tuin en klussen 6,0%
zilver – wonen en slapen 6,0%
goud – sieraden, horloges en accesoires 8,0%
goud – ebooks 8,0%
goud – mooi en gezond 8,0%
goud – baby 8,0%
goud – kinderkleding 8,0%
zilver – pda accessoires 6,0%
zilver – telefoon accessoires 6,0%
zilver – digitale camera accessoires 6,0%
zilver – audio accessoires 6,0%
zilver – dvd recorder accessoires 6,0%
zilver – laptop accessoires 6,0%
zilver – camcorder accessoires 6,0%
zilver – tv accessoires 6,0%
brons – keuken 3,0%
brons – persoonlijke verzorging en accessoires 3,0%
brons – huishoudelijke apparaten en accessoires 3,0%

 

Zoals je kunt zien lopen de percentages uiteen van 3 tot 8% van de verkoopprijs van een product. Promoot je dus een braadpan van €50,- tegen een commissie percentage van 3% dan krijg je dus €1,50 per verkochte pan.

Dat lijkt misschien niet zoveel maar als jij een website hebt waar duizenden bezoekers per maand op een dergelijk artikel afkomen kan het aardig lucratief worden.

Affiliate marketing met digitale producten

Zoals ik zei zijn de verdiensten die ik uit Bol.com haal bijzaak. Ik verdien mijn geld hoofdzakelijk met het promoten van digitale producten via PayPro.

PayPro is een betrouwbaar platform wat producteigenaren van digitale producten en Affiliate bij elkaar brengt. Op PayPro vind je duizenden digitale producten in verschillende markten.

Bij digitale producten moet je denken aan producten zoals:

  • Receptenboeken
  • Afslank methodes
  • Producten om te leren beleggen
  • Cursussen om je zelfvertrouwen op te krikken
  • Cursussen om van je slaapproblemen af te komen
  • Etc.

Ook vind je hier een cursus waarmee je leert om Affiliate Marketing op een succesvolle manier toe te passen. Via de banner rechts in de sidebar ‘Geld verdienen op internet?’ vind je deze training van internetondernemer Jacko Meijaard.

Heb je nog vragen over het promoten van producten via Bol.com of Affiliate marketing in het algemeen? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel zodat ik je kan helpen.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: